8

аз

преди 2 години

До Анонимен 7---------ами като нямате пари няма да имате болница и лекари. Като е здравната вноска 26 лв ще се лекувате за толкова. Няма да ламтите да се лекувате като германеца с 300 евро вноска.

7

Анонимен

преди 2 години

Закъснелите хипита и кришнари искат да строят лунапарк и дисниленд. Триетажни павилиони и много въртележки, влакчета, зоопарк. Министърът е лобист на чужди интереси, на частния болничен бизнес. Гладни хипита искат да откраднат проекта и да рекетират държавата десетилетия напред, да станат милионери от държавните пари. Оставка за министъра лобист.

6

Анонимен

преди 2 години

Здравната осигуровка - 26лева на месец. А лекарите искали по 500000 евро годишно. Колко пациенти трябва да прегледа/лекува този доктор та да излезе сметката?

5

Анонимен

преди 2 години

До Архитект И откъде да намерим по 500000 евро годишно та да им дадем на лекарите? Имаш ли някаква идея? Нямам против и по 10 милиона годишно да им даваме, ама ги нямаме. нали се сещаш?

4

Анонимен

преди 2 години

Да видим - 50 годишен скелет на сграда, устоял на какво ли не и още има живот в него. Да го сравним с това, дето ще го построят: дали няма да му трябва ремонт на ремонта на ремонта преди да е влязло в експлоатация, хахахаха.

3

И какво от това

преди 2 години

И като построят сграда, какво ще стане, децата автоматично ще оздравеят ? Оставен на втори план, въпросът с кадровата обезпеченост мисля не е за пренебрегване. Да не говорим за кампании за профилактика и възпитаване в активен и здравословен начин на живот от ранна детска възраст

2

Павлин

преди 2 години

Само за тази сграда говорите. Голяма работа и най-луксозната и модерната да е, няма кой да лекува в нея. Защо не се говори за квалификация и мотивация на лекари и медицински специалисти. Само гледаме кой каква заплата взима, а после се чудим защо сме на това дередже.

1

Архитект

преди 2 години

Важното е сградата, а кой ще лекува в нея няма значение. Големият проблем е квалификацията и мотивацията на лекарите (включително финансовата) Как ще се задържи в България лекар от световна класа ако в американска или германска болница например получава 300 - 500 хиляди евро/долара и нагоре. Вместо фокусът да бъде лечението в България масово е плащането, просто, когато разберем, че лекарите трябва да са материално обезпечени за да мислят само за медицина, тогава може би ще има и здравеопазване