36

ПРЕЗ 1981Г .

преди 2 години

През 1981г. ни казваха: Сега въвеждаме компютри в съдилищата и всичко ще се оправи . . . . Дааа , не подозирате какво означава съдийска мафия ! Та и сега .

35

врь6таи

преди 2 години

откраднатото веднага

34

адвокат

преди 2 години

работя със системата, има удобства, но е много далеч от "е-правосъдие"... още сме далеч от това, заседанията да са чрез видеоконференция, няма как да няма хартиена папка, предвид, че документите се депозират на хартия... единственото предимство на системата е, че не се разкарвам да си вземам експертизи до съда, но често се случва да се вижда документ в системата, но реално да не е качен, а е имало случаи на качени документи по друго дело... идеята е добра, изпълнението - по български

33

Адвокат

преди 2 години

Краят на съдебните дела не само не идва, а е на десетилетия, поне в България. Единственото, което работи, е електронната система за случайно разпределение на дела. Как и за кого работи е отделен въпрос. Що се отнася до същността на електронното правосъдие (за което се наляха милиарди), сме изключително далеч. Все още за повечето неща, включително елементарни справки, трябва да отидеш на място в съда и да се заровиш в хартия, независимо дали си страна, адвокат или вещо лице.

32

АнонимеН

преди 2 години

ПОРЕДНАТА ГЛУПОСТ!

31

Затворник

преди 2 години

Урааааа! Още утре пазаря някой хакер и за 2 часа съм на свобода ! Да живее новото правителство ! Добре е всеки да може да управлява електронното си досие ! Ако някой си мисли, че хакерите ще им простят, явно не излязъл от селото си.

30

Джедай Мастър

преди 2 години

Това, разбира се изобщо не е вярно, да не говорим, че от електронна система, която работи само със съда, но не е и с гражданите и адвокатите, които за справки трябва пак да се разходят на място, няма никакъв смисъл.

29

Харалампи

преди 2 години

Системата била сигурна, защото няма външен достъп, но накрая се казва, че предстои да и пуснат такъв.

28

НикогаВечеСДС-Чума

преди 2 години

Българското правосъдие отдавна е улайна,така че сега вече ще бъде узаконен този факт.

27

мнение

преди 2 години

Смятам, че трябва обстойно да се подходи към дейността на вещите лица, поради факта, че те със своите действия и липса на рутинен орит в своята уж област, те дават изкривени, двойствени експертни заключения. Вещо лице, геодезист на 72 години, но няма GPS и площта (дка) се мери с рулетка; човека нищо, абсолютно нищо няма като материална база, но никъде в експертизите не се посочва а какви методи и техника е приложил да напише експертното заключение. Голяма трагедия е с вещите лица.

26

ИДВА НОВ БИЗНЕС

преди 2 години

ХАКЕРИ ЩЕ ЗАТРИВАТ с лекота дела и доказателства срещу добри пари. Освен това самите държавни служители влезли в схемата могат да изтриват неудобни документи. Това вече се е случвало в България скандално унищожаване на тефтерче, аудио записи за поръчки за убийства от известни политици на високи постове дето и парии имат и си въртят както партийките така въртят и цялата ни мизернаа държава.

25

Анонимен

преди 2 години

20 години след другите, и може би ще стане, ама не е сигурно, а бюджета на съдебната система, само милиард на година.

24

ммм ..!

преди 2 години

Смятам, че трябва да се помисли и за вещите лица. Като вещо лице много често наблюдавам как едни и същи вещи лица се назначават от съдии или ... от адвоката на едната страната, а експертизите се пишат под строгите указания на определената страна. Независимост? Таково нещо няма при вещите лица, те служат на тези които дават повече пари и назначават по други дела. Кака на 77 години, вещо лице има по 40-50 експертизи за една година! Невероятно, но факт. И до кога това ще продължава?

23

Анонимен

преди 2 години

Ще имаме правосъдие, когато компютрите заменят и съдиите у нас.

22

За да стане

преди 2 години

по този начин, какъвто навеждат в статията, ще е нужна глобална промяна на самата концепция на книгопечат, достъп на абсолютно всички участници в делото до новата технология и гаранции за възстановяване на информацията. Особено за последното е необходимо съхранение и на хартиен носител, все още.

21

Баби и жаби

преди 2 години

се объркват в статията. Самото администриране на делото от служителите може и да се дигитализира; да се намали движението на хартия (напр. призовки, съобщения и т.н.), но не и на 100%. Към момента няма технология, която да замести използвания от хилядолетия начин за визуално възприемане на информацията - с прелистване. В бъдеще може, но едва ли до 10-тина години.

20

Анонимен

преди 2 години

Идва краят на съдебните дела на хартия, идва краят на съдебните машинописки, които записват не това, което се говори на процеса, а това, което успяват да запишат. По този начин съдебните машинописки изменят съдържанието на делата и се оказват най-главният фактор в процеса. По-главен от съдията.

19

Анонимен

преди 2 години

Ама какво ще прави ДБ сега? Измъкнаха им изпълнението на едно предизборно обещание изпод носа. Но това няма да им попречи да си го припишат.

18

Анонимен

преди 2 години

От тази система ЕИСС актовете излизат във вид все едно са изготвени от хора скарани с основни правил на текстообработката. За това съдиите и съдебните служители вина нямат, ама въпроса е на отговорните лица не им ли прави впечатление това ?

17

Сюреализъм

преди 2 години

Оказа се,че Лодкаря кара гемията на Шиши,а в нея Славуца вие чалга и развява зелен чорап над ушанката си.