21

Анонимен

преди 2 години

Тук никое правителство не се замисли за възрастните хора. С мизерните пенсии не могат да направят нищо, мизерните старчески домове не стават за нищо, частните пък са от скъпи по-скъпи и пак със съмнително обслужване на хората. Държавата я няма никаква, а населението застарява.

20

Евроциник

преди 2 години

Кога ще започнат да идват германките тук да гледат болни български бабички?

19

мангела меркел

преди 2 години

явно е с Българско гражданство а не Българка в германия неофицялно Българите са считани за врагове от германското правителство,не случайно от почти 500000 души БГ-граждани в германия 75%-80% са малцинства от България.Ако беше Българка нямаше да бъде допуснато да излезе статия в медийте за нея.

18

Анонимен

преди 2 години

В други медии излезе интересен анализ. По решението на съда всъщност гледачите трябва да получават по 12000 евро на месец. Звучи супер. А кой може да плаща такива пари? Накрая просто този бранш ще изчезне и заетите в него ще виснат на помощи. То и аз може да искам заплата по 2, защото трябва да работя извънредно, но в крайна сметка цената, която клиентите плащат, дава границата докъде е изгодно да ми се плаща. Ако изработвам по 2000, то няма как да взимам 10000.

17

Анонимен

преди 2 години

До 17 Mdaa.. ////// за Швейцария нямаш понятие с извинение! Заплата от 2100? такава няма! Първо се заплаща във франкове. Второ камериерката в хотела която е от Португалия взима само 4400 CHF и това е минималната заплата, защото с 2100? не можеш да преживееш месеца! Аз като сам оставям в migro-то по 60 до 80 cHF при покупка на всеки два дни и това е евтино в сравнение с COOP-а плюс хотел плюс паркинг плюс влак! Много глупости се говорят за Швейцария като красива страна, но по красива от Българи

16

дедо Ташунко

преди 2 години

Преди седмица се върнах от екскурзия в Швейцария. Курс 1 евро за 1,05 шв. франка. Цени на стоки: кофичка кис. мляко - 2,2 фр., хляб 500 гр. - 4,8 фр., 1 яйце 0,75 фр., 1 кг. свински пържоли - над 20, 1 кг говеждо гони 40, бутилка уиски 0,7 л - 24 фр. Кайсии, праскови 1 кг. - 6 фр., ябълки кило - 3,8 фр., домати кило - 4 фр., краставица - 1,95 фр.Бедна ви е фантазията хора, каква скъпотия е там. Сравнено с Германия (Мюнхен) там е 2 пъти по-скъпо. Кой разбрал - разбрал, благодаря за вниманието.

15

Анонимен

преди 2 години

Това е социалната система на демократичния запад! Чужди слуги да бършат з.-части на остарелите там хора! В България социална система няма и за това се грижат членове от семейството! Помислете кое е по хуманно - да се грижиш за родителите си като отплата за това, което са направили за теб или да ги оставиш в ръцете на чужди хора! Направете социална система, но истинска хуманистична! Това ще бъде истинска демокрация!

14

една

преди 2 години

ако в България заплатите бяха ниво, хората нямаше да са принудени са работят в чужбина.

13

един

преди 2 години

До Христо Христов------------------------ Tи скачай за комунизма. Умните и образованите хора няма да скачаме. Ти и при комунизма ще си беден.

12

Mdaa..

преди 2 години

В Швейцария 2100 евро са нищо.. само една вода малка е 3 евро , кроасан - 3.. така че не се лъжете че е по хубаво спрямо България. Същата ***. Може би просто е по чисто ..

11

Анонимен

преди 2 години

Най-лошата работа.

10

+++

преди 2 години

До 13 парите определятКак не те е срам бе.Ходят жените по чубина да работят като роби за да изхранят децата си,за да им усигурят по добър живот.Живот който такива като теб не могат да осигурят,а са длъжни, след като са ги създали.Вместо да седите по кръчмите и да чакате жените ви да ви изпратят кървавите пари работете.Аман от комплексари.

9

парите определят

преди 2 години

През комунизма българките си разтваряха краката само в България. През демокрацията българките имат възможността да си разтварят краката пред целия свят. Дебелия чичко с парите определя.

8

Анонимен

преди 2 години

Добре, че България влезе в ЕС, за да могат българите да чистят *** на европейските пенсионери.

7

Анонимен

преди 2 години

В старческия дом в бг санитарката е на 2 часа работен ден или около 100 лева за месеца, и още 300 лева пенсия.

6

Анонимен

преди 2 години

В бг не плащат и 300 долара и никой не го е грижа.

5

Анонимен

преди 2 години

Ако беше малко по-умна щеше да си разтваря краката и да изкарва много повече кеш. Може пък да е гpoзнa и да не става за тези неща, да не я съдим.

4

Анонимен

преди 2 години

Българите навсякъде ги третират по-долно от колониалната им и3мет. Докато тук не започнете да увеличавате заплатите на хората и всички крадливи политици и бизнесмени вкарате затвора, все ще е тази ск0тска идилия.Моя позната работи в болница като медицинска сестра в отделение за недоносени в ОК и шефката й от Малайзия я беше назначила на банд 4!? Иначе и най-простия и мързелив филипинец почва от банд 5. При кандидатстване за друго място естествено никакви положителни препоръки.

3

Metallica

преди 2 години

Аз може да съм металист, даже слушам дет и блек метъл от много години, просто Металика ми е първата група. Искам да ви попитам, вие бихте ли оставили майка си и баща си на други хора ???????????????? АЗ НИКОГА !!!!!! Грижих се за мама до последния и дъх, голям човек беше, еродиран, доцент по математика, накрая беше много зле, никога не я оставих, сам се грижех за нея. Това е разликата между българи и "запада", ние се грижиме за родители си, а те ги оставят на чужди хора.

2

ми що бе

преди 2 години

Там нали имат социална система която се грижи за хората, Германия такова е това. Защо наемат слуги от бедни мизерстващи страни като България да им гледат старците? Кранкенкасата що не плаща по 3хил еврп на местни студенти и стажанти да се грижат за старците?