29

Alex

преди 2 години

Аз бих станал учител в детска градина с кеф.Хем децата ме разбират, хем им идват младите майки. Един вид овъркил. Жителите от село не са толкова гъвкави като мен :)

28

Анонимен

преди 2 години

"в Европа не е така- там по норматив децата са 8/10 и най много 16 деца" - Ама в Европа заплатите на персонала са нормални и кандидати има много. Тук работят само за чест и слава.

27

Датски принц

преди 2 години

Като толкова обясняваш за Дания, пращай си детето там, да спи на земята в/у постелка, като пра-дядо ми едно време. Можеш да провериш и преобладаващия етнически приозход на персонала там. При всичките им кусури, БГ детските градини са далеч по-цивилизовани, даже и след 30 год. настоятелни опити за съсипването им.

26

Анонимен

преди 2 години

Места има колкото искате. Персонал няма. Затова бройките са малко. Увеличете им заплатите на всички там поне с 40% и няма да го има проблема.

25

www

преди 2 години

До СелянинДруга причина вероятно е това, че от тази година компенсират децата, които не се класирани с определена сума. Това накара почти всички, независимо дали реално имат намерение да изпращат децата си на градина или не, да подадат документи... Вероятно и аз бих направил така ако бях в подобно положение :)))

24

www

преди 2 години

До СелянинНаселението на София през 1988 е било с около 300 000 по-малко. Но и тогава доста деца не ходеха на градина. Вярно е, че някои градини бяха раздадени на когото трябва. Но в момента има повече места в градините от 1988. София, с изключение на миналата година се увеличава с около 10 000 човека годишно и това най-вероятно е причината за недостига а не разграбените градини.

23

АНОНИМЕН 007

преди 2 години

ВЪН СЕЛЯ-НИ-ТЕ ОТ ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ! ЩОТО СЕЛЯНИНА СИ ВОДИ И ЧЕЛЯДТА, А НИЕ НЕ МОЖЕМ НИТО ДА РАБОТИМ, НИТО НИЩКО

22

Селянин

преди 2 години

-Половината градини в София филиали ги направиха офиси и кръчми.-В София днес живеят точно толкова хора, колкото 1988, примерно.-Живея в София от повече години от някои Софийски млади родители.-Плащам данъци, в доста по-голям размер от средностатистическия софиянец.-Аа и да не забравя, за градските патриоти, добре че са били нашите предци от малките Български градове, дали интелигенцията на днешна София края на 19 и началото на 20век.

21

Анонимен

преди 2 години

Няма нито една Европейска столица решила проблема с детските градини. Тук в България групите са препълнени- 34/38 деца, виж новогодишните снимки на бг групи в дг на две учителки и една лелка. Това в Европа не е така- там по норматив децата са 8/10 и най много 16 деца на две учителки помощник учител и още персонал, а в Дания когато се съберат 36 деца е вече ДГ с директор. Работното време е от 8ч до 17 ч, децата спят на обяд ако желаят на постелки в/у земята, а храната я носят от вкъщи.

20

До Алекс

преди 2 години

Аз как си карам децата на 7 км разстояние всеки ден на детска градина. А и доста други хора. Само софиянци ревете и все сте недоволни. Няма по-нагли от шопите.

19

Alex

преди 2 години

Темата е за София, държавните детски градиниа, а не за Лондон, Долна Диканя или хората с повечко пари, каквото и да означава това... :)

18

(-_-)

преди 2 години

... Не сме народ! Не сме народ, а Mършa,пак ще кажа и с това ще да свърша... 1875 Петко Славейков

17

Прост народ

преди 2 години

Чета коментарите и ще се гръмна. Понеже управляващите и администрацията не се справят с належащите промени понеже са заети да се чудят от къде да краднат, хората вместо да се вдигнат и да ги изринат, започват да се ядат едни други. Най-старата стратегия- разделяй и владей, но народа е проссс иго позволява. Местни срещу провинция, ваксинирани срещу неваксинирани, черни срещу бели, а виновните седят отстрани и си пълнят джобовете....няма да се оправим!

16

(-_-)

преди 2 години

Това е проблем на града, на общините, а не, не че тоя от незнам си къде и оня бил кореняк разбираш ли.. Има определен брой сгради и даден процент деца, които живеят тук. Проблемите се решават с мисъл и действия от страна на институциите, от които зависи това ТОЧКА!Не може да се делим на такива и онакива. Света е отворен и има.. Все още място за всички!

15

ИТН

преди 2 години

Деца от Ям бол са с предимство в центъра на София или нови избори.

14

От Alex

преди 2 години

Тоя пЪ.Съвсем ли е нормално да си караш детето от Дружба до Люлин всеки ден примерно, щото там имало едно място?Тоя недостиг така са го докарали до 438.Герберо демагози.

13

Анонимен

преди 2 години

Децата на двама родители от гр. София трябва да влизат с предимство. Децата на които само единия родител е роден в гр. София да са следващи и децата на тези родители които не са родени в гр. София трябва да остават последни, ако за тях остане място. Аз и мъжа ми 30 години живеем, плащаме данъци и сме родени в гр. София и за нашите деца няма място. Идват от селата под наем остават в града, никакви данъци не плащат към Столична община, пишат се социално слаби и т.н и децата им хоп в градина.

12

(-_-)

преди 2 години

Няма никакво значение кой от къде е! Става въпрос за манталитет и култура на отделните индивиди. Живея в тая.. да не казвам какво от 30+ години и смея да твърдя, че точно местното население е с най-лоши показатели. Това, че някой е роден някъде не може да го квалифицира като такъв и онакъв.Колкото до детските градини - има министерства, общини и прочие пълни с крадлив и некадърен персонал. За това е така!

11

Alex

преди 2 години

10 - Няма по-нагли от хасковските каУни.

10

До Alex

преди 2 години

Да си беше направил труда да провериш фактите и тогава да се ядосваш.За тази година не е имало места за 438 деца в софийските детски градини. По-малко от 1 процент от всички. Т.е места има.Но тарикатите шопи ще получават компенсация ,щото няма места в района им.Аз си карам децата на 7 км разстояние до детска градина всеки ден.