Доста добре. Браво! Последните 10 години България дръпна много и вече не е десет пъти зад Германия, а само два пъти. Разбира се само за знаещите и можещите!
Ей такива статистики и статии ви манипулират да правите глупости, понеже бълнувате да сте Германия. Знаете и как се гради просперитет - с постоянство акъл и търпение! Това правят богатите - трупат, предават си опита по щафетата и не рушат. Нещо което демонстрирате, че не можете. В клуба на богатите сте,..а само преди десетилетие бяхте в калта! Може пак там да се върнете с тази АЛЧНА НЕБЛАГОДАРНОСТ. А, румънците не са като вас - затова ви задминават! И не ви е Бойко виновен - вие сте! Там няма -фили и са стъпили по здраво на земята.
Тези, които са направили тази (нищожна) статистиката колко да е минимума, да си приравнят заплатите с техните прогнози и разчети тогава. Да не говорим, че следва да бъдат глобени за това, че не са си свършили работата качествено.
Храната в Западна Европа не е субсидирана. Субсидират се производителите. В някои държави има минимални цени на някои храни за да ги поддържат високи. Например месото и колбасите в Швейцария. Затова като ходят до Германия швейцарците си купуват колбаси и ги ръсят с хероин за да заблудят кучетата на границата. Защото има ограничение колко месо можеш да внесеш за лична употреба. Факт, в ЗЕ храната няма ДДС. У нас (благодарение на Жан Виденов) има.
Необлагаемата част са Километъргелд или Фаркостен. Също така и нощния труд. Другите благинки са в Неделя получаваш 50 процента плюс нормалната ти ставка. Както има хора взимащи 10,85 Е на час има и такива с 15-16 ,че и зависи от фирмата 18,50Е,но като ти начисляват повече и 30 процента за данъци се увеличават също.Иначе с квартирите е ,,най-веселата част,дават ги трудно(в хубавите квартали),но ги дават дори на голи стени. И се почва обзавеждане,транспорт и т.н.
АБЕ ей,нещастни драскачи!!!!Най-НИСКАТА заплата у нас е минималната.Взима се чисто 460 лева.460,умножено по 5.2 е 2392 ЛЕВА.ТОВА ли е най-високата заплата в Германия ве????????АЛО,това ако не е фейк!!!!!!!!!!!!!Демагогия и манипулиране на калпавия матриял!
Това 1614Е бруто е изключително ниска заплата, няма и 20К годишно, но да, има хора които вземат и такива пари. Забравил си 14% здравни осигурвки.
В Западна Германия(има разлика ИТ Източна все още),при 1614 бруто ако си неженен/неомъжена си данъчен клас 1. 1614- 30процента за данъци,= 1100. Квартира едностайна-350 евро или двустайна 450 евро. Остават 650 евро,от тях - 35 евро ток за сам човек,15 евро телефон,17,50 данък за телевизия,150 -200 евро гориво,картата за влак е 157 месечно,храна 200 евро и ти остават едни 200-250 евро. За сам човек е трудно дори и в Германия. Ако е семейно има кяр,но иначе не.
То темата не е за коли, но аз и в момента имам 2 броя Ауди - А3 и А6, но им идва време за смяна, та знам за какво става въпрос. Поддържани са и подозирам, че някой още много години ще ги кара. А преди това карах Пасат. Общо взето и с 3те коли не съм имал някакви особени проблеми.
Все ми е тая. Аз хляб почти не ям. Наблягам на месо и зеленчуци. Постарах се дилемата ми да е избор между Ауди А4 и А6. *** трябва малко да поучиш и да се потрудиш. С вайкания и обвиняване тоя и оня не става. И да, тея, дето са мизернuци тук и в Германия пак ще са си мизeрници.
А помните ли при Жан Виденов какъв ужас беше?Тогава можех да си купя само сол и 2 кг захар месечно!Тогава живеехме по зле и от лагерниците в Освиенцим!
След изпичане хлябът се поставяше в зелени пластмасови каси или високи телени колички. По тях понякога се препичаха хлебaрки и когато работничката хвърлеше горещият хляб вътре хлебарката се мумифицираше/хербаризираше моментално. Най-често се намираха от долната страна на хляба. Работничките които подреждаха хляба слагаха ръкавици ако е горещ, но иначе не. В пласмента никой не ползваше ръкавици, а хлябът не беше в пликчета. Всеки самун докато дойде до масата беше пипнат от поне няколко човека
Друга особеност на соц производството беше че машините се пълнеха над нормалния капацитет. От месачките постоянно изхвърчаха малки парченца тесто. Периодично работничка ги помиташе с метла и ги хвърляше обратно за да се намали брака. Това засъхнало тесто не се изпичаше хубаво и човек си го намираше в хляба като доста по-твърдо засъхнало парче тесто. Изрязвахме го и го хвърляхме, останалото си изяждахме.
Масовият заводски хляб през 80-те беше бял "Добруджа" тип 500 и "черен" "Стара Загора" тип 750. Бяха по-плътни от сегашните защото нямаше като сегашните набухватели, с по-голямо съдържание на глутен и даваха по-бързо чувството за ситост. Иначе и тогава слагаха адитиви, за процеса на втасване трябваше да се унифицира киселинността. Тези разлики карат някои хора да смятат че тогава хлябът е бил по-качествен, но това е заблуда.
Оооо Пепи. Мерси че ни светна за топлата вода. Изрично се казва че хлябът е 500 гр. и е очевидно средна цена съответно за масово качество. Пък вас програмистите ви знаем че купувате от по-евтинкия хляб. Нали трябва да се пестят парички за айфони.
С минимална заплата купуваме 583 хляба, в Германия - 1232