22

до kirasirrav

преди 2 години

Ми то резултата се вижда - всеки иска и се тръшка, че нямал, *** няма какво да предложи насреща.

21

kirasirrav

преди 2 години

Че не се чете то е ясно. Познавам ученици, абе и доста възрастни които не са прочели и една книга (и няма надежди да прочетат ), буквално са почти напълно неграмотни. Е живеят, размножават се и т.н. Сега, доколкото помня в долните класове четивата обикновено бяха адаптирани, отделно избрани части от произведението се предлагаха.Вярно е че някои книги са тежки и трудни за четене в оригинал. Също съм против четене на Библията, Декамерон, новите джендърски измислици и подобни.

20

Анонимен

преди 2 години

Добре е да карат учениците да четат, но това че ги карат да четат библията е пълно безобразие!

19

Анонимен

преди 2 години

Художествената литература трябва да се премахне изцяло от образователната система. Тя отживяла форма на развлечение и убиване на време. Нито една такава книга не съм прочел в училище и не съм ощетен по какъвто и да е начин. Да беше някакво научно четиво може, но измишльотини от остарели времена няма смисъл...

18

Анонимен

преди 2 години

Статията насърчава да не се чете... При такива пропагандатори, надали вината е само в децата... Друг въпрос е дали авторите си дават сметка какво означава създаването на невежо поколение. Ще го изпитат на гърба си.

17

Анонимен

преди 2 години

Скоро ще четат Корана както сте я подкарали.

16

Анонимен

преди 2 години

Трябва да се чете и повече. Онези, които не четат - това е био масата в хранителната верига. Хора, които ще останат духовно бедни консуматори.

15

Гроби Таласомо

преди 2 години

"Илиада" и "Под игото" са добри четива за гимназистите през лятото, с тая разлика, че през лятото гимназистът не чете книги;))) Той и през останалото време, вече не чете, защото смартфончето - тики-токи, цък-цък и прък-прък;))) Нема фуф;))) Но, една малка част от гимназистите тези две книги... Но, кога? На доста по-преклонна възраст, когато животът им обрули дупето и обръсне главето;))) Това е късният прочит на тези две книги, просто, за да разбереш и избереш, начинът, как да умреш;)))

14

Анонимен

преди 2 години

Трябва да четат избрана литература ... мъкааа, мъка! Децата ще добият много повече ценности ако просто пуснат във фон Планета, токато четат тъпоотийй у Фейсо и се прехласват по фотошопени инфлуенсъри в Инстаграм. Така де, не случайно сме най-конспиративната, най-измиращата, най-нещастната държава в Европа, дето вярва в чипиране, кемпрейлс, 5Г-заплахи, че искат да го ваксинират за да го унищожат и т.н. ...

13

аз

преди 2 години

и защо се четат всички тези глупости,особено гръцките простотии.аз не съм чел подобни извращения и съм д-р инж. а моите съучиници дето ги четоха сега са по магазинчета и др.дребниофиси.не е нужно да се пълнят главите на децата с глупости

12

Анонимен

преди 2 години

Нали 30 г либералите се бориха Под Игото "да не се чете".

11

Мисля си

преди 2 години

Отново позвеждащо заглавие на е-вестника. Учителите определят главите, които трябва да се четат. Така например от "Дон Кихот" се четат 1, 2, 6 глава задължително от Първа част и 22 от Втората част на романа. От "Илиада" - 1, 6 и 22 песни. Общо страниците стават под 240. "Съврменните" гимназисти заради все по-опростените чалгарски матури вече не могат да съставят сложни изречения, а около 33 % и прости. Честита демокрация=затъпяване.

10

Анонимен

преди 2 години

"Винету" им стига на децата я какъв "колос" ни управлява 12 години.

9

Анонимен

преди 2 години

хубаво ама Под игото, не се чете бе хора, ега ти наивната книга, До Чикаго и назад пък езикът е такъв че децата не го разбират и набързо я захвърлят. За съжаление, всяко нещо си е с времето!

8

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 3Не става въпрос за събиране на информация (да, интернет е по- добрият вариант). Става въпрос за четене за удоволствие. Аз, например, това лято съм прочел над 3000 страници романи. Имам компютър, играя игри, но четенето си остава незаменимо удоволствие. Признавам, отдавна не бях се захващал сериозно да чета, но се радвам, че го направих.

7

Хоянаги Сан

преди 2 години

До АнонименЦялото бумърско поколение трябва да изчезне. Те просто не осъзнават какво се случва. Неадекватни дъртаци със соц. мислене. 90-ти набор изядохме хурката, преходния набор - най-гадните неща от соц-а, завещана мизерия + т'ва как ни оте*аха нашия набор, от 91 им дават всичко - нови чинове, бели дъски за флумастри, млади учителки.... закривай бако.. закривай...

6

Анонимен

преди 2 години

Четене....те не могат да изтраят четенето на един ред....те четене та четене.

5

пфу

преди 2 години

И защо трябва да четем гръцки измишльотини ?Защо не се изучава "Енеида" - връзката е тракийски племена, Троя, Еней, Рим.

4

Анонимен

преди 2 години

Едно време списъкът беше по-дълъг. Малцина бяха тези, които не четяха. Сега уреваха света, че имали книги да четат.

3

Веско

преди 2 години

Написалия дописката обаче явно е пропуснал да ги прочете. Това е по-скоро препоръчителен списък, щото не знам ученик да е изключен за непрочетени книги. Пък и 4000 страници са си доста.