22

Анонимен

преди 2 години

А у Перник посрещаме July Evening с Миле Китич

21

Анонимен

преди 2 години

Велика песен на любимата ми/заедно с Дийп Пърпъл разбира се/ група. Надежда за свобода, която така и не дочакахме. И днес сме поробени от комунопростаците. Справка-Тиквите....

20

Анонимен

преди 2 години

Шушляци тръгнали с влака на море с 20 лева в джоба

19

аз

преди 2 години

Те през 1973 г пуснаха и "Кръстникът". Но той не стигна до провинцията. Спряха го когато в края на декември същата година един психично лабилен ученик изби няколко души в Судентски град. След като гледал капиталистическия филм.

18

Анонимен

преди 2 години

Що се сещам и за филма "Коса". Още се чудя как го допуснаха по кината по времето на соца?!

17

ХАХАХА

преди 2 години

Наркомански празник.

16

Анонимен

преди 2 години

До ikar---------------------------Помним!!! Класацията Метроном на Свободна Европа. Фамозните за времето си ВЕФ-ове. Заглушаванията на нашите комунистически из..роди.

15

До 6

преди 2 години

Каква 1986 година бълнуваш. През 1972 съм танцувал блус с тази песен, а тя вече беше доста известна не България.

14

Анонимен

преди 2 години

Ненавиждам хипита, гледате на South Park епизодите за тях- мнението ми съвпада 1:1. Но традицията им е не лоша. Приятна.

13

Анонимен

преди 2 години

А бе туй "морнингче" не беше ли национален празник. Нещо не ми се ходи на работа.

12

Асма от Ветрен-28г.

преди 2 години

Частит ви жолай морген. Да сти ногу здрави и богати, кат бойко.

11

Н1

преди 2 години

Най-големи демонстрации се правеха лятото на морето. През Дунав мост преминаваха тълпи "хипита", с дълги сламени коси и луничава кожа, на гръб "Самарка" и всичко останало за къмпинг, и поемаха пътя за морето. Двойка. На стоп. Твърдо.Возил съм доста от тях, даже някъде имам снимка с едни германци. Не е лоша традиция, за млади и ранобудни.

10

Н1

преди 2 години

Както повечето неща, и това води началото си от Америка и е форма на протест на младите хора срещу властите, в случая войната във Виетнам, Лаос и Камбоджа. Края на 60-те и началото на 70-те. Т.н. хипи движение, дълги коси, боси крака, скъсани дънки, размъкнати дрехи. Демонстрация на непукист+секс, рок и дрога. Намира израз в музика и филми. Дори и до падането на Стената.Това движение нищо не е променило в политиката на САЩ и Западна Европа. В соцдържавите най-подражаваха чехи, поляци, германци.

9

ikar

преди 2 години

До АнонименГлупости, песента си я записах от радиото още когато излезе в класациите на "Метроном" през 1971 г.

8

Анонимен

преди 2 години

Джулаят е самобитен за България поради естеството на неговото възникване, като не се наблюдава в други страни в Европа и по света.Възниква като хипи празник във Варна през 1980 г., по-късно се празнуването премества в село Варвара, община Царево. Понастоящем се празнува редовно с участието на Джон Лоутън в най-източния бряг скалите при село Камен бряг, където Слънцето първо огрява България.

7

Анонимен

преди 2 години

Не пристига у нас чак през '86-та на касета,защото съм я слушал много по-рано на ролков магнетофон. През 86-та си слушахме албумите на Мейдън,Джудас,Аксепт и т.н. от същата година,камо ли албуми,издадени 15 години преди това. А през 1987 Юрая свириха в България.

6

Анонимен

преди 2 години

Много не празнувам Джулай, но пък чудесно посрещнах изгрева с бг ментичка и готини хора на един малък гръцки остров. Наздраве на всички.

5

Анонимен

преди 2 години

Абе хора, съвсем идея си нямате откъде е тръгнал този празник. Какво хипи движение в Америка ви гони? То е в края на 60те заради войната в Афганистан. Юрая Хийп е британска група и пише песента си през 1971, самата песен става известна в Англия доста по-късно, а у нас 'пристига' едва през 1986г., на касетка донесена от чуждестранни моряци. Затова и първият Джулай е във Варна.

4

Анонимен

преди 2 години

Много наркомани в тая държава.

3

Анонимен

преди 2 години

Единствения и любим на хипарете ден от годината за къпане . Днес Черно море , наистина изглежда черно.