26

1111

преди 2 години

И сега ще застреляме мечката, защото човека не си знае мястото . Вечно гладен и алчен и се вре дето не му е работата.

25

Анонимен

преди 2 години

Чувал съм, че ако те нападне мечка трябва да се намажеш с песни ла*на.. вярно ли е ?

24

Парадокс

преди 2 години

В 45-то НС имаше депутат от ***, викаха му Мечката, от Разлог е адвокатина. Значи не само Бойко яде хора.

23

Сайга 12

преди 2 години

Това с карабината през деня става. Нощно време обаче мечката ще те усети много преди ти нея. Така че, дали ще имаш време да я насочиш и то там където трябва, (при това нахлуване на адреналин) e въпрос на късмет.

22

Сайга 12

преди 2 години

До Гроби Таласомо Не те съветвам да разчиташ, че мечката ще побегне в друга посока.

21

Анонимен

преди 2 години

Чудя- се, на- тези- хора, които- имат- кучета....

20

Анонимен

преди 2 години

Е, мечката си е мечка. Трябва да се внимава. Кмета пък сега искал отстрел на животното. Уникати по нашите земи. Дай всичко да изтребиме, щото пречи на хомо сапиенс.

19

SS

преди 2 години

Много специалисти бе ? Питам ще му е приятно ли на някой ,да пострада от мечка близък или роднина? Имам вила високо в планината.Там се криехме с жена ми 2020когато затвориха държавата.Виждал съм следи от мечка.Когато се разхождахме (дори и нощно време) носех карабината със себе си.Щях да я употребя дори и при най малката заплаха от диво животно.Не ми пука.Животът на съпругата и моя са по ценни.А вие може да плюете колкото искате.

18

Сайга 12

преди 2 години

Всяко диво животно, освен ако не е бясно избягва среща с човека. Лошото е, когато мечката е с малки, и човек се случи да е на по-малко от 50 метра. Тогава ще го гони до край. И още. Мечките имат навик да заспиват където им падне, ако са спокойни. И в такъв момент ако тях се натъкне някакъв гъбар, билкар, или берач на не знам какво си, и извика от страх...Не искам да съм на негово място.

17

-

преди 2 години

Крадът им мечетата и мечките си ги пазят.

16

Гроби Таласомо

преди 2 години

До БългаринA, екоактивисти? В Родопите? Там нема паре;))) Екоактивистите са там, дет има паре - Пирин, Рила, Витоша;))) Природозащитата е доста скъпа дейност;))), но Западът дава луди пари, там. Тая година има бая малинак, гъби, ще има за мечките, просто требе се внимава по малинаците, близките до тех гъст честок от борики, както и по бившите клартофени ниви, където подрастът си е бал, кво си е бал;))) Абе, никой не иска да му обират храната под носа. Мечката си е била заплюла гъбата;)))

15

до 27

преди 2 години

Това е новата философия! Аре в дивия за гъби. Може да вземеш и оня филмар къде сменя лични карти с тебе.

14

Анонимен

преди 2 години

Всъщност мечката почти нищо не и е направила, можеше да я убие за секунди без усилие. Я от мечката нараняванията, я от бягане през храстите. Другия път култивирани печурки от магазина.

13

Анонимен

преди 2 години

След като избиха горските животни нормално е мечките да започнат да слизат все по-ниско. Тези дето берат гъби по десет човека ги знаем какви са. А дали мечката няма малки, които да защитава. Дали пък наистина са брали гъби тия, а?

12

до 21

преди 2 години

А на бедняк, като тебе, кретащ с 2000лв. на месец, няма как да му се помогне, за жалост. Цял живот беден опашкар.

11

До 17

преди 2 години

Пиша от телефона и не мога да дам линк.Напиши в Гугъл"площ на горите в България "и ще ти излязат линкове .

10

До 15 До 11

преди 2 години

Базирано на каква информация е това? Може ли някакъв линк или ресурс?

9

Гроби Таласомо

преди 2 години

До БългаринТази мечка я застреляха после. Аз дори знам де бе районът й;))) Обикаляше "Боровото" и "Сапотък". Изнервила ги е, щот дигат много шум и неслучайно е била зад хвойната. Нападанието от засада е особено умна стратегия. Обикновено, когато тази мечка не искаше да напада, сумтеше, приръмжаваше и вдигаше един особен шум. Срещал съм я, гат съм се връщал от Рахово покрай "Боровото". В случаят, за да е безшумна зад хвойната, значи е била достатъчно изнервена и е искала да трепе;)))

8

До 11

преди 2 години

42 процента от територията на България са гори.И всяка година нарастват по площ.

7

АнонимеН

преди 2 години

ГЕРБ СЪКРАТИ ПАРИТЕ ЗА ХРАНА НА МЕЧКИТЕ В РЕЗЕРВАТИТЕ !