49

Шахматист

преди 2 години

Досега в шахмата има три всепризнати вундеркинди,гении. Случайно или не и тримата са американци....Пол Морфи, Хосе Раул Капабланка(роден в Куба) и Джеймс Фишер ( емигранти са семейството от Германия). Това дете може да бъде следващият...

48

goshe

преди 2 години

Не е никаква прогресия! Нарича се експоненциална функция 2^x

47

Qanon

преди 2 години

Мдам. Индийците са доста умен народ. Само не разбирам, как до сега не са се отървали от кастовата си структура.

46

Popa ot razgrad

преди 2 години

Този поглед не е нормален...

45

11

преди 2 години

До До 50 и 51:Борислав Иванов е нашият "гений".

44

11

преди 2 години

Тая редакция явно е пълна с индианци.

43

До 50 и 51:

преди 2 години

Благодаря за информацията, просто се сетих за него защото си спомням как той казваше, че "всичките му били завиждали на таланта" защото щял да задмине Веселин Топалов, а минаха толкова много години и той още не е станал световен шампион :)

42

Анонимен

преди 2 години

Т.е. отговорът ми беше до 49. Мога да допълня и още малко. След като спря с шахматните измами, се зае с други такива. Беше изчезнал за известно време от полезрението, но няколко години по-късно от "Господари на ефира" го хванаха как продава фалшиви шофьорски книжки. След това вече нямам информация за него, но сигурно се занимава с поредната измама, освен ако не са го прибрали на топло.

41

Анонимен

преди 2 години

До 42: Въпросният тип разбра, че другите шахматисти не ядат доматите с колчетата и скоро след това спря да играе шах. Впрочем това, че не са го хванали е полувярно - на един от последните турнири, на които игра (може би дори последния), противникът му май се беше досетил къде другият крие предавателя и беше поискал да им се направи претърсване и на двамата. Този уж се съгласи и правеше всичко, докато ги накараха да си събуят обувките. Нашият отказа, щото му миришели чорапите и го отстраниха.

40

Анонимен

преди 2 години

Като стана въпрос за това ромче, имам въпрос към някой, който е навътре в нашата федерация по шах. Преди около десетина години избухна скандал с едно българско момче, което печелеше странно някакви турнири. Анализираха играта му и доказаха, че ходовете му са генерирани от компютър, отмениха наградите му в европейски турнири, наказаха го но нищо не успяха да докажат или да го хванат с предавател или компютър. Някой има ли повече информация какво става по този случай?

39

Анонимен

преди 2 години

Между другото, прави ми впечатление, че през последните 10-15 години най-много и най-успешни са индийските емигранти в САЩ. В Apple инженерите от Индия са вече над 40%. Канада отдавна е окупирана от индийци - Торонто си е индйски град. Не оспорвам интелектуалните качества на индийците, но тяхната култура е различна. Корупцията леко ще завладее САЩ и Канада и след 25-30 години никой няма да иска да ходи там.

38

Анонимен

преди 2 години

Този гледа все едно *** при -40оС.

37

ЦК на ГЕРБ

преди 2 години

Това е индийче ,бе пипъл !!!

36

Щерю

преди 2 години

Така става то, като ти бият ваксина "Джонсън и Джонсън" с изтекъл срок на годност...

35

Баро Вкаров

преди 2 години

Бравос на малкия хамерикански ром!

34

Анонимен

преди 2 години

Чистокръвен американец

33

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 25Шахматът беше гениална игра преди да се появят компютрите.

32

пери

преди 2 години

Много сърдито туй шахматистче, бе!

31

Журналист

преди 2 години

Индийци индианци.... компютри компоти

30

Бай Иван

преди 2 години

Леон Люк Мендонка е индийски шахматист роден на 13март 2006г