15

бай Миле

преди 2 години

До ъъъАми явно в момента минават през такъв период. През същия период са минали много държави, но ето няколко примера - Италия (мафията владее строителния сектор и съответно се строи скапано - през месец има по паднал мост, а колко са обявени за опасни е друг въпрос), Турция и БГ(масово некачествено строителство в началото на 90те, за щастие в БГ все още няма паднали сгради за разлика от Турция) и т.н.В Китай не знам дали проблемът е финансов или просто защото се гони срок, но ако искат могат

14

Асан

преди 2 години

Не е хотел а бардак на 3 етажа най вероятно незаконен :))

13

Анонимен

преди 2 години

Наскоро в америка беше паднала сграда 80+ загинали!

12

ъъъ

преди 2 години

До бай Миле 10 - проблемът със строежите в Китай е системен и активно се крие - няма новини по медиите им, а за последните няколко години броят на сградите и мостовете, които сами са се сринали е двуцифрен. Проблемът е, че се строи, за да се вземат едни пари, а материалите са...провери в интернет, има клипове от такива "блокове" - стените са точно като от тофу (затова ги наричат тофу-сгради). Арматурата е от някаква чуплива стомана, която сама се троши. Пълна анархия...

11

Анонимен

преди 2 години

Китайското качество.

10

Анонимен

преди 2 години

До бай Миле - по същата причина, поради която ядат плъхове, след като са се преборили с бедността. Другарят Си каза, че е така - трябва да е вярно, Партията никога не лъже.

9

бай Миле

преди 2 години

До За кой ли път...? Абе нЕкои хора само комунисти сънуват... а на капиталистите, като им падна луксозната сграда с кондотата за милиони на първа линия преди седмица? Или викаш, че е комунистическа диверсия???А преди няма и месец къде се сринаха 2 сгради... Франция? Белгия? И там ли са комунисти?Истината е, че сградите имат нужда от поддръжка!

8

ДДРОнег

преди 2 години

До Анонимен 7 ......Сгради се пише със "С", ама откъде да го знаеш ?!

7

Аз

преди 2 години

Иначе да много готини и интересни клипчетата в които се строят за ден два сградите

6

Анонимен

преди 2 години

Згради само от гипскартон не се правят. Ама китаеца от къде да го знае това.

5

За кой ли път...?

преди 2 години

Некачествено китайско строителство.С тези не се захващайте.То и останалите не са стока, но в тази страна върлуват комунисти-първи по всичко.

4

У

преди 2 години

През далечната 2010г, товарихме като палубен товар една малка фабрика в контейнери от китайско пристанище за Алжир. Понеже бяха нестандартни, ги укрепиха с проволки и заварени римове за палубата. Всичко взе да ръждясва още там, а като стигнахме след почти месец, все едно е извадена от морето. Даже контейнерите им ръждясаха, а знаете на какво блъскане и заливане са подложени нормалните такива и нищо им няма. Всичко по-свястно беше по лиценз или вносно, но вече може да е по-добре

3

ъъъ

преди 2 години

Тофу-сградите падат като домино. Чакаме язовирът "Трите клисури" (3 Gorges dam), че и той е тръгнал. Така е, когато те управляват човечета, за които е по-важно да скрият излагацията, отколкото да предпазят населението.

2

БайКольо

преди 2 години

Сграда, вдигната за 2 дни, някак си е нормално да рухне.

1

бай Миле

преди 2 години

Абе аз само да попитам... защо след като китай успешно е преборил китайския вирус, шофьорът на линейката е навлечен като македонски космонавт? За спасителите на терен е ясно защо носят маски ( прах, азбест и други гадории ), ама тия в линейката за чий?