21

Лозар

преди 2 години

Ревовете са от сивия сектор.Каним журналисти и институции да отразят сивата икономика и цените след 1.9 на мястото между Пловдив и Пазарджик,наречено Орта хан.Измами,незаконост,мутри и престъпления.Ще продължи 45 дни под закрилата на местни полицейски сили.Промоция над 1 тон грозде отстъпка безплатен секс в лозята с мургавелки.Няма да има необслужени.Другото място е околовръстното на София.

20

Анонимен

преди 2 години

А миналата година получихте помощи, щото добивът бил.малък. Обрахте го зелено и го изхвърлихте. Не го дочакахте поне да узрее и колкото толкова. Помощи някой друг път.

19

Анонимен

преди 2 години

в момента гроздето на пазара се продава между 3и 50 стотинки до 4лв и нагоре за килограм и това ако са ниски цени здцраве му кажи

18

xaxsasб

преди 2 години

Кво да кажа... Над 50% от младите хора не пият и нормално. Алкохола е пълна скука. Погледнато отстрани пияните са безкрайно жалки.

17

сметката

преди 2 години

От 3 кг. грозде по 1 лев килото, се произвеждат и продават 3 бутилки вино по 12 лева - 36 лв. Прави са лозарите.

16

Анонимен

преди 2 години

Уж сте производители, пък искате помощи. Да бяхте поискали помощ за бране! Стига вече, който брал,брал който не.....да си бере кахъра!

15

Анонимен

преди 2 години

Ама това да не е социализма бе господа лозари, няма вече искам искам искам. Сега сме див капитализъм и няма пари че ги окрадаха.

14

Анонимен

преди 2 години

Мда, напук на намаляване на изкупните цени на гроздето, цената на бутилка вино расте. А в тая държава всички работят на загуба в последните 30 г

13

Конкуренция

преди 2 години

320 изби не са ли малко множко?

12

Анонимен

преди 2 години

В кой отрасъл държавата вижда своето спасение,че да има дългосрочен план и предложи целева помощ и подпомагане на неговото развитие!В кой?Туризъм ли,селско стопанство ли,индустрия някаква ли..........32 години е оставено всичко на самотек,виж дойде ли ред да се търсят данъци,такси,акцизи......там няма лабаво!

11

Асан

преди 2 години

Какви помощи 80 милиона литра вино има залежало да смъкват цените :)))

10

Критик

преди 2 години

До баба мара Така,така, всичко ще е скъпо, идва зима и ще става още по-скъпо! Искахте промяна, бяхте вечно недоволни, сега Радев, чалгаря, Мая, *** ,ДБ да мислят за вашето благоденствие! Няма да цитирам за беднотията от простотията, да сте мислили, когато гласувахте за тях или изобщо не гласувахте!

9

баба мара

преди 2 години

гроздето в тмаркет 5 лв за кг а е месец август доматите и чушките над 2 лв каквое това пазарна икономика ли е това в сезона на плодовете и зеленчуците ами бутилкавино 750 мл колко не се оплаквите а намалете цените или си направете магазиникъдето да се продава стоката ясно е че търг вериги надуват цените само дето доходитени не са като в европа

8

Анонимен

преди 2 години

И аз искам 2000лв месечно от държавата, че ще фалирам, втора година модел 2020 джип карам Срамота

7

Анонимен

преди 2 години

Я да видим има ли евтино грозде на пазара или в магазина? А винцето и то ли поевтинява? Всичко върви нагоре - храни, материали, жилища, а само гроздето надолу? Е как така ми обяснете?

6

Анонимен

преди 2 години

Това означава,че някой го произвежда по евтино и на пазара няма нужда от толкова лозари. Капитализма е си търсене предлагане, но когато се включи държавната помощ става едно мазало. На един дали ама той мафийот, който развива и друг бизнес в който да цоца пари от държавата, докато не стане един октопод от мафийоти а тези, които разботят по оптимизирано и успяват да произвеждат на по - ниски цени не могат да получат субсидии понеже са на печалба.По-добре да работиш на загуба и да ревеш...

5

пак комунизъм

преди 2 години

Алоу,държавата,помагайте бе,че не мога да си сменя жипа тая година!!!

4

сс

преди 2 години

Когато някой бизнес работи на загуба - фалира. Ако не можеш да реализираш произведеното, си търсиш пазари или спираш да се занимаваш с това.

3

Анонимен

преди 2 години

ЕС даваше помощи когато китайците работеха за 1 евро, а европейците я продаваха същата стока за 10. Сега нещо се запецна и пари нема, освен напечатаните от ЕЦБ.

2

Анонимен

преди 2 години

А едно време никой не ревеше- а работеха - произвеждаха и продаваха. Сега само реват и искат ЕС наготово да им дава, а те нищо да не правят , само да взимат и взимат още и още.