26

търговец на здраве

преди 2 години

лови момента докато е прекрасен!

25

Нямаш левче за WC ?!

преди 2 години

Идвай с памперс на морето, или стой в бетонното си гето.

24

Анонимен

преди 2 години

Кърлеж година храни. Нов вариант на пословицата.

23

Анонимен

преди 2 години

До бонго--------------- къде по света в болница вадят кърлежи.

22

аз

преди 2 години

Е, който има да пръска хилядарки на вечер по баровете ще се бръкне без проблем за стотачка да му махнат кърлежа.

21

Анонимен

преди 2 години

Ама кой се занимава да плаща?Нали има осигуровки и застраховки?Или не си правят туристите застраховки?Ако не си правят да плащат бе!Има покритие застраховката и европейската здравна карта.Пари никъде не искат в Европа ако ги имаш и ако покриват събитието де.Ако надвишава тогава плащаш.Нали и България е в ЕС?

20

Възмутен

преди 2 години

КЪРЛЕЖИТЕ ненасмукали се вадят кърлежи!

19

Анонимен

преди 2 години

И сега въпросът е ЗАЩО НЕ СЕ ПРЪСКА СРЕЩУ КЪРЛЕЖИ? По морето при това! Браво бе! Управниците, кметовете, защо не се ...?

18

НЕМА ЛАБАВО

преди 2 години

Сега 120лв. догодина 120 Евро.Здравейте горди европейци!

17

Ванката

преди 2 години

До До 11---- Защо да е глупаво сравнението!? Безценното им здраве не значи, че е безплатно! Никой не ги кара да ползват ЧАСТНИ мед. услуги - да си идат на личния лекар, да ги изпрати на специалист, ако се налага, както и всичко друго по здравна каса. Всъщност всеки личен лекар може да ги прегледа, ако са осигурени, но явно не им се е чакало.

16

БХК на кърлежите

преди 2 години

Цената е висока щото се вадят кърлежите ЖИВИ и после се пускат по родните им места в градинки и паркове по разпореждане на природозащитните организации . Аз лично имам няколко кърлежа дето толкова често са идвали при мен да ги вадя от различни хора че сме си станали лични приятели .... и вече трето шкафче от лЮкарства пълня с пачки от благодрните туристи.

15

Коко Горилата

преди 2 години

Принципно заради таквиа тарикатлъци избягвам мутроморието.

14

1-н

преди 2 години

ХахаПравя си туристическа застраховка за такива случаи и отивам в Гърция да си почина от простотииВ България съм осигурен ама ме дерът...амиии духаст се, духаст

13

бонго

преди 2 години

Преди години в Шотландия синът и фамилия /здр. осигурени, постоянно живеещи там/ се бяха напълнили с кърлежи след планинска разходка и отишли в държавна болница да им ги вадят - изсмели им се в лицето, това не било медицинска дейност! Даже и срещу заплащане не пожелали.

12

баба мара

преди 2 години

господ бави но не забравя просто не може да смогне в българия

11

До 11

преди 2 години

Сравнението на медицински проблем с бира и картофки е повече от глупаво...

10

Ванката

преди 2 години

Това са частни практики и те си определят цените - не виждам новина в това. По същия начин е редно да пишат и за кръчмите - например порция картофки в Пловдив е 3лв., на морето е 8лв., кафето е около левче, на морето - 3-4лв.!!!

9

Анонимен

преди 2 години

Тия са ненормални! Ветеринарите взимат до 10лв на вадене. Не мисля, че ваденето от куче с гъста козина е по-сложно отколкото на човек...

8

Анонимен

преди 2 години

Рецепта за вадене без пари: Капнете капка олио върху кърлежа (така той няма въздух), и с пинсета бавно въртете в посока обратна на часовниковата стрелка. На третото или четвърто завъртане е излязъл!

7

Плановик

преди 2 години

Таксата сигурно включва и разходите по погребението на кърлежа