69

Дървета чао казаха

преди 2 години

Има ферми за дървесина, пулп , в Индонезия и Малайзия . За две години дърветата растът , режат и пак сеят. Инвеститори са от ЕС , Сащ и Канада. Печалбите са огромни. Суровината пътува за Китай. Не е вярно че горите ще се унищожат , в крайна сметка щом си отрязъл засей , не е толкова трудно.

68

срам

преди 2 години

В този Европейски Съюз няма абсолютно никаква демокрация. Ако се направи референдум по този въпрос, съм сигурен че 90% от европейците ще са против тази забрана.

67

ДО 73

преди 2 години

Защо?

66

Анонимен

преди 2 години

Ще си купя 10 чувала пластмасови прибори!

65

Анонимен

преди 2 години

Сега ще се почне един черен пазар. Фирмите ще продължат да прозвеждат незаконно пластмаси и да ги продават на черно на търговците, които при проверка ще се оправдават, че имат наличности в склад и трябва да ги продадат. В Германия може и да има проверки, но в *** държавата ще си затваря очите за сивия сектор, както винаги е правила.

64

Напротив

преди 2 години

Точно забраните са решение, ако ни оставят да се водим от моралните ни ценности, ще съсипем всичко.

63

ХАХАХА

преди 2 години

ДО 60. Твойта сватба ако е била с пластмасови прибори, доста пошло.

62

Анонимен

преди 2 години

Да му мислят младите, ние сме живяли когато киселото мляко, олиото, бирата, лимонадата и други бяха в стъкло, и си чистехме ушите с памук навит я на отвертка, я на кибритена клечка

61

Анонимен

преди 2 години

"отнася за опаковки на храни за носене на стиропор"Алоу ми.си.рки.иии хво да нося последно! Храни или стиропор

60

от село

преди 2 години

Аз вече си подбрах дъски за ковчега - широки талпи от върба; гният много бързо и добре! В ковчега няма да бъда с дрехи от изкуствени материали, а само с това което може да изгние и то за кратко време. На погребението искам да чувам стари шлагери, като Азнавур, Далида, Нани Маскури, Енрико Мециас, Пиаф, .... На 40 дни от смъртта в селската кръчма да направят моите роднини едно добро възпоменание и раздаване за моята усопша душа на хора които нямат средства за препитание ...! Колко е кратък живота

59

никиии

преди 2 години

Супер, режете ни горите... Много умно ЕС ЕС ...

58

Ванката

преди 2 години

Защо само забрани, такси, забрани, такси...? Защо политиците и екоталибаните не действат в посока да се садят дървета и да се пазят израслите такива!? Дървените и хартиените прибори за еднократна употреба са бъкани с химикали за да имат необходимите качества. Един от тях е меламинът - доказано токсичен!

57

дедо Пенци

преди 2 години

До Ky40 Те ще са дървени, така няма да се огъват.

56

интересно

преди 2 години

Завръщат се годините когато на покана за сватба, кръщене, новобранска вечер на гърба пишеше НОСЕТЕ си ВИЛИЦИ и ЛЪЖИЦИ!

55

Анонимен

преди 2 години

Инвестирайте в пластмасови бъркалки, скоро ще има дефицит на бъркалки. С един тир бъркалки внуците ви ще си накупят апартаменти в идеалния център.

54

Ky40

преди 2 години

A презервативите

53

Анонимен

преди 2 години

До Сат Нвиж коментар 50, виждал е хартиени, тези които сега използваме не са биоразградими, но е виждал хартиени

52

Сат Н

преди 2 години

Хартиените чашки за кафе НЕ СА биоразградими. Хартията е импрегнирана с парафин и не гние. Трябва да се горят. Единствения вариант е да си носиме на колана канчета от алпака и да са подръка във всеки момент.

51

ЦИНИК

преди 2 години

А тъка ! Забранете пластмасъта ,дъ мое дъ сеем коноп.Малииий тва ,ако стани милионер жа стана ! Още пет апартамента жа купа в Софето и Филибето !

50

Само минавам

преди 2 години

Мале АнонимеН (номер 50 и 47 , и 44) има IQ колкото стайна температура, човеко това се опитват да ти обяснят тука, че еднократни неща не трябва да има, виждал си ама не гледаш достатъчно, има хартиени неща ДА, те са биоразградими, стават на компост за наторяване на нови дървета, ако речем, че дърветата са ЧАО, както казваш, но не е задължително да използваш изобщо еднократни неща. Знаеш ли, че на някой места, например бензионостанции ШЕЛ, ако си дадеш твоя чаша кафето е по-евтино ШОК , пробвай