28

баба мара

преди 2 години

колко години се коментира тази тема за сиренето и няма управия освен да сезатварят мандрите друго решение не виждам как да се спре водата в сиренето сухото мляко и палмата

27

@

преди 2 години

Интересно...Как стана така, че румънските производители преди доста време се събраха заедно, направиха протест пред техния парламент с едно важно искане в кашкавала да няма "заместващи" продукти.Това се прие, и оттогава в Румъния има само истински кашкавал, в който и магазин да влезете.За сиренето не зная, но не вярвам българските производители да направят такъв ход.

26

любител

преди 2 години

Когато съм чужбина, употребявам в големи количества само Датско саламурено сирене във висока цилиндрична метална кутия във вода и с 24% палмово масло. За под 7 лева за кг, чисто тегло. Страхотно на вкус, какъвто в България и за двойна цена трудно се намира. И не ми пука че лъвовете страдали като сечат палмите за палмово масло и разни еко-организации блеят че по тази причина палмовото масло не било хубаво !

25

Хайде, хайде

преди 2 години

Сборно - два часа работа. Мляко от частник. 6 литра по 1.20 лв за да имаш кило сирене. Подгряваш докато пръста ти не може да търпи температурата. Охлаждаш. Капките мая са указани на тубичката. Аз лично добавям и лъжица заквасена сметана. Оставяш една нощ и хайде в гевгира или в тензух. Саламура всеки може да си направи. Аз лично го предпочитам по прясно - жената и децата пък си падат по узрялото. Елементарно е.

24

Бонго Бонго

преди 2 години

Сирене има, но хората не знаят в чужбина, те си ходят в техните големи вериги и виждат там фета сирене, гръцко с гръцкото знаме и сега всеки знае фета, Булгара не, що? Щот прос.т и неможе да чака 6 месеца. Ето защо

23

Бонго Бонго

преди 2 години

Количествата няма да могат да смогнат, тогава Лидъл в Германия бяха 3200 магазина, това са в годината огромни количества, сега са двойно тройно повече магазините. ОБАЧЕ бг село, каза : Аааааа. Само тон и половина, не е рентабилно неможе и си затвори вратата))))))Ето Веско, ако четеш ето защо)))))Големите вериги са като в Бг с плащането на всеки 6 месеца първата стока. Не *** тъй не ще. Иска парите веднага и затуй продава в турските магазини. Кой ходи в турските магазини? Турци))) бг и там

22

Бонго Бонго

преди 2 години

Единственото, което пречи е глупостта господа.Преди време опитах да свържа бг фирма сирене за износ в Германия, връзка с централния Лидъл. В Бг още нямаше Лидъл.Накратко стигнахме до там че дойчето искаше 1.5 тона сирене ПРОБНА пратка.Това е един малък ван палет и половина.Процедурата им е следната: пробна пратка, означава разпределят по всички магазини техни и дават на хората да опитат, да вкусят и да кажат какво мислят. Правят проучване, анализи, прогнози и подготвят реклами.След това колич

21

Всички се

преди 2 години

таковаме за едни пари.То и сиренето таковано.

20

Анонимен

преди 2 години

Българско саламурено сирене няма щот не са го узаконили и патентовали щот трябва да платят едни пари същото като с млякото но има гръцки йогурт и турско сирене Това е България страна нез собствени интереси

19

Бонго Бонго

преди 2 години

Веско не са ни виновни чужденците, нашите не умеят да търгуват. Ако имам време ще напиша. Наистина не умеят, затова гърците са навсякъде и се знае гръцки кисело мляко сирене.... Не умеят да търгуват, все хитруват. Имам много случаи за да ти докажа. Пълен абсурд е.

18

Бонго Бонго

преди 2 години

За да има сирене и мляко, трябва крави, а то няма много крави. Има ли статистика колко крави има в Бг?? Няма!!!! Защо няма????Сухо мляко е всичко!!!!

17

Бонго Бонго

преди 2 години

Да няма сухо мляко..оппа..то само такова...

16

Анонимен

преди 2 години

Eй СМЕХ, изчакай да минат още 20 години от жалкият ти живот. Когато ти пораснат децата, тогава ще те питам дали ти е смешно. А внуците като се появят - ще искаш да не си се раждал през 1995-та година. Смей се сега, после ще плачеш, спокойно :)

15

Асан

преди 2 години

Салам народен по бедесе 3 лв. килото

14

Асан

преди 2 години

Кренвирши Аз ям по бедесе 6 лв. килото

13

Асан

преди 2 години

11 - Баклъвътъ по колко я дава бай ти Юмер

12

Асан

преди 2 години

Джолан 6 лв. килото по евтино от сирьенето

11

РусенецЪ

преди 2 години

Да купуваш сирене от магазин е меко казано абсурдно. Палиш колата, разхождаш се из съседните селца, всеки който отглежда крави си има и малка мандричка. 10-на човека сме се организирали, редуваме се и пътуваме на 30 км - бай Юмер. Сирене на 6 лева. Ама сирене от мляко, а не това което е останало от млякото като му извадиш маслото.

10

Асан

преди 2 години

Кашкавал 10 лв. килото по бедесе

9

Анонимен

преди 2 години

До АнонименМаджаров е единствения, на който се допусна да прави износ на млечни продукти. Кой го допусна? Ми ГЕРБ, щот там плаща яко. Взема от хората, плаща там. Изнася и от там му е печалбата. Мафия няма ли? Има, как да няма. Ама и до него ша стигнат, споко. Служебното правителство направи повече за 2 месеца, отколкото ГЕРБ за 12 години. И от ГЕРБ са притеснени и мислят че ИТН ги чегърта. Неее, чегърта ги служебното правителство. Щом ГЕРБ ревът, значи тия сега си вършат работата.