цените в българия се движат от лакомия-та по тези географски ширини не вървятикон закони по пазари и търг вериги изхвърлят продукти в кофите но не намаляватцените и индииците чакат до контеинера
Демократичните бизнесмени, как кой, такова време искайте , тези да колят и бесят, това получихте, радвайте се сега ;) !!!
мафията отдавна превзе зърнодобива. Или долара ще се вдига, или нефта или газа, или времето или сушата, всяка година има с какво да ви наливат лимонада в ушите.
до Веселинъ 711.....интересно, би ли обяснил за Басмати ориза защо е гавра, имаш ли информация, която може да е от полза? принципно е скъп и предпочитан ориз, ужким по- добър от другите?
Поскъпването е следствие от изчерпването на суровините и увеличението на населението и в крайна сметка на приближаването ни към Края на света. Както може би сте чували, Земята е плоска - в един момент вървейки напред, ще стигнем до ръба и ще паднем.
Умолявам всички мои братя и сестри етнически чисти българи да послуат съветът ми. Вземете пример от нашите по чест и участ братя и сестри Китайци и Индианци от Америка и се хранете с ориз. Оризът стабилизира стомаха и преи на издувнията,които днес се наблюдават след консумация на пълен с химия хляб. Търсете класически кръгъл ориз и избягвайте ориз "басмати", който е абсолютна лабораторна гавра. С един пакет ориз можете да се храните няколко дни. Ютуб- como hacer el aroz.
Все още съм го сложил на изчакване, но кривата на разходите от мини хлебопекарна почва да изглежа по добре от тази на закупеният хляб.
За съжаление и това не е решение. Масовите сортове вече не са тези, с които ставаше хляба, от времето когато беше по истински.Но поне останалата химия която пробутват в пакетираното брашно, ще липсва.
Трябва да ви кажа че освен хлябът в магазините, брашното в пакети също е фалшиво и е пълно с добавки и консерванти. Дори и да си правите домашен хляб той пак е лошо качество въпреки че е малко по добър от купешкия. Единствения начин да ядете истински хляб е да су купите сурова пшеница директно от производител да си я смелите сами. Нямате си идея какъв вкусен хляб става от прясно смляно пълнозърнесто брашно в което няма никакви добавки. Това е хлябът който са яли едно време хората.
не съм сигурен плиткоумните коментари от тролчета ли са или наистина са толкова задръстени някои хорица...
Че да няма само панелките в Шопско да поскъпват? Панелката скочила 5%, леба скочил 8%, хахаха.
За последните примерно 20г., хляба загуби много от качествата си. Постепенно това го изхвърля от позицията която имаше на трапезата ни.Вероятно скоро ще го продават в вакумирани опаковки по 3-5 филийки, с трайност поне месец.
Хлябът поскъпва, а пшеницата - не, какво движи цените?