139

Геро Найденов

преди 2 години

Много тъпо заглавие сте избрали ! За какво да имат връзка помежду си машините за гласуване? Това не са телефони или компютри за чат?

138

Нищо ново

преди 2 години

До Анонимен 145: Присъствието на отсъствието е отсъствие на присъствието ..................... - Принцип в квантовата физика

137

Стига глупости

преди 2 години

До Анонимен 133: Откъде се извадихте тук един или няколко недоучили "специалисти". Какво значи това "сблъсък на алгоритми". Какви сложни алгоритми са нужни за един запис на избран от потребител номер на партия и номер на преференция. Та това един студент първи курс може да го напише. Какъв входящ интернет трафик на машина, която няма изобщо връзка с интернет. Как с машина ще гласуват "мъртви души" а с бюлетина не могат. Никой не ползвал, а Белгия, Франция? Спрете се, стига писахте г'лупости.

136

Пак по опорката?

преди 2 години

До Анонимен 139: Такъв тюрлюгювеч си направил, че свят да му се завие на човек. Да, бяха изтеглени данни от НАП. Но какво общо има това с изборите? Какъв бъг на машина ще промени данни от гласуването? Какво значи "Бъг"? Грешка в софтуера? Няма такава. Ние не сме първите, които използваме машини за гласуване и тоя софтуер е тестван многократно. И накрая как сметна, че един глас струвал 72 лева? Ако машината се използва веднъж, два, три пъти? А можеш ли да използваш една бюлетина повече от веднъж

135

ЦИК да обяви награда

преди 2 години

Нека след изборите ЦИК да постави десетина машини в една зала и някои от тези, които твърдят, че могат да променят данните от гласуването в машината без да я отварят да демонстрират пред комисия как става. Няма да се намери такъв, и милион за награда да дават никой няма да го получи.

134

Анонимен

преди 2 години

Забележете Нейкова коментира, че "би било много трудно".... Но тя не казва думата невъзможно. Казва само "много трудно". Няма невъзможни неща и ще го разберете скоро по трудния начин.

133

До Питане

преди 2 години

Грешка, не на СНН а на CBS : Hacker demonstrates how voting machines can be compromised

132

Анонимен

преди 2 години

След хакерската атака на НАП бяха източени данните на над 5 милиона хора и фирми. Отделно при един бъг на машината кой ще гарантира дали вота е отчетен както е заложен? Още по- абсурдно е, че се настоява за това гласуване при факта, че 1 глас струва 72 лева, докато с хартия е около 60 стотинки. Пълни неадекватнициии!!! Мадуро подмени над 1 милион гласа с тези машини за нула време. Заспал народ слаба държава.

131

До Питане

преди 2 години

"защо всеки гласува с ЕДНА карта"........В щатите май гласуват с отделни карти. Хакер на СНН показа флашка за $15 от интернет която презарежда картата така че може да гласува отново. В България и това не се налага. Кава гаранция, че "мъртвите души" от списъците няма да се изгласуват всичките? Другият проблем е програмата на Чавес - кой я контролира да не прехвърля гласове от един номер на друг?

130

Въпрос към ЦИК

преди 2 години

Защо никъде в ЕС не се гласува с машини ??? Защо германският Конституционен съд ги забрани с довод, че вотът не е таен ??? Защо партиите на Радев - ИТН, ДБ и Мутрите гласуваха за ЗАДЪЛЖИТЕЛНО машинно гласуване ??? Май с цел манипулиране на вота !

129

Фалшиви избори !

преди 2 години

Достатъчно е само да се броят отрязъците и накрая да се сравнят с резултата от машината ! Но ЦИК на Радев НЕ ИСКА !!! Защо ???

128

Гледай сега

преди 2 години

До Стига глупости-не казвам че машината непременно ще брои грешно. Казвам че няма прозрачност при броенето. Разчита се на софтуер който някой е направил било фирма призводител и т.н. Без значение е на какво е записан софтуера никой няма да хаква само една машина.Точно поради тази причини страни катоГермания, Холандия... са се отказали да ползват машини

127

Анонимен

преди 2 години

"Избирателят може да смени мнението си в последния момент. Но целият процес трябва да отнеме до 5 минути, когато машината ще го подкани да се обърне към член на СИК." Защо ще отнеме цели 5 минути когато си смените решението в последния момент? Какво се случва точно? След като минат 5 минути машината ще се изключи. След това ще започнат да идват от комисията хора от другата страна на машината и да ви подканят за помощ. Не искайте помощ! Поискайте хартиена бюлетина. Нямат право да Ви откажат.

126

Анонимен

преди 2 години

Помните ли как машините бъркаха преференциите на 4 април 2021? Сигурен знак, че има сблъсък на алгоритми. С какъв акъл се прахосаха 5 талиги пари за тези щайги?

125

Анонимен

преди 2 години

Конкретно за нашите избори. Твърде е вероятно те да са били фалшифицирани, поне отчасти и поне на отделни места. Индикация за това са многобройните сривове, знак за сблъсък на алгоритми, както и забавената реакция на тъчскриновете, знак за потенциална съвместна работа на няколко програми, например машинната за отчитане на гласове с входящ интернет трафик.Тези машини са стандартизирани, а машинното гласуване фирмата е обработвала повече от 20 години - не може просто да се сриват така.

124

Анонимен

преди 2 години

Хахаха машиинте нямали интернет връзка помежду си :D Че на кой му пууука дали имат връзка помежду си? А? Само в най- големите секции ще се подмени вота. Не са толкова големи абдааали, че да барникат във всички машини.Във филма Добрата съпруга го показват как става.

123

Еврозона

преди 2 години

Аз няма да гласувам нито с машина, нито с хартиена бюлетина. Манипулирането ми за изборите е просто невъзможно. Загубилите изборите ще плачат, че са били фалшифизирани. Спечелите изборите негласували хора ще празнуват избирането на новите депутати. Отдавна политиците не са работили. Вече сигурно ще работят и няма да имат ваканции.

122

анономен

преди 2 години

А с флашка не може?Тия хептен за маймуни ни мислят

121

Не се отваря

преди 2 години

До Анонимен: Отварял ли си го този адрес? Пробвах, нищо подобно не излиза. Няколко директории от Linux сървър, които при опит за отваряне дават "The requested URL was not found on this server".

120

Анонимен

преди 2 години

Сигнал от Людмил Цветков до медиите: Фирмата отговорна за машините пуснала онлайн достъп до устройствата за гласуване. Машините са били онлайн и може да се види от скрийншотовете. Системата за управление на избори на Смартматик, адресът на DNS сървъра е 52.16.214.123, а по-долу е указано, че информацията се отнася за проведените на 4 април избори. Ако кликнете напред, ще стигнете до адреса, а там ви искат потребителско име и парола, за да влезете в самата система.