16

До 1

преди 2 години

Не само ромите, но повечето българи живеят на семейни начала! Много (и еманципирани) българки "самотни" майки, които живеят на семейни начала с партньорите си, децата им и ромчетата, са както винаги обгрижвани, в детската градина не може или е много трудно да има място за деца,българчета, родени в брак. Не че няма и еманципирани българки женички, които са се омъжили, но такива не са на "почит"сред бракуваните. Една позната омъжена еманципирана женичка командва мъжа си и той не й отвръща! Лошо!

15

Анонимен

преди 2 години

Под "самотна" майка се подразбира САМО жената, която НЯМА брак и живее на семейни начала с нейния партньор, който е и баща на припознато или неприпознато нейното дете, което също родено от фактическото им съжителство.Вдовицата НЕ е " самотна" майка, защото има брак, макар и да й е починал нейната законен мъж и защото тя има дете/ деца, родено/ни в брака от мъжа й!

14

Анонимен

преди 2 години

Тюх! А за самотни бащи има ли бонуси? А получават ли бонуси хетеросексуалните семейства с брак? Или привилегированите в България са все обратните и самотните "майки"? Даже и в детската градина не приемат деца, родени в брак, но децата на самотни "майки" и децата на майки, живеещи с партньорите си на семейни начала, са както винаги на първа линия и обгрижвани.

13

Анонимен

преди 2 години

Крайно време е всякакви социални плащания с пари в брой да бъдат прекратени и заменени с данъчни приспадания. Така само хора, които плащат данъци, ще имат право да се възползват от системата. В момента и без това оскъдния ресурс на държавата се раздава за майчински на шведите, галшиви телкове и за социални пенсии на хора, които цял живот не са платили и лев на държавата, а сега чакат на нея.

12

Анонимен

преди 2 години

Чакайте малко... последователките на Кали Братшоу с кокоши мозък, които си развалиха семействата... сега ще им плащаме държавни пари да ги вземат на работа? Нали бяха еманцпирани и можеха сами да се оправят? Против съм! Хората рушащи семейството, не трябяа да бъдат поощрявани. Освен изключенията при тежки случаи.

11

Анонимен

преди 2 години

Първо да дефинират понятието "самотна майка" , защото доста хора парадират, че са самотни майки, но реално живеят с бащите на децата си под един покрив

10

Анонимен

преди 2 години

това не е ли дескриминация

9

Анонимен

преди 2 години

Уж щяха да осветляват заплатите, а сега им дават инструмент на работодателите да укриват заплати. Хората ще си работят цял ден, а договора ще е на половин щат. Но служебното правителство на Божков е тук за малко и много бърза.

8

Доктор Сър Пичук

преди 2 години

Абе баламурници, това безумие ще доведе до това работодателите умишлено да закрият 1 работно място на цял щат и за да открият 2 на половин за да ползват бонуса..Именно заради безумства като това в САЩ няма келнер и барман, който да работи на пълно работно време...

7

Анонимен

преди 2 години

Има нещо много сбъркано в България. Социалните са проформа. Не може да са самотни майки когато живеят под едни покрив с бащата на децата.Тези бащи само не са посочени в акта за раждане на децата. Но реално децата си имат бащи и те живеят с тях от първия ден на раждането им.Цялата галимация е била да не се припознават децата защото се очакват помощи от държавата през годините.При 1 непризнато дете таксата е 35лв. в ДГ, за признато е 50лв.Социалните не проверяват.Това го знаят и в полицията.Лъжат.

6

Анонимен

преди 2 години

Тук става въпрос основно за представители на рода на пурпурно синия венец. Ценни кадри, високо образовани, дето ич ни бирът, жината и той. Тиквата крадлива петнадесет години си ги развъжда, сега работа ще им търсят. Че те повечето самотни майки са с по две деца, едновременно с това са малолетни и непълнолетни. Как точно ще ги назначават на трудов договор. Или то за тези важи някакво друго трудово законодателство. Както имат друг наказателен кодекс, неписан, но спазващ се.

5

Анонимен

преди 2 години

А самотни бащи, кога?

4

Анонимен

преди 2 години

Много бързо си припознават децата когато тръгнат да си оправят документите за заминаване в Германия.В Столипиново се правят сватби на самотни майки с до момента баща непосочен. Като ги питам защо чак сега..децата са по на 8 или 12 год..Те казват в Германия не може без брак.Отиваме в Германия. Работя с деца повече от 38г. През всички години децата с баща неизвестен или непосочен в одкументи са имали баща, който живее с тях в къщата.Но когато са в детските градини са на 50% преференция.Точат Б-я.

3

Дискриминация

преди 2 години

Очевидна дискриминация по пол - самотните бащи отглеждащи децата си няма да бъдат подпомагани

2

Смехурко

преди 2 години

А самотни бащи?Дискриминация, както винаги.И за съжаление изчезнаха християнските ценности, семейството Посегнахме и на най-ценното - децата.И вместо за всички родители, пак половинчати мерки.

1

Истината

преди 2 години

Мярка насочена да се дават пари на един етнос живееш на социални помощи. Така няма да намалим демографската катастрофа в България, а само ще я усилим. Подпомагане трябва за тези, които не искат да създават деца, защото нямат средства да ги гледат.