115

Loyko

преди 2 години

България иска признаване на малцинства по целия свят,но България не признава малцинства.Това е *** френия. Всеки народ си има майчин език и в Македониа е македонския,а в България е българския.Всички славянски езици на Балканите са близки,а българите даже казваме,че не сме и славяни.Да бъден благодарни на Славянските просветители.

114

Веселин

преди 2 години

а што *** бевте окупатори

113

Сат Н

преди 2 години

Българин може да се разбере много по-лесно с македонец, говорещ на местен диалект, отколкото на официалния македонски език. Това е валидно даже за охридски или костурски диалект, които са най-"особени", а в Източна Македония на практика си говорят на български. В Пиринска Македония никога не се е говорило това, което се нарича "македонски език". Затова и се е налагало да пращат учители оттам, за да побъркват децата.

112

Сат Н

преди 2 години

Македонският език (или литературна норма) представлява основа от най-югозападния диалект, ашладисан и нашпикован със сърбизми, чисти сръбски заемки и доста новоизмислени думи. Комисията за кодифициране на езика си е измисляла нови думи на основата на произволно взети славянски корени от всички славянски езици. Някакъв такъв есперантистки подход, който са приложили съветските филолози, акуширали раждането на този хибриден език.

111

Анонимен

преди 2 години

Точно така - най-важното е обективно отразяване на историята в учебниците. А не да учат децата, че сме били окупатори.

110

Albanian, Plovdiv

преди 2 години

А българската образователна система изостава от изискванията на променящята се политическа обстановка на Балканите. Едва ли някой от вас може да посочи учебно заведение (общодостъпно), където да се изучава албански език (вторият най-лесен за научаване в света след английския). Единствено в Софийския университет. Скоро с албанците ще имаме много по-тесни взаимоотношения и трябва да бъдем подготвени с кадри.

109

Анонимен

преди 2 години

СЕВЕРОЗАПАДНА Македония ,,, Сменяте името и ви пускаме в Е.С.

108

Анонимен

преди 2 години

Защо в България е имало Македонци и са изучавали Македонски език? В една държава с едни и същи управляващи първо въвеждат Македонски език в училище,а след това същите са срещу това те да се наричат македонци и ги преследват и вкарват в затвора за същото? В Македония нашите комунисти вече нямат влияние.А това което правят нашите политици в момента е подобно и е в интерес на шефа им Путин.Абсолютна идентична ситуация.Путин действа и в двете държави чрез продажници.Целта е влияние и пари.

107

Анонимен

преди 2 години

Какво Ви пречи на вас ако някой се възприема за Македонец в България.За мен не е важно кой как се възприема какво изповядва.Важното е скъпи съграждани дали краде ,дали е корумпиран,дали спазва законите.Много ми е жал за вас като виждам колко много сте изостанали,щом се давате да Ви манипулират.Да в България медиите не са медии ,а са обвинители и манипулатори в полза на управляващите и богатите.В България няма истинска журналистика.У нас престъпници ни управляват.

106

То

преди 2 години

Донякъде е добре, че се случва всичко това, та поне да се види ясно кой кой е ! Дори лицемерният албанец си показа рогата изпод чалмата !

105

Анонимен

преди 2 години

"...МНОГО ИНТЕРЕСНО... МАКЕДОНИЯ ДА СПРЕ С ОМРАЗАТА!А БЪЛГАРИЯ КОГА ЩЕ СПРЕ?ЗАЩО БЪЛГАРИТЕ В МАКЕДОНИЯ ЕСТО ГОСТУВАТ В ТЕХНИТЕ НАЦИОНАЛНИ ТЕЛЕВИЗИИ,А ТУК НИТО ЕДИН МАКЕДОНЕЦ ДОСЕГА НЕ СЪМ ВИДЯЛ ДА КАЖЕ МНЕНИЕТО СИ В НАЦИОНАЛЕН ЕФИР." ____________ 1) Не крещете, това не е аргумент. 2) Виждали сте БГ македонци по ТВ, но... Македонска идентичност в Р България няма. Има българи родени в Шопско (географска област), в Македония (географска област) и т.н. Няма етноси мизиец, добруджанец, македонец...

104

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен Не е едно и също. Бг и маке са едно и също а бг и турци са коренно различни народи. Освен това турци поробват бг, а не бг турци.

103

Анонимен

преди 2 години

До Петър Чолаков Не почва от 1934 г. а от 1878 г. Македония е отделена от България и върната на Турция. Като не е заедно с България, населението там почва да се обезбългарява. После балканските войни и още по-малко българи. Накрая остава малко и се учи на сръбски Ако не беше Хитлер, щеше сега да е чист сръбски. Но заради Хитлер о Борис, Сталин прави компромис, за да угоди и на Тито и на българи, че там не са сърби или бг, а са маке.

102

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 109 1923 г. е гражданска война в България. Българи се бият срещу българи. Комунисти срещу фашисти и царя. Много българи са загубили роднини и имоти във 7 години войни и въстават срещу царя. Няма никакви македонци.

101

Анонимен

преди 2 години

До Константин Матеев Македонистите са във вихъра си, когато трябва починали хора да ги обявят за македонци. Те са с мултиаспектно виждане на историята и разглеждат историята отзад напред, т.е. от сегашно време към минало време. Щом сега има северни македонци, тогава и техните родители и деди са северни македонци.

100

Константин Матеев

преди 2 години

И аз имам въпрос за моята прабаба и нейните 4 деца от Кукуш. Помня малко странния език, на който говореше прабаба ми, но също така отлично помня, че всички те винаги са се чувствали българи и искам само да разбера как се получава така, че роденият в същия малък градец малко преди прабаба ми Гоце Делчев не е бил българин. Това искам да го видя изяснено в учебниците, за да не се налага да го обяснявам аз на децата и внуците си, че може нещо да сбъркам, а пък и те на мене може и да не повярват.

99

Анонимен

преди 2 години

АЗ ИМАМ ЕДИН ТАКЪВ ВЪПРОС.МОЯТ ДЯДО Е БЕЖАНЕЦ ОТ КУКУШКО,ЕГЕЙСКА МАКЕДОНИЯ,НО ЖИВЯ И УМРЯ В САНДАНСКИ И АЗ МНОГО ДОБРЕ СИ СПОМНЯМ,ЧЕ ТОЙ ГОВОРЕШЕ ПЕРФЕКТЕН ГРЪЦКИ И ДОРИ ПИШЕШЕ НА ГРЪЦКИ.ТОВА ОЗНАЧАВА,ЧЕ Е УЧИЛ В ГРЪЦКО УЧИЛИЩЕ ТАМ...ТОВА ПРАВИ ЛИ ГО ГРЪК!?

98

Анонимен

преди 2 години

До Анонименкакви престъпления срещу българите не мога да разбера?а за престъпленията срещу македонците под пирина?за тях няма ли възмездие?как са затваряни в затворите,как са ги разстрелвали по улиците на селата и след това са им окачвали телата по стълбовте да плашат населението...за вартоломеевата нощ 1924 г.,когато стотици македонски патриоти са избити в пиринска македония?

97

Анонимен

преди 2 години

в община самоков има едно село,което до преди 70-80 години се е наричало сръбско село,с документирани етнически сърби там още от турско.според вас това не е ли достатъчно,за да поискат сърбите признаване на етнически сърби в българия?

96

Анонимен

преди 2 години

Това са истински искания към Северна македония. Не герберските *** глуппости на Банкянския старец. Осъждане на югославския режим за престъпленията срещу българите в Югославска Македония. Осъждане на сръбския режим на репресии, на Кралска Югославия и на Титова Югославия.