104

Digger

преди 2 години

До АнонименАми защо я държите - шут в дупарата! Тая и за склад не става!!!

103

Анонимен

преди 2 години

Едно време имаше подбор- за едно място се бореха 10 - 15 човека, а сега се молят да се запишат студенти , та да получават заплати многото преподаватели !

102

тя

преди 2 години

много ВУЗ -ове- половината ментета, но нали трябва да има работа за бивши политици В сички станаха преподаватели !

101

ACAB

преди 2 години

Лошото е че няма как да фалират университетите, тъй като са държавни и ще трябва пак с парите от нашите данъци да издържаме "умрял кон". Същото става и хотелите по Слънчев бряг... понеже ги няма непретенциозните чужденци, изпратихме с държавни пари ученици на мутренските хотели, да гледат бетон по плажа. В хипотезата на пазарна икономика (без държавна подкрепа) и университетите и хотелите по морето да са фалирали до сега.

100

м да

преди 2 години

то пък едно образование... сега не е проблем всеки да влезе да "учи", изпитите минават проформа, пишат се някакви измислени дипломни и курсови работи, накрая излизат дивни некадърници... ама с "вишО" :)))

99

До 110

преди 2 години

Ами да отидат на терена на частното предприемачество и учителите, и лекарите - който иска. Но там е трудно - нищо не ти е сигурно, данъци, осигуровки, проверки, отговорностите са по-големи и т н. Къде по-безопасно е на сигурната държавна работа, пък и да бичиш частно като допълнение. И да принуждаваш пациенти и ученици да ти плащат допълнително!

98

частни

преди 2 години

Частните уроци за учениците е същото нещо като частните кабинети на докторите. В час е възможно да не научиш почти нищо, но срещу 30-40 лв. на час - в частен урок получаваш нужното. Срещу 150-200 лв. в частния си кабинет докторът се отнася с теб като с принц - преглед, разговор, нужните обяснения и препоръки. Иначе - на редовната му работа - и той, и сестрата те гледат лошо и те претупват, даже оставаш с впечатлението, че им пречиш. Доста противно, нали?

97

Анонимен

преди 2 години

Още преди 20 години трябваше да се съкратят поне 1/3 от университетите, факултетите и специалтостите. Сега всяко неграмотно - с диплома. Образованието девалвира и стана безсмислено. А тия се чудят колко студенти още да приемат, за да продължат да работят и да се харчи без смисъл за тях.

96

образование

преди 2 години

Имаше един министър на образованието, който опита да разбие мафията на частните уроци - по бълг. език, по математика и т. н. Стегнаха се и го попиляха - защото там се въртят милиони. Човекът искаше да накара редовният учител да си върши работата в час. Но нищо не стана - къде по-добре е да имаш отличен доход и през частни уроци. Ето защо хората започнаха да пращат децата си да учат навън - и средно, и за висше образование.

95

ВИШО

преди 2 години

Цедката за завършване на висше образование трябва да е толкова ситна, че дипломата накрая да е категоричен документ, че ставаш за работа. Тази нашата е несериозна, защото подава към пазара на труда почти безполезни кадри - с купени изпити или взети на две-на три, знаем си как става. И затова после с дипломата в джоба вишистите или продаваха кафета, или ходеха да работят по ресторантите в Англия. Направено е така, че професорите /твърде много и съмнителни/ да треперят да не останат без студенти!

94

Gorskio

преди 2 години

Избиват се азиатските студенти да учат в нашите умрели "университети", ударили го на печалбарство и драпащи да не изпаднат от държавната хранилка. Да давал бизнеса по-големи заплати... Той бизнеса така дава заплати - отива някой ректор-преписвач да дава интервю и хоп - бизнеса вдига заплатите... Всичките са си самодостатъчни, затворени в обществото си, без грам реално приложение, псевдо нАучни работници...

93

...

преди 2 години

За какъв са ни 17 универстита само в северна България?

92

Анонимен

преди 2 години

Вкарайте виетнамски и монголски студенти що не и индийски.

91

Анонимен

преди 2 години

Нашите професори са цинични, обиждат и се гаврят със студента. На всичкото отгоре излизаш без да са те научили на нищо, за да не крадеш от тях. Ако не познаваш никой и нямаш пари за подкупи може и никога да не завършиш. Това е насилие, а не образование.

90

Анонимен

преди 2 години

Още си живеят в социализма и са крайно неадекватни към пазара на труда или насоченост и професионално ориентиране. Не може в чужбина с курс по 1 ден в седмицата за една година да вземаш професия, а тук с 5 години от 8 до 17-19 всеки ден накрая да излИзеш никакъв, изключвам дървен философ по всичкология.

89

Сатира

преди 2 години

Частният бизнес слабо се интересува от Висшето образование. Твърде често арогантни и самозабравили се шефчета гледат със пренебрежение към вишистите. За тях много по-важно е да си мазен подмазвач и човек на някой

88

Анонимен

преди 2 години

Това ми напомня навремето Бай Тош в едно село казва: Ще ви напрвим читалище, училище и детска градина. ... И една баба вика : Ами то деца няма.. И деца ще ви направим казва Бай Тошо....

87

Анонимен

преди 2 години

Тоест докато Бойко остарее хептен и престане да се меси в политиката.

86

СТРАНДЖАТА

преди 2 години

ЩЕ ПРИВЛИЧАМЕ СТУДЕНТИ ОТ ИНДИЯ, БАНГЛАДЕШ, ПАКИСТАН, АФГАНИСТАН, ВИЕТНАМ, КИТАЙ. КОЙТО Е ПРОТИВ ДА ХОДИ ДА СКОЧИ ОТ БЛОКА

85

Анонимен

преди 2 години

Някой нагъл и корумпиран даскал от Шуменския се е включил яко да дава минуси. Дано да му е гадно!