82

Анонимен

преди 2 години

Същия най нискокачествен бок,,лук като спутник v но се пак браво на кубинците че са се справили сами

81

Анонимен

преди 2 години

Англо-саксите не търпят конкуренция. Като цяло са средно-интелигентни и невероятно злобни. С медийни трикове, а ако не помогне с войска нападат всеки който ги застигне, а не дай боже надмине в нещо. Добра ли е кубинската ваксина като техния Файзер? Абе какво гледат в чуждата паница. Да се бодат там с каквото имат и да мълчат. Завистливо и коварно племе ей!

80

Анонимен

преди 2 години

Шапка им свалям на кубинците. Нямат достъп до почти никакви вносни материали и въпреки всичко са си направили ваксина и си я произвеждат сами. Не като нашата, дето е гениална, ама трябва да внесем съставките й от луната.

79

Браво

преди 2 години

Най хубавото е, че хората "имат безпрецедентно доверие в здравната система и искат да се ваксинират" . Е, издигнаха ми се в очите, признавам.

78

Анонимен

преди 2 години

Медицина за хората.От честни изследователи , които желаят да помагат - не милиарди за дивите капиталисти.Пък най-хубавото е ,че ще попречат на западните хиени да отмъкнат на бедняците парички.

77

Анонимен

преди 2 години

Нека да се ваксинират един милиард хора и с кубинската , да се натрупа опит и ще се види колко е ефективността. Техните доктори работят в Африка, сигурно там ще продават. Нека да има ваксини, че иначе как ще се отървем от тая гад.

76

Анонимен

преди 2 години

Много са смешни медиите, от ваксинки не могат да се погледнат колко са паднали ниско :))

75

Така е

преди 2 години

Не, не ги подценявам. Знам, че имат медицински туризъм. Пък то и Северна Корея нямат какво да ядат, но разработват ядрени програми. Просто забелязах странно съвпадение, че протеинови ваксини излязоха почти едновременно, в САЩ и Куба.

74

Спокоен

преди 2 години

Не подценявайте развойната дейност на кубинците. Не разполагат с милиардите на запада и САЩ, но пък имат страхотна инерция в медицинското образование и разходите им по заплати са минимални. Ще се изненадате колко богати хора се лекуват в Куба. Разбира се, срещу много сериозно заплащане. Ако не греша, това е най-сериозното перо валутни приходи в Куба.

73

Анонимен

преди 2 години

Медицински биотехнологии не е "лекуване," а база за многогодишна откривателска работа на учените . Милиарди са нужни. Само богатите държави могат да си го позволят. Ама то вие неграмотните не знаете какво значи това. Така че ти си го набий в главата.

72

Анонимен

преди 2 години

До 74 Ходи да се прегледаш на Четвърти километър, че здраво си се надрусал. Чипове, които биха могли да командват човека, ще се появят едва след 50-100 години. И никой няма да е луд да се харчи с 10 000 долара, че да ти имплатира чипове - ти и с чип, и без чип все си си наедакватен. И ако те питам за име и презиме, ще отговориш - и през лете, и през зиме се съм си това теле.

71

Анонимен

преди 2 години

в ваксината има super paramagnetic nanopatriclles пуснете си блутута на телефона да видите как излъчват сигнал вакснатире 12 цифри и букви по новите гелефони искат bluetooth finder ама по старите ги хващат доректно като непознато устройство цифри и букви

70

Анонимен

преди 2 години

67, пари/пачки човек не лекуват! Набий си го в главата, ако още не си го разбрал. Лекарите лекуват, а всичко останало са обстоятелства и ресурси. Арабски шейхове могат да се зариват в злато и долари, но нямат медицина.

69

Анонимен

преди 2 години

Това, че излиза на пазара няколко дни след почти същата -Novavax американската, протеинова, е много озадачаващо. Шпиониране?

68

Край

преди 2 години

Кръстена е на откривателя си сигурно.

67

Striker

преди 2 години

".."Пфайзер" и "Бионтех". - ***, чедо неграмотно, от къде ви намират такива тройкаджии недоучили, та после да срамите учителите си, а? В България има 4 одобрени ваксини: AstraZeneca, Pfizer-Biontech, Moderna и Johnson & Johnson, съответно на български: АстраЗенека, ФАЙЗЕР-БИОНТЕК, Модерна и Джонсън и Джонсън. Спрете да си измисляте нови ваксини и да ги прекръщавате, че вече и *** ви се смеят.

66

Анонимен

преди 2 години

Родната как ще се казва?

65

Чака

преди 2 години

До (С)путник 53 Спри БЕ *** !!!!!

64

Анонимен

преди 2 години

Едно е да имаш добри доктори, друго е да имаш огромни пари за да инвестираш в медицински биотехнологии. В билките може и да са добри.

63

Анонимен

преди 2 години

Пише се Русия, не росия.