34

Анонимен

преди 2 години

Това е трудно осъществимо. Кой майстор ще се съгласи да вади приходите си наяве. Ами ако аз си направя сам ремонта у дома. Ами аз съм майстор, ама въобще не искам да имам фирма. Да имаш фирма, значи да имаш главоболия с властта. При тази инфлация 2000 лева са образно казано половин баня от 6-7 квадрата. Абсурд.

33

Анонимен

преди 2 години

Според новината, ремонтът трябва да на стойност точно 2000 лева, за да се ползва данъчна отстъпка. Нито стотинка по-малко или повече.

32

Въпрос ???

преди 2 години

Какво ще ме спре да взимам фиктивна фактура срещу 20 лв от Пешо ООД за ремонт всяка година и да си пестя данъците?!Иначе супер идея- майсторите дават фактури срещу начисляване на 20% ДДС върху стойността, за да сместя 10%... евала, това пак го мислиш някой гений от мелмак!

31

Живея в къща

преди 2 години

Паметник на културата.при соца държаватя я реконструира/реставрира и я направи обитаема, макар и не толкова функционална като новитежелезобетонни.Днес прехваленото подобие на държава изгони майсторите реставратори навън, ДЪРЖАВАТА Франция ги прие им осигури всякакви удобства, само и само да работят за нея.Толкоз за майстори, толкоз за реставратори, толкоз за к0чината мафиотска тук.

30

Анонимен

преди 2 години

Не бях чел по голяма глупост.

29

Анонимен

преди 2 години

От майстор фактура или от петел яйца е едно и също!!!

28

готин виц

преди 2 години

Майстор издава касова бележка? Вие такова чудо виждали ли сте???

27

SHEFA

преди 2 години

ТА МАЙСТ0РА ДА ГИ ВНЕСЕ КАТ0 ДДС-УМН0.-НЕМА ДА ПРАВЯ РЕМ0НТ-ТАКА МИ КАЗА МАЙСТ0РА.:)

26

Анонимен

преди 2 години

От майстор фактура !?

25

Хехе

преди 2 години

От кои данъци? От ДДС ли, от акцизи ли...

24

ДО 13

преди 2 години

До ДО 3СМЯНА НА ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯ, ВРАТИ, ШПАКЛОВКА, БОЯДИСВАНЕ, ВРАТИ - не е ПОДОБРЕНИЕ!

23

Анонимен

преди 2 години

До Гошо ШпаклатаГошооо, колко такива като тебе познавам! Ама като се разболяха двама, единият с инсулт, другия - млад мъж с тежка диагноза, бързо се разтърсиха да сключат трудов договор с познати, за да получават болнични. Други тарикати остаряха и тръгнаха да търсят връзки за ТЕЛК, ама те парите идват от хора, плащали данъци през годините, нали?Та вече и съжалявам, и не съжалявам такива като тебе, щом остареят без стаж за пенсия, или се разболеят.

22

морски

преди 2 години

Ресторантьори и сервитьори не ги мислете!Едните перат пари, другите продават бял прах напр.

21

БАШ МАЙСТОРА

преди 2 години

ФАКТУРИ НЕ ИЗДАВАМ

20

Анонимен

преди 2 години

До Гошо ШпаклатаСам си правя шпакловка и боя, щото такива алчни не ме кефите.

19

zer

преди 2 години

2 неща:1. Да не ти влиза 'майстор' в къщата, че...2. Реално по този начин задължаяат 'майсторите' да декларират доходи и да платят ДОД - 10%. И като го платят държаяата го връща обратно на клиента. Сиреч държавата не влага пари от друго място, а се старае да осветли 'майсторите'. Което колкото й да й се иска няма да стане, тия са племе.

18

Гошо Шпаклата

преди 2 години

Да бе ще ме викне някой за шпакловка и боя и после ще ми иска касова белешка, ай сиктир от тука бе, имам записани обекти за половин година напред и шсе занимавам аз с некви белешки. Парата само на ръка, кой не му отърва да ходи в домостроителния комбинат

17

верно

преди 2 години

хаха, за труда, искат да изкарат дюлгерите на светло, ама нема да стане.що не дават и 5% бонус на бакшишите на сервитьорите които ги декларират а? :)

16

Анонимен

преди 2 години

ДРЪН БРЪН ДРЪН БРЪН ЕРИНА ПРИКАЗКА ЗА НАИВНИЦИ

15

''отстъпка

преди 2 години

После колко ще ни струва тази отстъпка , 200 за 2 000!Отстъпка еднкратно , а после всяка година си я връщаш сто кратно !