78

Пенкелер

преди 2 години

Има ремонти и ремонти. Ние си правим всичко сами, без климатиците защото съм се учил поне 20г на обекти с ниски изисквания от кочи на, пилчарник, къща на село.....до апартаменти, хотели, офиси и др. Най-важно е собственикът да знае какво иска да направи. После се мислят детайлите и накрая са сметките. Не винаги парите са гаранция, че ще е естетично и трайно. Ако имате идеи, може почти без пари да стане, почти, защото все нещо ще затрябва-плот, боя, валяк..машина..

77

Анонимен

преди 2 години

До someone, по-добре роб на банката отколкото роб на собствената си глупост. Пичага прави си сметките да изкарваш повече, а не да плащаш по-малко. Хората ти го казаха отдавна: "икономията е майка на мизерията".

76

Адекватен

преди 2 години

Най-глупавото нещо е да си вземеш отпуск и да се претрепеш от ремонти за да спестиш няква хилядарка за майстор.

75

Анонимен

преди 2 години

10K е дори доста занижено. Само ремонта на банята излиза горе-долу толкова.

74

Анонимен

преди 2 години

Първо майстор не е всеки дето знае откъде се хваща мистрията. Повечето са строителни работници. Проблема е, че никой вече не му се работи тежка строителна работа и затова скачат цените. Иначе всеки що годе кадърен може да си направи нещата сам.

73

Анонимен

преди 2 години

За мебелиране на къща с 5 скъпи климатика, 4 спални, кухня + огромен хол и 3 бани ми излезе около 80к лева - мебелите по дизайн понеже имам специфични нужди за стаята. Може би ще скочи на 90к понеже не съм напълно довършил (искам да сложа хидромасажна вана, мебели за градината и веранда, втори бойлер...). Освежителни работи (боя, местене на контакти, запълване на пукнатини) ги правиме аз и баща ми за 1-2к лева материали. Всеки си преценява.

72

Умен

преди 2 години

Яж, пий и си носи новите дрехи! Не робувайте на вещи и пари, животът е кратък...

71

Анонимен

преди 2 години

До IT специалистТи за 150К да си беше купил друг апартамент :)

70

Психиатър

преди 2 години

До IT специалистЧовече ти си болен Наполеон ела запиши част ще те приемем на лечение в психиатрията за дълго време и там ще имаш възможност да чистиш тоалетни и да ремонтираш всеки ден.

69

Прост народ

преди 2 години

Няма пари, а се бутат хората без пари със заеми и кредити като глупци за ненужни неща, които не могат да си позволят. Ремонти, скъпи екскурзии, скъпи телефони, разгулен безгрижен / безотговорен живот на дълго и заеми. Простотияя до шияя тъне България. Срам и позор българската нация или стадо народ е затъпяло и оглупело.

68

Анонимен

преди 2 години

10000? В момента правя баня - само материалите, гипсо-картона и водопровода ми идват около 1500. Малка баня. Ако трябва да се прави сериозен ремонт, вероятно ще дойде към 20 000. Майсторите в Бъгария са изключително скъпи, некадърни и своеволни. Днес чакаме едни цял ден и лъжат че ще дойдат, новата версия е, че може би утре. Изобщо положението е трагедия. Да не говорим, че оставят след тях пълен погром и цяла седмица не можеш да изчистиш. Из Европа обикновено ти оставят чисто, готово и красиво.

67

Яя

преди 2 години

Майстори за тези пари няма. Ще ръси бисери, като "ти не го гледай толкова то няма да се вижда, защо не ми каза, и няма да ми казваш. Аз ще го направя но ще струва четири пъти повече. Абе ти защо си тука бе, дай ми ключовете и отивай на море, нямаш ли си жена, не знаеш ли някой порно сайт. И постоянно избелва очи че го наблюдават. А тръбите излизат от пода като набити колци за домати и под всякакви разнообразни ъгли различни от прав ъгъл защото било компромис, и 10%, а това значи зулуми от класа.

66

Анонимен

преди 2 години

До 71Майстор се вика такъв, който си разбира от работата. Ако само гледаш кой ти предлага най-евтино, то все на неграмотници и всезнайковци ще попадаш. Аз при ремонт правя сам каквото мога, но не мога да претендирам, че разбирам от всичко като тебе.

65

someone

преди 2 години

преди година си направих банята с фирма за 2 к и нямаше никакъв проблем, всичко е изпълнено както трябва. За всичко останало си го правя и сам, особено бояджийски неща, не държа на някакви специални лунички по тавана и прочие глупости , един латекс и всичко е 6, който иска да е роб на банката да тича.

64

Анонимен

преди 2 години

...и въпреки това гласът народен (и гласът божи) си преизбра първата политическа сила ГЕРБ за сетен път!

63

Анонимен

преди 2 години

Винаги се чудя кого наричат майстор?! Аутсайдер, изкарал в Кнауф как се слага гипсокартон ли?! Или всезнайко, който идва и ти казва как нямало нужда климатик да се вакуумира. Или пък някой от ромското гето, който не може да си каже името?! За какви по-точно дейности биха ти трябвали майстори?! На мен ми трябва само някоя фирма да извози *** при ремонт до сметището и нищо повече. Евентуално приятел да помага, ако се вдига нещо тежко. Толкоз по темата.

62

Анонимен

преди 2 години

Дори плеймейтките зарязаха футболисти и политици и се ориентираха към майсторите.

61

stiling

преди 2 години

Тук в София е проблем, най-доброто решение е майстори от правинцията, наемаш им квартира за няколко месеца и ти излиза същата цена, но става по-бързо и много по качествено щото не те размотават. То времето е пари като те мотат 10 месеца ремонт!

60

до 67

преди 2 години

Както казва един мой приятел "Щом взимам толкова висока заплата и съм в топ 0.5% на населението в България по доходи, мога да правя всичко, което го прави човек с по-нисък доход". Еми, така е. Колкото по-висок доход, толкова повече неща може да прави човек. Е, разбира се, не винаги. Има хора, които наистина не могат да се обърнат от работа и възлагат изграждането на жилище на фирми (но не и на разни уж "майстори").

59

Анонимен

преди 2 години

У нас сме с доста солиден доход за България (над 15000лв. месечно). Майстори не припарват до дома ни или до вилата ни. Само, ако е някой приятел да помогне. Плочки, електроинсталации, паркети, покриви, хидроизолации- всичко сам правя и е повече от елементарно. Само мебелите ми изработват дизайнери и все се шегуват с мен как е възможно да си правя всичко сам и колко добре го правя. Няма как да се доверя на човек от сивия сектор да ми слага плочки. Та той няма 2 сотинки акъл в празната си глава.