27

Анонимен

преди 2 години

Нямам нерви да ходя при джипито да искам направление и да търпя отвратително отнощение,при това ходя много радко .Просто грабят нашите пари чрез касата.Хем съм осигурен ,хем ходя директно на специалист и си плащам. Тази система трябва да се разбие - няма кой друг да го направи освен ние гражданите !

26

Христо Христов

преди 2 години

Нали гражданите за европейско развитие искаха българите да емигрират да работят в европа? Значи се развиваме като европейци.

25

Анонимен

преди 2 години

Много са жалки тези. Така се дразня, като трябва да ходя при някой истински лекар и да трябва да си губя полвин ден от времето, минавайки през тези и да им искам направление срещу 2 леа. Кофти е когато си по-наясно с проблема от тези писарушки

24

Европа дава пари НО

преди 2 години

на хитри гърци дава, а британците избягаха от еврейския съюз за да не дават.

23

Анонимен

преди 2 години

Така е като всичко е оставено на силите на пазара така ще е. Начинещ лекар взема по малко от токущо започнал строителен работник, който може да напише името си поне.. А за средния персонал да не говорим добре, че имаше пандемия, че голяма част от тези отрудени хора се видяха и с пари. Докато държавата не си влезе в ролята си и да гарантира достойни и адекватни на образованието и отговорностите на медиците минимални възнаграждения ще е така.

22

Анонимен

преди 2 години

Махнете джипитата.

21

Анонимен

преди 2 години

цензурастия в живо време. да живее фес беге.

20

Анонимен

преди 2 години

Работата е така объркана че никакви пари не могат да я оправят. Само тоталитарните общества се справят кадрово. Ние не сме такова, следователно управия няма да има.

19

Анонимен

преди 2 години

Европа не дава просто така пари.Това е залога . Държава и народ срещу пари.Продадоха ни. Първо комунистите ченгета после и уж демократите .Едни и същи ченгета са.

18

мангела меркел

преди 2 години

Българските "специалисти" избягаха в чужбина,и аз така посетих един Български специалист заболекар в берлин и той така ми ивади зъба с коста и месото от дясната част пълен ужас как ще зарастне не знам.Бях принуден да пътувам 300 км до берлин защото нашите "братя" немски и други европейски заболекари ми отказаха лечение.Няма ги онези лекари и хирурзи истински специалисти в България от преди 1990 повечето са стари и много от тях починали сегашните са само по диплома специялисти.

17

Анонимен

преди 2 години

Закрийте Джипитата !От тях има само вреда за пациентите ! Всеки пациент да може да посещава който лекар поиска .Задължителна такса от 5 лв. или 10 лв. за да се отсеят ненужните посещения.Останалото за лекаря се доплаща от здравната каса или лично ако не си осигурен . Така ще бъдат посещавани от пациенти само добрите лекари които имат желание да помагат.Заплащането - базова заплата плюс добавка за прегледи.Така ,че крайната заплата да е добра.

16

Цитат от Бойко

преди 2 години

Германия изнася автомобили, аз изнася лекари. Каза го 2012-та.

15

Анонимен

преди 2 години

Да се изучава медицина още от първи клас . И в осми клас вече ще можем да си правим пластични операции сами. Апандисита ще си го оправят в голямото междучасие.

14

Плюехте бай Тошо

преди 2 години

стана най-лошо!

13

Анонимен

преди 2 години

Да си лекар в България е тежко, неблагодарно и убиващо. Лекарите се изнасят в западна Европа, където ги уважават и имат възможност за развитие. Заплащането е подобаващо на труда и образованието. Създайте нормални условия за работа и ще останат в професията и в България.

12

богомил

преди 2 години

бъди собствено джипи. започни да спиш нормално, да се храниш с чиста храна и да ядеш по малко, спри да гледаш тауавизия на 100 инчовия тауавизор, започни да медитираш и да правиш упражнения. спри да се стресираш да влизаш в хамстерската мелничка в която те вкартват. спокойствие, храна и движение.

11

Анонимен

преди 2 години

Преди 30години бяхме бедни . И сега сме най бедните в Европа.Но поне имахме по добро образование от европейското . Сз дравна система по добра от сега. Просто сега имаме и олигарси дето живеят в рая и им прислужва остатъка от един цял народ.

10

СИСТЕМАТА тук УБИВА!

преди 2 години

Наскачахте ли се?И да скачате и да не скачате - все тая.

9

анонимен

преди 2 години

Навсякъде мед. помощ скъпа и прескъпа, а професията рискова и крайно неблагодарна. Защо според вас на запад лекарите имат такива огромни застраховки? Ей така, да плащат, защото много им харесва ли? А защо почти навсякъде има оголване откъм кадри? Много мои познати младежи казват да не съм луд да ставам лекар или сестра, та цял живот да треперя да не ме осъдят, то парите не са кой знае колко, учене до дупка и все в този дух!

8

Анонимен

преди 2 години

Напълно излишни кърлежи! Трябва да ги разпуснат всичките