От български магазин алкохол не купувам. Мръссните български бизнесмени продават само ментета. Българският бизнесмен и търговец трябва да бъде осъден и пратен в Сибир или Белене на трудов лагер за престпленията си.
До waffen ssПричината за цироза не е алкохолното съдържание, а завишеното съдържание на елемента мед в напитките.
Когато се продава алкохол направен не по технологията си е ... измама. Освен, че е грях, е и престъпление. Защото този алкохол те отравя. Виждал съм "Сливова ракия" внос с вреда над 436 %. Ако ти я пиеш? И пак да питам как да ги наричаме тези хора, които слагат тази химия, слагана в храни и алкохол, които ни тровят бавно и методично, а понякога и фатално? Как?
До Ко? Не?------обикновено разликата между "фалшивия" и "истинския" алкохол е в наличието на бандерол, или единия е с платен акциз, другия - не! иначе домашната, но преварена, ракия е много по качествена от произведената в българия "заводска"!
Много обичам да ми обясняват колко скапана била ракията ми която варя на село. То вече не знам дали е останал и един обикновен казан по селата. Всичко вече е с дефракционни колони, които обезмислят "преваряването".
az kato govoria 4e ni6to ne se promenia vuv vremeto vupreki vsi4kite mi usilia do momenta da pravia otvoreni vrati navsiakude kudeto otivam ....ama to mnogo....cialata strana gnie v takiva gluposti .
До: номер 13 (Ко? Не?) Виж сега, има различни категории фалшив алкохол. Обикновено, за този на който му викат "менте" се има предвид метиловия алкохол, който е отровен. Има многобройни статии за натровени и починали с алкохол "менте".Фалшивият алкохол може да си е съвсем безвреден и да прилича на истинския. Но както казваш, ако е изкуствено приготвен, той е много по-евтин от истинския марков алкохол и с него се реализират огромни печалби, влагайки много малки инвестиции и никакви акцизи.
На село дори от истински плодове 90 от 100 са отрова, защото не знаят що е то дестилация, както си казал. Айде не 1 на 1000, ама 1 на 20-30-100 е майстор според мен и знае какво прави.
Доста си прав. Масово правят "ракия" от царевица... Слагат вътре всякакви есенции и си мислят, че правят нещо качествено. Разбира се, разни майстори, които правят алкохол от истински плодове (1 на 1000 е майстор), знаят какво правят. Тройна дестилация, истински вкус. Но 1 на 1000 дестилира ракията си. Неслучайно от уиски за 500лв. бутилката свят не ти се вие, а от ракията из селата можеш да умреш.
И защо да е "фалшив" алкохола ако е направен по правилата от етилов спирт, вода и есенция. Вие да не би да си мислите, че в официалните спиртоварни ви правят кайсиевата ракия от кайсии или перлената гроздова от грозде ?! Едни кораби с меласа не спират да разтоварват по българския дунав и заминават към спиртоварните. После необходимата есенция и готово. Кеф ти плодова, кеф ти гроздова, кеф ти бренди или водка.
Това за 7лв. бутилката не се различава от това, което ceляндypите по селата пекат в казаните си и си мислят, че е качествено.
При такъв наплив на Слънчака от алкохолици дошли тука на "туризъм" няма да им наливаме от скъпото я, само от "Цар Киро Дестилърс"
че то българина чял живот пие ментаци и пак е оцелял! забравихте "цар" киро колко тона продаваше и нямаше проблеми!
Фалшивият алкохол – варят „уиски“ за 7 лв. бутилката