28

Анонимен

преди 2 години

Да, аз очаквам точно да преместят летището. Защо не? Това е единственото разумно решение. То иначе половин София трбва да се премести, самолетите стават все повече!

27

преди 2 години

Новите "столичани" се оплакват? Ха, ХА , ХА. Роден съм пред гара Подуяне преди повече от половин век. От бебе съм чувал самолетния шум. От витловите самолети беше по-шумно. При първа възможност, в зряла възраст си закупих жилище в срещуположния край на града ни и реших за себе си този проблем. НЕ забравяйте да събирате иформация за квартала предварително, а не да се оплаквате. Нали не очаквате да бъде преместено летището?

26

бивш софиянец

преди 2 години

Изнесохме се от родния ми град преди 4 години и не съм съжалявам за трудното решение. Продадох наследствения си имот и се заселих в малък град на около 70 км от София. Имам не голяма къща с двор, радвам се на градината и на околната природа, но най-вече на спокойствието и тишината. Е, има и недостатъци, няма пълно щастие.

25

Сифилисчо

преди 2 години

Цяла София стана доста неприятна за живеене. Рядко се намира някое тихо местенце, и то обикновено там е тихо поради много кал или прекалената теснотия.

24

Анонимен

преди 2 години

Същото е и в центъра на София, Дондуков и Раковски например. Денонощно минават нископрелитащи самолети

23

AcOrP

преди 2 години

Да смени кварталът тоя дето се жалва от самолетите... Летището е започнало 37-*** година сухата река кога се е заселил не знам но със сигурност текущите обитатели едва ли са от първите заселници началото на векът.

22

Анонимен

преди 2 години

А бе, да попитам, за един прЕятел: *** в този сайт да не са софиянци, че като кажа нещо накриво за софиянци и ми трият коментара?

21

Радо

преди 2 години

И аз живея в сухата река и мога да кажа , че тук се чуват самолетите по-малко, от колкото по центъра !

20

Анонимен

преди 2 години

Ми и на ндк се муват самолетите. А на македония е като в сахара, частните строежи си мият гумите при влизане/излизане от обекта, а тук се вдига прах от 1940та година.

19

Анонимен

преди 2 години

Ха-ха-ха, кисели гъ.за.ри, хак да им е

18

--

преди 2 години

Хаха, навремето какво беше в целия град като кацаха и излитаха Туполев, Антонов и Илюшин - към Люлин се тресеше земята :) Иначе да - квартала е близко до летището, самолетите се чуват. Мен звука ме успокоява...

17

анонимен

преди 2 години

Преди да стигнат до летището самолетите прелитат ниско над цяла София. Този проблем не е на "Сухата река", а на почти цяла София. На колко метра летят при кацане над Народното събрание например?

16

и те така

преди 2 години

жалващият се от самолетите явно е от новософиянците . и аз живея в кв.суха река и самолетите въобще не ми пречат . на други пък трамваите им пречат , тролеите , та даже и метрото . съвета ми е да си се върнат на село , там е тихо .

15

Гошето Гинчев

преди 2 години

А какво да кажем ние в кв. Света Троица!!!!??? Вече три седмици събарят бившата сграда на ЧЕЗ на ул. Симеон 330, шумът е брутал от сутрин до вечер, без да спазват 14.00-16.00 ч. Прахта е на огромни облаци и се разнася навсякъде. Подавахме сигнали и на 112, и до Инспектората, и до район Илинден. Но само проформа сложиха едни пръскачки и си продължават. Така е като се ползваш от протекции и никой не смее нищо да направи.

14

Анонимен

преди 2 години

Проблемите на ментално увредени не ме касаят. Като им пречат самолетите да затварят летището, кво се чудят.

13

Обетованата ливада

преди 2 години

И там в Хонг Конг всичко е така... но умножено по десет ,все пак не живееш в мини небостъргач да ти се забие някой камикадзе.....

12

Бай Иван

преди 2 години

Пускам сълза за парвенютата с регистрация в София, ако не изсмуквахте парите на регионите толкова години, нямаше да е толкова пренаселен тоя дол, ограден с камънаци, наречен софийско поле ;) !!!!

11

Анонимен

преди 2 години

Аз не зная къде в София е тихо. Живея в Княжево в полите на Витоша. Много хора вече работим от вкъщи. Никакъв шанс. През деня всеки ден някой някъде прави ремонти-шумни.Пропуснах, че сградата е нова и непрекъснато идват новодомци. Вечер започват колите и лятото моторите. Няма отворени, няма затворени прозорци. Всеки път казвам, че София стана най-отвратителния град за живеене. Роден град ми е и нямам избор. Пренаселено, набити сгради една в друга и изгнили дървета, които падат върху колите ни.

10

Анонимен

преди 2 години

Да си купиш къща до гарата и да се оплакваш от влака... това летище е там от почти 100г., те чак сега откриха, че самолетите са шумни.

9

Анонимен

преди 2 години

Викам, летището да го преместят в Доброславци, а трамваите и метрото в Пловдив, че не мога да ги дишам мaйните. Болниците и университетите в Тутракан, че само разнасят зарази - ковид, трипер и какво ли не. А Сухата река да я направят резерват за кореняк софианци от вакарелските махали.