49

Алтер

преди 2 години

Всичко се внася, в скъпата ни държава няма земеделие и животновъдство.

48

Това показва,

преди 2 години

че летим към дъното, ето това ни донесе ЕС. Западните хипермаркети убиха нашите производители, внасят евтини бо клуци и затриха нашето селско стопанство. Навремето наши градинари са учили запада как да произвеждат зеленчуци, сега се молим като просяци. Когато Сидеров го казва това, смятат го за луд, то и Ботев го е казал, свестните у нас считат за луди!? Пак за продажници гласувайте, които ще ви довършат!

47

Анонимен

преди 2 години

Краставиците цели или нарязани сме изяли? Питам за една монахиня.

46

кръпел

преди 2 години

важно е да има безброй чиновници в земеделието и земеделски партии които не различават мотика от лопата , важно е да взимат рушвети за виртуални стада и лозя , да се крадат едни европари ..... а реалността е доста по различна

45

Анонимен

преди 2 години

Понеже продължава да се покрива криминалния внос от Турция и Македония. В страната пък всичко се засади с култури, които не изискват работници. В крайна сметка почти цялата земя се обработва, но на пазара няма чушки, поне български.

44

Н1

преди 2 години

Няма какво да пискате. До 89-та продукцията беше 100% за СССР и Полша, прясно и консерви най-вече. За трапезата хората се снабдяваха от местата по постановлението на бай Тошо, 1975 г., а на село, то си е ясно. Колко са търсили продукция на плодове и зеленчуци по магазините на "Плод зеленчук", по-често на пазарите есен най-вече за корнишони и камби за туршии. Всичко е традиция в пазарите, нашите бяха на изток, които след промените се сринаха закономерно. Гърция 2000 г. снабдява света с маслини.

43

Анонимен

преди 2 години

тъжно,имаме най-плодородната земя,идеалните климатични условия,богат вековен опит и уникални сортове,но и най-антибългарските и корумпирани политици,заради които тук нищо и никой не вирее,евреите от пустинята направиха земя,тук земята ще я направим пустиня,не само че не се гледа нищо освен две три култури но и горите се изсичат и продават,хълмовете голи стават,алчността е вездесъща и политик е името ѝ тук

42

Anonimen

преди 2 години

Само, когато се освободят цените, да не се регулират от Бойко и еди_кой си, българите ще ядат родна, хубава храна. Във всички други случаи на регулация на изкупната цена от Шуши , ще ядат турски б,о,к,л,у,ц,и на високи цени, които пълнят чекмеджета на .........

41

Bp

преди 2 години

Как да не произвеждаме зеленчуци?? 11 години българите отглеждаме тикви с наднормено тегло.

40

Циганин Комунист

преди 2 години

Като ви мързи да садите домати ,яжте кебапчета и кюфтета!Не разбрахте ли че България като държава престана да съществува след 1989та година!

39

Христо Христов

преди 2 години

Навремето сДС, с бащата на Петър Стоянов като пример, имаше девиз "камък върху камък да не остане от построеното от комунистите" и пращаха въоръжена полиция срещу хората, които не искаха (буквално) да си разрушат кооперациите.Не е случайно, че демокрацията се крепеше и издигаше такива партийни бкп активисти.

38

Селянин

преди 2 години

Някой из форума да е чул, че някой политик от някоя си партия през последните 30 год да говори за селско стопанство у нас? Да! Самият аз! Но винаги в контекста на пари от фондове, потънали някъде, призиви: " Да лъжем Европа ( г-жа Танева)..." и т.н. все в този дух. А ние лъжем самите нази, че "сме нещо" а всъщност " сме нищо"! Но щом комшиите ни продават изгодно, защо да си разваляме рахатлъка....

37

До 38

преди 2 години

Кои селяни и кои села бе мушморок ? Колко 25 годишни има по селата ? Ти явно не си в час .Селото от преди 40-50 години го няма още от края на 70те Всичко е на доизживяване? Какво и къде работи един 25 годишен селянин?Младите са в окръжният или големият град или в чужбинаОстанали са ,,фермери" които работя тс техника механизирано и малко хора.Бригадите от селяни които дружно сеят,копаят,жънат,плевят останаха в миналото! Села в които има пълноценен живот се броят на пръсти!

36

Анонимен

преди 2 години

За какво да произвеждат. В Турция в момента килограм домати струват 25 куруша (турски стотинки). А една турска лира е 20 стотинки. В лева това са 5 стотинки или 7 стотинки за килограм турски домат. Тук ни го продават за 2 лева. Печалбата е огромна.

35

Веселинъ 7112136860

преди 2 години

Евреите са сред всички народи и управляват търговията навскъде. Франция и България са абсолютно размазани от еврейските търгаши. Защо ли? Защото Царство България и Кралство Франция са есенцията на Галилея. Галилея е синоним на "траки". Западните гали-французите бяха достойни бранители на Европа от иберйски,сиреч еврейски нашествия. Източните гали-българите бяха достойни бранители на Европа от еврейски нашественици откъм Босфора и Източното Черноморие. Затова евреите режат производството ни.

34

е па даааа

преди 2 години

Началника ви го каза преди няколко години, садете картофи.................но кой да чуе!

33

До 33

преди 2 години

Селяните си ядът пресните плодове и зеленчуци. Гражданите ядът ГМО-та и други гадости. По-селата хората живеят по 80-90години и не ходят по психиатри на 25. Не чакат да станат на 40години, че да си направят едно детенце. Така че да си селянин вече не е толкова обидно. Но както и да е.. живейте си там по върховете на блоковете, карайте си скъпите коли.

32

ТРАКИЕЦ

преди 2 години

ТУРЦИЯ е хранилката на българите.

31

Анонимен

преди 2 години

Аз избягвам да купувам чужди плодове и зеленчуци. Вноса е нарастнал заради големите вериги - лидъл и Кауфланд. Там съм забелязал че продават от пластмасовите домати дори когато вече има и български. Явно им е по-лесно да се разбират с чуждите производители. Има и друго - кога ще се научат хората че трябва да се купуват сезонните плодове и зеленчуци.

30

българин

преди 2 години

Обаче сме на първо място по добив на тикви , като най-голямата си я отглеждахме 10 години !