74

дърт металяга

преди 2 години

Единствения албум на Юрая Хийп. който харесвам е "Look At Yourself". Другото са отделни забележими песнички оттук-оттам.

73

наблюдаващотдалеч

преди 2 години

До Анонимен87 Само хора които си мислят че са близо до музиката, могат да отричат Д Лоутън, като вокал на Urian Heep!

72

бай Ставри

преди 2 години

До до 83 Д Байрън, не е никакъв символ! Беше Най-добрият вокал на Ю Хиип. Изгониха го за алкохолизъм и наркотици. Малко след това умря. Но никой не може да изпее Юлско утро като него.

71

наблюдаващотдалеч

преди 2 години

До Анонимен 87 Не само че е, но има още няколко след Лоутън.

70

Анонимен

преди 2 години

Няма никакво значение кой първи е изпълнил легендарната песен. И Байрон, и Лоутън я изпълняваха и имаха невероятни гласове. Като имащ отношение към музиката човек се въздържам да ги степенувам, защото и двата гласа са невероятни. Джон Лоутън не е бил неуспешен, напротив. Лек да е пътят на Джон, няма да го забравя никога.

69

Петър Маринов

преди 2 години

Оригиналният изпълнител на песента July Morning от албума Look at yourself-1971г. e David Byron. Джон Лоутън започва да я изпълнява като нов вокалист на Uriah Heep след смъртта на Дейвид Байрон.

68

Идеалист

преди 2 години

Вечна му памет! Той беше символът на стремежа към Свобода!

67

Анонимен

преди 2 години

Невероятен глас. Вечна му памет. Винаги ще го помня и слушам.

66

светнат

преди 2 години

До ПенсионерПо голям грозник в групата от Мик Бокс нямаше. Ама пък беше уникален китарист.В тази връзка едни виц - седят в Кръчма разлини китаристи и по едно време Ричи Блекмор казва - аз съм най-великия китарист! Другите го питат - ама кой ти каза това? И Ричи отговаря - Господ ми каза! В това време от другата маса се обръща Мик Бокс и небрежно подхвърля - аааа, не съм казвал такова нещо :)))))

65

Джедай Мастър

преди 2 години

Почина преди една седмица. Наистина не е оригиналният изпълнител на Юлското утро, но какво от това? Много обичаше България и в замяна ние винаги ще го обичаме обратно. Лоутън имаше прекрасен глас. Любимата ми песен с Юрая Хийп е Уайзмен, макар да не е вокал там за дълго време. Преди Хийп пее в една група Lucifer's friend, която ще е доста приятна за любителите на тази музика.

64

хахо

преди 2 години

деивид баирън е истинският изпълнител на юлско утео , нямям нищо против лоутън но тои въобще не може да се мери с д . б аирън

63

Lan

преди 2 години

Възроденият празник на лятното слънцестоене Еньовден...е все още не си е в точното време, но ритуалът е почти спазен и енергията се усеща осезаемо. Знанието не изчезва, само се оттича в пръстта :) и чака своето време.

62

наблюдаващотдалеч

преди 2 години

До Анонимен Вокалистите на Юрая Хиип , са няколко в различно време. Дочно въпросната песен Лоутън я изпълнява от немай къде. И твърде неуспешно

61

наблюдаващотдалеч

преди 2 години

Истинският изпълнител на "Юлско утро" е Дейвид Байрън. Лоутън я пееше на Джулая, защото вече го нямаше Д Байрън

60

Qanon

преди 2 години

Светъл път, Джон!...

59

джъст -А- мен = BMG!

преди 2 години

Все пак тук, експертите можеше споко да споменете, че страхотният глас на John Lawton /R.I.P./ изгрява с 1-та немска супер-група Лусифър'с Френд от Фр/Майн, издала в началото на 70-те дори LP в Щатите - Banquett, откъдето някъде 4-5 години по-късно го грабват осиротелите откъм водещ вокал U.H., просто щото историята не търпи празни места и така попълват групата с този прекрасен соло-вокал. И това човек следва да го знае дори без да отваря уикито+Гуглето...

58

ПроСоТо

преди 2 години

иначе,малко извън темата:..-Не знам за вас,но от това айдиотче с червената папионка,цайсите и вдигнатия палец от "рекламата"../не знам дали и при вас излиза../,направо ме втриса!..

57

Анонимен

преди 2 години

У нас Лоутън го промотираха Цонко Цонев и Валери Симеонов и му създадоха ореола на най-великия от бандата, но феновете на Юрая Хийп знаят абсолютната истина!

56

Кармен Златарева

преди 2 години

Освен Чък Бери не признавам никой друг за добър певец....

55

Анонимен

преди 2 години

Рокът е част от световната заблуда след 1945г.Може спокойно да се каже,че днешният сатанизъм в 21 век се дължи на тоталната културна самозаблуда през 20 век след ВСВ.Тук Хитлер няма общо,просто света сам се прецака.