14

Анонимен

преди 2 години

Хайде, спрете се де, алчноста, некомпетентността и вечните претенции вече граничат с лудост. Прегарят не от друго, а от допълнителните частни уроци, от работата на две места едновременно/предиобяд в едно училище, следобяд в друго/ и лакомията за пари.

13

Немо

преди 2 години

След като държат на делегираните бюджети (т.е. финансиране на "глава ***"), хубаво е, освен да се намалят децата в паралелките и да се спре откриването на допълнителни паралелки в т.нар "елитни училища" (да се превръщат библиотеки и физкултурни салони в класни стаи), както и откриване на паралелки , некореспондиращи с профила на професионалните гимназии (пример: Приложно програмиране в Химически техникум, или ДВГ в Механотехникум, при положение че си има Техникум по Автотранспорт

12

Анонимен

преди 2 години

Да се махне образованието ще е най добре за всички!

11

синдикат Образование

преди 2 години

Да се забранят всички квалификационни и обучителни курсове по време на учебната година, който иска да се обучава да го прави по време на отпуск. На практика учебният процес се води от заместници, тъй като учителите, които са трудов договор са все на някакъв обучителен курс някъде.

10

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 1Сега се пълнят пликове. Ако не си разбрал.

9

Родител

преди 2 години

Тези са абсолютно изтрещяли. Нямат връзка с реалността. Колкото и високи заплати да вземат качеството става по-лошо. Децата стават все по-малко. Алчността все по-голяма.

8

Анонимен

преди 2 години

Изключително смислени предложения. Подкрепям.

7

Бебо

преди 2 години

При Борисов все ревяха зс заплати, сега се сетили,че има и други важни неща: условия в училище, промяна в прекомерния и излишен учебен материал и още, и още...

6

До една

преди 2 години

Те и сега имат право на ранно пенсиониране, ама се натискат. Като наближи време за даже нормално пенсиониране се започва с уговорките: "Ама още 2-3 години, че да си изкарам випуска, щото децата са свикнали с мен". И на сравнени със средния размер на пенсиите техните с доста високи. Имат и добавки от УПФ. После като искат, нека се занимават индивидуално с деца.

5

Анонимен

преди 2 години

Дефицити са щото има валутен аборт и от САЩ и ЕС казват колко пари ще има за бюджета. При колониална политика е така зависиш от кредитора. Може да направят платено за всички и ще теглят заеми за образование както сега си плащат за часни уроци.

4

Анонимен

преди 2 години

Дайте им 60% и дръжте до 80г. старите даскали, дето не искат да се пенсионират заради парите. Еле па директорите, дето си мислят, че това им е доживотна професия. Пенсионирайте ги най-късно до 58-60 г. и дайте високи заплати на младите.

3

Edna

преди 2 години

Напълно подкрепям всички искания на учителите! И ранно пенсиониране им трябва, и високи заплати и високи пенсии. Те са ни основата на обществото - те, и децата! И училищата ако може да спрат да са като зандани от миналия век, а да им е удоволствие на децата да ходят там.

2

Анонимен

преди 2 години

За заплати на учителите или за образование...кое от двете...

1

Анонимен

преди 2 години

Аааа, не така! А за чекмеджето?