6

Доктор Сър Пичук

преди 2 години

Социалната цена на водата е причина за поскъпването. Тъй като се плаща услуга е редно цената и да зависи от дължината на водопроводната мрежа и от нуждата за нейното поддържане, а не цената да се социализира, за да се тушира недоволството. Например София е най-сухото място в цялата страна, и се докарва вода от над 80 км и независимо от това София плаща най-ниската цена на водата в цялата страна спрямо водопроводната си мрежа. Цената на на водата трябва да е поне 12 лв за кубик за София.

5

Златка

преди 2 години

Галевица от партия *** и тя е против поскъпванвто

4

Майна

преди 2 години

До Плюс минусми ходи си в Северна Корея или Китай ве, червен

3

Плюс минус

преди 2 години

По времето на соца кубик чиста питейна вкусна вода струваше няколко стотинки, които се събираха от отчетника от водното.

2

Жо

преди 2 години

Водата не струва пари, защото НИКОЙ не произвежда вода. Таксата е за УСЛУГА- доставка, канализация и пречистване. Загубите на вода от течове по улиците са около 3 % от общите количества. Останалите проценти са ПРОПУСНАТИ ПОЛЗИ за ВиК. В София всеки ден постъпват около 180 000 куб. м. вода. Ако половината текат по улиците, означава, че 2 милиона жители се задоволяват с 90 000 куб. или по 45 литра на човек. Като пуснете казанчето на тоалетната 6 пъти, това са 36 литра! А къпане, пране, миене...

1

да плаща всеки

преди 2 години

ДА ПОСТАВЯТ УСЛОВИЕ В ЗАКОНА - АКО ИМА ЗАГУБИ - НИКАКВИ УВЕЛИЧЕНИЯ!!! ДОКАТО НАКАРАТ ВСИЧКИ ДА ИМАТ ВОДОМЕРИ И НЯМА ЗАГУБИ!!!