31

Възмутен

преди 2 години

С еднаквия процент на увеличение на пенссиите, означава че старите пенсионери ще духат супата. Разликата между стари и нови пенсии при еднакакъв трудов стаж и коефициент ще стане още по-драстична. Мая Манолова даде най-правилното предложение - преичисляване на базата на средомесечния доход за 2018 год. Правете разлика между действителната и реалната стойност на лева през различните години. Стига баламосване.

30

НИЯ

преди 2 години

До АнонименНа основание,че по-малък процент и съответно по-малка сума се внася в НОИ.Другото отива в ДЗПО.

29

Само да питам

преди 2 години

Майо нали щеше да се преизчисляват със сод от 2019? Ти си по долна и от Боко по добре нови избори без вас

28

калигула

преди 2 години

от римляните ли чакате пенсии? даже и тези цифри не знам от къде са ги изкарали...

27

Анонимен

преди 2 години

Тия ще ги призная, ако кажат че няма да правят каламбури да принуждават хората с втори пенсионен фонд да си прехвърлят към НОИ. Частният фонд е добавка и не би трябвало да им се намалява с 20% от НОИ. На какво основание!!! Стига с тия комунизми. Някой си спестявал и сегай дай да му отмъкнеме парите в общия кюп да раздаваме за пожинени пенсии и пенсии за заслужили артисти, спортисти и партийни деятели. А без тия.

26

Лъжа

преди 2 години

Това не е преизчисление а повишение с 12,5% и ножницата стари нови пенсии става още по голяма пълни некадърници сте кого заблуждава те?

25

гледам с едно око

преди 2 години

До демокрадциНали не пропускаш "малката " подробност, че тия с пенсия над 1500 реално ще вземат увеличение 000000 ?! А за бай Муню миньора с пенсия 1600 ... и карцином 4 стадий не те е грижа, нали?

24

Мария

преди 2 години

Хиляда статии се написаха за увеличаване на пенсиите, но никой не пише, че ИТН искат пенсиите да се увеличат от 2022 година.Защо с тези статии и интервюта давате празни надежди на хората.

23

Анонимен

преди 2 години

Интересно как решиха, че 1,35 се отнася за годините трудов стаж, а не за средния осигурителен доход или за личния коефициент, които са другите два множителя във формулата с 4 множителя?

22

Анонимен

преди 2 години

до 10 години на 70% пенсионери ще се падат 10% реално работещи , 10% държавна и общинска администрация и 10% така наречените роми.

21

Факт

преди 2 години

На един му удържали три пъти повече осигурителни вноски в сравнение с друг и после и двамата с еднаква пенсия - минималната. Не е справедливо.

20

Анонимен

преди 2 години

Приватизаторите и мутрите се върнаха на власт. Сега всичко се прави за да се увеличат високите пенсии. Тези с ниски- кучета ги яли 12% на всики значи на ниските 30-35 лв, а на високите 300-400 и така източват НОИ, като се грижат за себе си. Кои са с високи пенсии- военните, тези в Енергото, банкери, застрахователи и ПРИВАТИЗАТОРИ. В управителните съвети на приватизираните предприятия включваха и роднините си и ги осигуряваха на мах доход, за сметка на работниците, които ги осиг. на минимален.

19

Дискриминация

преди 2 години

За да не се отваря ножищата между високи и ниски пенсии трябва да има 2 вида актуализация. С еднакъв процент върху средната пенсия да се увеличават всички пенсии заради инфлацията. А, заради разликата в осигурителния доход да се увеличават с еднакъв %, но върху изчислената вече пенсия. Така заради инфлацията всички ще бъдат еднакво компенсирани, а заради увеличаването на осиг. доход ще имат според заслуженото като осигуряване. Това ще бъде по-справедливо. Швейцарското правило е побългарено

18

Анонимен

преди 2 години

Сега пенсията не се определя върху целия осигурителен стаж. Вземат се само годините, а от осигурителният доход преди 1997 можеш да вземеш само 3 години за коефициент. Всичко е изкривено. Новите богаташи, които приватизираха заводите се осигуряваха на мах доход , както те така и родата до 9-то коляно, а служителите ги осигуряваха на минимален, Затова сега 1.5 милиона пенсионери са под прага на бедността.

17

Анонимен

преди 2 години

Ако искаме да няма допълнителни намеси в пенсионната система( като преизчисляването)просто всяка година изчислените пенсии трябва да се актуализират с ръста на средния осигурителен доход за годината, а не с мижавото швейцарско правило. Тогава няма да се отваря така ножицата. Трябва да се махне тавана и всеки да се осигурява на реална заплата. Значи може да има високи заплати от 20-30 000 лв. месечно, а най-високата пенсия от 1440 лв. ви се вижда супер "висока".

16

Анонимен

преди 2 години

Трябва най ниските да се вдигнат и после заедно всички нагоре да вървят .

15

xaxsasб

преди 2 години

Това повишение трябва да бъде за пенсионери без наследници и пенсионери със наследници живеещи и работещи в България. Защо на баба Пенка със син в САЩ ще й вдигат пенсията с пари от внуците на пенсионери, чиито внуци са възпитани на родолюбие? Нима децата им и внуците им не заминаваха с обещание да изкарат пари и да се върнат та сега да ги съжаляваме, че гният сами ли?

14

демокрадци

преди 2 години

12 % означава тези с 200-300 лева пенсия ще се увеличат с 20-30 лева а тези с 1500 лева пенсия ще скочат с 200 лева и то няма смисъл да гласуваме. При гласуване всички са с по 1 глас равни но после не. Радевци крадат повече и от ГЕРП. Замесването няма смисъл, защото работни места с високи заплати са много малко и едва 1000-2000 са със заплати над 5 бона а останалите 2 милиона са далече под този размер и пак само приказки на това лъжливо гълъбче.

13

Анонимен

преди 2 години

До 10А за старите пенсии,когато СОД е бил 500 ле, през 2010г.примерно какво да умират ли!

12

България над всичко

преди 2 години

голям смях-заслугата била на престъпниците от герб, а увеличението го правят други хахахахахахаха