22

Анонимен

преди 3 години

До долния ако наистина са ти откраднали 4 бона не знам това е доста притеснително и съмнително. Работата е за една друга институция.

21

Анонимен

преди 3 години

До долния не знам защо някакви полковници и генерали са ти в ума, ами професорите ми те са повече от студентите а относно културтрегерите си прав нещата не са добре зле са.

20

Анонимен

преди 3 години

Който няма почти никакви вноски защото не е работил по една или друга причина какво да прави да умре ли или да се гръмне. Жестока работа е капитализма особено за хора в беда а най лошото е че това става така заради други хора и заради злобата и завистта.

19

Анонимен

преди 3 години

При около 14,000 лв. в ЧПФ преди 2 години, миналата седмица се оказа, че имам 10,000 лв. Издръжка на офиси, заплати яки, коли, лукс ...уж такси за управление на партидата ми било, но ми взеха до тук 4,000 от личните пари. И тези яко крадат! Като НОИ. Май ще се окаже, че може да отида и на 4,000 лв. след няколко години. И ЧПФ имат оправдание - инфлация. На минус съм, а им плащам. А НОИ поне плаща пенсии... колкото..., без да ми взема тези 10тина (около) от 100%, за пенсията така или иначе.

18

анонимен

преди 3 години

Един от важните проблеми на българите е, че държат да се осигуряват на минимален доход и искат да получават високи пенсии. Шизофренично е!

17

Анонимен

преди 3 години

Не, няма да си ги прехвърля. В частния фонд виждам колко точно е натрупаната сума и как се увеличава ежемесечно. В НОИ е каца без дъно, както е написал някой по-долу.

16

Ф.С.В.

преди 3 години

всеки може да си прехвърли частната пенсия към Държавният Фонд Пенсии -без значение възрастта!! само трябва да отиде в НАП!! За тези които им наближават годините за пенсия отиват в НОИ!

15

За пенциите

преди 3 години

В десет дневен срок можете да се запишете за ковчега на НОЙ, защото се очаква финансов потоп.

14

Анонимен

преди 3 години

Не би трябвало 2 да е по-малко от 1, както тръбят другарите от НОИ. Те просто плачат за парите на частните пенсионни фондове за да има да раздават на всякакви пенсионирани полковници, генерали, на разни артисти с пожизнени пенсии и какви ли не... "заслужили деятели". И не знам кой и защо измисли изведнъж от частните фондове да ти дават само 80% а не 100% от това което си набрал. Уш беше да се вдига благосъстоянието на българина, а то пак се почна с комунистически уравниловки.

13

Анонимен

преди 3 години

Комунист при дава ли бе?!От 1990 до днес продължават да си управляват тези дето управляваха и преди 1990.Без значение как се казва партията всички партии са на БКП и в тях има членове на БКП.Комунист само знае да лъже и да краде!В НОИ срещу всяко ЕГН няма 1 лев!В ЧПФ има колкото си внсъл.Дето се вика за едно погребение ще стигнат ако не за друго.Има над 8 милиарда натрупани във фондовете,затова Горанов приказваше,че който не си ги прехвърли в НОИ,децата му ще ли да му плащат пенсия.За затвора е!

12

Радослав

преди 3 години

А тези които не искат да хрантутят мързели и които знаят, че НОИ е продънена каца и когато стане време за тяхната пенсия, пари в НОИ няма да има кога ще могат да си прехвърлят първия стълб от НОИ към частен фонд? Защо втория да може от частно в НОИ, а първия не може от НОИ към частно? Аз не искам да хрантутят мързели! Да си ги хранят НПО-тата и тия дето си ги развъждат!

11

Анонимен

преди 3 години

Частните пенсионни фондове държат обезценени пари и ограбени пари за издръжката на частните пенсионни фондове............ Тези пари можеха да отидат за пенсионерите необезценени преди години. За 20 години инфлацията е 500 процента............ Парите, събрани от частните пенсионни фондове са намалели от събраните................... Разделете събраните пари на 5, за да получите обезценката.

10

Анонимен

преди 3 години

Всеки човек може да започне да взема от втория стълб преди първия, защото не се иска стаж. Хората с малък стаж или хора, които дълги години са работили в чужбина, или хора с много ниски доходи имат интерес да ги прехвърлят към НОИ. Докато хората с високи доходи и с натрупани суми над 15 години при всеки случай двете пенсии ще са повече от една в НОИ. Всичко зависи от промените в НС и правата на човека. Нас насила ни накараха да внасяме тези вноски за втора пенсия. Аз не искам втора пенсия,ама...

9

Анонимен

преди 3 години

В държавата на айдуците нема сигурно място където да си държиш парите!Тези частни фондове са законни пирамиди,а от НОЙ се краде безогледно.

8

Бъдещ пенсионер

преди 3 години

Защо в България всичко е толкова сложно, мъгливо и оакано? Защо ни разиграват и ни карат да взимаме решение за прехвърляне на вноските ни за втора пенсия в НОИ, след като преди години ни задължиха със закон да ги внасяме в частните пенсионни фондове. Ние не сме експерти, уважаеми господа политици. Бъдете така добри да си изчистите акитата в пенсионната система, дайте ни достойни пенсии и ни позволете да си поемем най-после дъх от последиците, причинени от всички управляващи след 1990 г.

7

Анонимен

преди 3 години

Баба Мика Зайкова преди време каза,че за първите, които ще се пенсионират с втора пенсия до 2024г. е по-изгодно да си прехвърлят парите в НОИ. Колкото по-нататък в годините се натрупват трябва да се следи доходността или поне така го разбрах ото Зайкова. Според мен ще загубят всички, които си прехвърлят парите в НОИ. Во новото правителство може да смени закона и всички да ги прати за зелен хайвер. Парите на хората да се приватизират. Няма да има пари за пенсии. Демографската криза се задълбочява

6

Бай Иван

преди 3 години

Който иска да загуби пари да се прехвърля в бездънната каца на мафията.Цял живот внасяш и сега твоите пари да бъдат намалени с 20% да ги дадем на ***.

5

до 1

преди 3 години

Прехвърлянето в НОИ може да се окаже неизгодно за повечето от хората, тъй като така или иначе те ще получат пенсия по НОИ дори и минимална когато нямат необходим стаж. Ще получат поне 300лв. Но когато прехвърлят партидата си ще загубят парите от частния фонд дори и те да са около 1000лв. При частните фондове парите са наследяеми. В НОИ наследствеността се губи. При хората с големи доходи също не е изгодно да прехвърлят партидата си.Това са хора,които ще получат максимална пенсия по първия стълб.

4

Анонимен

преди 3 години

С тоя срок,Намирисва яко за лобиране към частните пенсионни дружества!Нали срокът за прехвърляне на партидите от "Частниците" към НОИ от 01.01.2022 година за бъдещите пенсионери ставаше една година преди пенсиониране,за какво е сега това "бързане"??????

3

Възмутен

преди 3 години

Че те нали ги окрадоха тия пенсионни фондове!Къвуй да прехвърлям!Те само за заплатите им не стигат вноските ни!