58

Анонимен

преди 2 години

До РаботникА в Германия с машини "сделано в СССР" от 1985 г. ли работят? Защото тук по малките цехове в провинцията масово се работи така. И после за какво сравнение на производителността ми говориш?!

57

Анонимен

преди 2 години

Има решение на проблемите. Елементарно при това. Да уволнят половината от ненужната държавна и общинска администрация и изведнъж ще имаме не само кадри, подготвени за долнокачествен и неквалифициран труд, но даже безработица.

56

аз

преди 2 години

Преди 15 години собственика на един завод в Ловеч казваше така : - "Махай го бе, 20 като него чакат на портала". Този завод фалира и никой няма да може да го възроди. Дори и някой да се опита няма как да стане защото тези 20 от портала вече са зад граница и няма да се върнат нито за 20 нито за 200 % повишение на заплатите. Когато трябваше парламента да мисли за тези проблеми, парламента мислеше само за това как да запази властта (също както е и днес). Желая късмет на тези работодатели!

55

Работник

преди 2 години

Оплюхме работодателите , че не плащат , хайде сега да видим колко пари получават работодателите за нашия труд , колко и как работим , колко пари остават във фирмата от нашия труд ... Работил съм в Германия за 11 Евро на час , докато клиентът плащаше на фирмата за моя труд 55 евро на час. Едва ли в България има работодатели , които могат да се похвалят с такива приходи . Тук ходим на работа , за да получаваме заплати . Ако искаме да работим ходим в Германия ... Понеже сме тарикати ....

54

Анонимен

преди 2 години

Очаквам новина "Работодателите имат сериозни затруднения при намирането на качественихора". :) И най-забавното е, че повечето дори не се сещамт защо и твърдят, че предлагат "перфектни условия на труд", 6дена, по 12 часа, за 800 лв, без болничен и отпуска само ако шефът разреши и то макс. 3 дена.

53

Анонимен

преди 2 години

Ще има увеличение на заплатите само в космонавтиката :)))) Работодатели говорят за заплати преди избори .Вица на деня.

52

Анонимен

преди 2 години

А така! Ще се сетите вие, ама късно...До преди година ми разправяхте, "10 човека чакат за твоето място, като не ти харесва, напускай!". И хората напуснаха, през Терминал 2. И сега, олееее, няма кадри! Е, няма и да има, докато не вдигнете заплатите УДАРНО! И пак ще е трудно, защото добрите специалисти вече са си уредили живота в чужбина и трудно ще се върнат, може би само заради близките си, но не и за да работят за вас за заплата на половината на тази, която получават в чужбина при същите цени.

51

Аборигенска държава

преди 2 години

Да узаконят / легализират проституцията като атракцион за туристи, не само хазарт и заведения всеки голям град в България да има бордели публични домове и така икономиката ще потръгне.

50

Анонимен

преди 2 години

Поне 50% трябва да е увеличението в обществения сектор, където има най-голям недостиг на служители заради заплащането близко до минималната заплата. Там има и един голям парадокс - старите можещи и знаещи служители получават по-малко от новоназначените, които все още малко знаят и могат. Примерно опитния служител вършещ много работа е с 700 лева заплата, а новоназначение е с 1000 лева заплата и почти нищо не може да свърши сам.

49

Анонимен

преди 2 години

Няма увеличение на заплатите, а има намаление на заплатите или най-малкото остават на същото ниско ниво. Увеличението е илюзорно, например имат дадена фирма 10 човека на заплата, от които осем са със средна заплата от 1200 лева, а двама с по 650 лева. Тези двамата на 650 ги уволнява и ето ти 10% увеличение на средната заплата.

48

ала бала

преди 2 години

знае6 защото може6, а може6 защото си го правил.Тепърва ще има липса на кадри-особенно в туризма.

47

Анонимен

преди 2 години

Г-н Съдя,ДМС не е ДИРЕКТНО материално стимулиране,а ДОПЪЛНИТЕЛНО материално стимулиране...ХахахахаЕми много сте прозрачни като лъжете по форумите ве...

46

Съдия София

преди 2 години

Какво ни вълнува частният сектор, моята заплата от 2000г скача сега е 4600 лв и има заложено 30 % увеличение преди август .Както и всички ДМС (директно материално стимулиране) пари в пликове за дрехи командировка и тн скачат.

45

Пример от Варна..

преди 2 години

Много сте изписали, но истината е че намаляват можещите и знаещите. Из тези дни един се моли да опитам да му реша проблема. По физиономия и акцент ми се стори арабин. Става дума за промишлени фурни за пици и разни питки. Вече са ходили 5(ПЕТ!!) пъти, позволили са си да вземат пари, а горните реотани спират след 15мин. Решихме проблема с едно елементарно реле. Мен не ми се ходеше, защото имам друга работа, а правя и един ремонт. Опита се да даде 100лв, от благодарност. Смятайте какви майстори...

44

ком. Костов

преди 2 години

България не е мръдвала от 90 -те насам и 1см и всичко се повтаря.Идвам отново на властт и каквото не успях в Приватизация Ран номер 1 сега ще го доликвидирам тотално и ще ви направя 400 000 по план. С поздрави Командира Костов завърших Политикономия в Москва.

43

Анонимен

преди 2 години

Няма кой да ви увеличи заплатите в тази криза, недостиг на служители е имало винаги.

42

До =

преди 2 години

Що не "станем мениджъри"? :) Щото сме в чужбина бате (или како)! България е управлявана от мутри зад които стоят хората от БКП, а на тях не им трябват мениджъри! А що се отнася до предприемачите, България е в края на един цикъл от 90-та до сега. Тези хора, които започнаха бизнеса си от нищо, го развиха донякъде и достигнаха тавана на възможностите си! Това са бивши спортисти и други хора, които повече от това не могат (защото не са учили мениджмънт на запад)!

41

вън старците

преди 2 години

Бг е една от страните с най високо СКРИТО данъчно бреме, означаващо че плащаме скрит данък за корупцията за чантаджиите за фиктивни работни места свръх раздува администрация надменен елит от ръпунгеряци надути в пъти горива храни 20% ддс първи втори трети БКП стълб. Един работодател за 1000 лв чиста заплата трябва да отдели над 2800 лева реални за да даде на работника 1000 лв чисти заплата. Докато не се ликвидират БКП пиявиците и системите им за скрито облагане все ще е зле.

40

=

преди 2 години

Лош мениджмънт и корупцияАми що не станете мениджъри бе ле ваци?Хем ще управлявате,хем ще богатите от корупция.

39

Анонимен

преди 2 години

Обективно погледнато, като виждам цените и разхода за живот в България, МРЗ трябва да е около 1500 лв., а средната да е някъде около 2500 лв.! Къде отива разликата обаче?! - Лош мениджмънт и корупция! Второто всъщност обуславя първото, но и сам по себе си мениджмънта в България е адски слаб! Другият вариант е, заплатите остават същите, но цените на всичко 2.5 пъти надолу!