32

Едноух

преди 2 години

Дойде време да си купя кола и почнах да избирам цвят. В един дъждовен ден случайно ритнах кофичката червена боя. Тя се разля и в по края порозовя. Розовото ми хареса много повече от кърваво червеното. Мрачното дъждовно, бе минало. Погледнах свободното небе и видях дъгата - толкова много цветове. Имам приятели отблизо и далеч: импресионисти, зъболекари и други разбирачи от цветове и нюанси. Та обясниха ми, че ако смеся всички ще получа истинско, чисто и светло бяло. Започнах да смесвам комбинации. Към червеното добавих светло и тъмно демократично синьо, царско-златисто жълто, наситено-патриот

31

11

преди 2 години

До Анонимен 35 --- Ади ве, да не би в Канада сега да е зима? Съвсем нормално е да е жега. Както се знае, и в Антарктида е имало тропически гори преди милиони години. Това от човешка дейност ли е? Ай стига глупости.

30

Анонимен

преди 2 години

До 11 - Тук може да беше прохладно няколко дни, а в Канада е 50 градуса в момента, има стотици жертви и цели градове изгарят в пожари. Как ти се струва?

29

Антимисирка

преди 2 години

Откога Световната метеороложка организация се вика "Гинес"?

28

11

преди 2 години

Аве кви са тия глупости - първо през февруари там е лято, второ - избрали са най-северната точка, която винаги е по-топла от самия полюс и трето - кво затопляне, ний тука щяхме да изпукаме от студ през май месец. Ай стига глупости ...

27

поркю тиквочев

преди 2 години

термометърчето да не е закачено на някоя камина? като не сте сложили някоя давеща се бяла мечка пак добре...

26

Анонимен

преди 2 години

В заглавието се споменава Гинес, в статията - не. Книгата на рекордите на Гинес се занимава с постижения на хора, а не с обективни явления като температурни рекорди. Драги списвачи, Световната метеорологична организация и Рекордите на Гинес едно и също ли са?

25

SS

преди 2 години

Скоро и човека ще се превърне в изчезващ вид . Както многото изчезнали видове преди него.

24

Анонимен

преди 2 години

До 27Динозаврите са попръцвали, затова е било топло. :)

23

Анонимен

преди 2 години

А преди милиони години на Антарктида и Арктика е имало тропически гори.

22

Анонимен

преди 2 години

По някаква причина човека се има за собственик на плантета, а е просто един от многото видове живяли, живеещи и изчезнали.

21

АнонимеН

преди 2 години

НАСЕЛЕНИЕТО НА ЗЕМЯТА Е 10 МИЛИАРДА ДУШИ И МНОГО ОТКАЗВАТ ДА БЪДАТ ВАКСИНИРАНИ И ТОВА ЩЕ ДОВЕДЕ ДО ПО-МАЛЪК БРОЙ УМРЕЛИ ОТ ПРЕДВИДЕНОТО, А ТРЯБВА ДА БЪДЕ НАМАЛЕНО ДО ПОД 1 МИЛИАРД! КАТО НЕ СТАВА С ДОБРО , ТОГАВА С ЛЕДНИКОВ ПЕРИОД! НА ЗЕМЯТА Е НУЖЕН ЛЕДНИКОВ ПЕРИОД ЗА ДА СЕ ПООЧИСТИ ОТ НАПАСТТА

20

До АнонимеН

преди 2 години

ДОБРЕ ЛИ СТЕ?

19

Анонимен

преди 2 години

През 2010 г. на същия остров са открити яйца от костенурки от епохата на Еоцена - по това време температурите там са били високи и на острова е имало топлолюбиви животни и гори. Било е много по-топло и климатът е бил такъв без това да е резултат на човешката дейност - нямало е хора.

18

Анонимен

преди 2 години

Този път от редакцията нищо не са объркали. Този остров е част от Антарткида и се намира не в Канада, а в южното полукълбо. Грешката им е, че използват понятието Антарктика, а на български това се превежда като Антарктида. Арктика произлиза от гр. арктос, тоест север. Антарктида произлиза от 'антарктос', противоположно на север.

17

ууу

преди 2 години

До do 17Северната и аз съм я срещал в публикации като АнтарктиКа.

16

АнонимеН

преди 2 години

До Светозар/ СЛУЧВАЛО СЕ Е И ПРЕДИ НА ЗЕМЯТА ! СЛЕД КАТО СЕ СТОПИ ПОСЛЕ СЛЕДВА ЛЕДНИКОВ ПЕРИОД ЗА ДА СЕ НАТРУПА И ЗАМРАЗИ ОТНОВО!НО ТОВА СА БАВНИ ПРОЦЕСИ ИЛИ СИГУРНО ПОНЕ 50-100 ГОДИНИ СПРЯМО СЕГА ДОКАТО СЕ СТОПИ И ЗАПОЧНЕ ЛЕДНИКОВИЯ ПЕРИОД! ТАМАН ЗА МЕН КЛИМАТА ЩЕ Е УБАВ ,ПА ДРУГИТЕ СЛЕД МЕН ДА МУ МИСЛЯТ

15

do 17

преди 2 години

Бъркаш наименованията. Зоната около северния полюс е АРКТИКА, а не Антарктика а леденият континент, където е южният полюс е АНТАРКТИДА.

14

Анонимен

преди 2 години

Супер - вместо на Карибите ще ходим да почиваме на о-в Сеймор.

13

Анонимен

преди 2 години

Антарктика е зоната около Северния полюс и там няма континент, който според статията трябва да остане девствен. И ако става дума за Антарктика, а не за Антарктида в каква връзка се споменава близостта с Южна Америка. Проверих къде е остров Сеймор - оказа се че е един от островите в Северна Канада, близо до Гренландия. Такъв хаос настава в тази редакция когато стане дума за естествени науки, като че ли там журналистите моментално слизат по интелигентност на нивото на шим-панзе.