18

Вуйчо Ваньо

преди 2 години

Поне стана ясно, че еврей и араби са кръвни роднини....Ебрахим или Ибрахим, а като добавим и Ейбрахам Линкълн вече ни става ясно кой управлява ЮСА над 200 години....

17

11юли

преди 2 години

и тия с президент а ние още с фигурант !

16

да попитам

преди 2 години

а ние кога ше имаме президент ?

15

Анонимен

преди 2 години

Тогава ще разберем защо С.Арабия и Иран са противници. Но ти пита за Израел. Накратко отговорих

14

Анонимен

преди 2 години

Хомейни - УСА и УК не са щастливи, защото изтърват златна кокошка. Става крайна ислямска авторитарна държава. Саддам подкокуросан напада Иран. 8г война. Израил е съюзник на УСА, окупирал арабски земи в Палестина според ислямския свят. Оттам - враг на Иран. Следващото е да погледнем през призмата сунити-шиити

13

Анонимен

преди 2 години

До 13: Ти сериозно ли? Бащата на Шаха -ВСВ. Пада. Идва Мосадек, който национализира петрола, който е на Бритиш Петролиум. УК *** на УСА. УСА сваля Мосадек и връща сина на шаха. УК и УСА пак си крадат до 1979г. Толкова са се ***, че протести на 50% от населението и синът на шаха бяга, идва от Париж Хомейни и прави ислямска република....

12

aa1830

преди 2 години

Може би най-големия съперник и респект Израел имат от Иран, което е достатъчно признание. До преди 50-тина години са си сътрудничили в много сфери дори и военно, ако някой знае защо стават най-големите врагове моля да сподели.

11

Вейхайвей

преди 2 години

До Вуйчо ВаньоМалка част от иранците все още изповядват зороастризма като религия. Има книга на Гор Видал. Казва се "Сътворението". Малко е скучна за четене. Та в тази книга пише подробно за зороастризма.

10

Автостопаджия

преди 2 години

...то бяха ,,моабети",то бяха шеги и закачки!В крайпьтно заведение даже с чай и ,,бюрек" ме нагостиха турските полицаи! Вьпреки слабия им английски се разбрахме отлично!Кьде това в бг или някьде в Европа?!

9

Вуйчо Ваньо

преди 2 години

До До предния...Да си призная не съм запознат, но ми стана любопитно и сега ще поразтърся из чичо Гугъл... Благодаря за коментара и хубав ден ;)

8

До предния

преди 2 години

Не са го взели доброволно.Арабите ги разчекват и насила им налагат исляма.За разлика от турците,които сами избират исляма.Персия е била изтощена от голяма война с Византия и арабите се възползват от ситуацията.

7

Автостоп пьтешествен

преди 2 години

В Иран ще ви порази необикновеното гостеприемство на хората! Питаш за адрес,който се оказва,че е на 10-15км ,но човека се замисля за миг,врьща колата и ,,пат" те закарва до там!Така е и в НЕголемите населени места в Турция!Там осьзнаваш,че си човек и че все още има човещина! Не вярваш? Отивай и пробвай-бьди сигурен,че сьщото ще се случи и на теб!Най невероятното ми пьтешествие беше когато от бг границата до град на около 50 км от автостопаджия се оказахVIP пьтник в...полицейска патрулка!

6

Вуйчо Ваньо

преди 2 години

Персийците ( днешни иранци) са велик народ, ама ако бяха избрали някоя друга религия щяха да са водеща сила...Локомотив!с тоя ислям са яко задница. Можеше да са векове пред другите народи.Кво да праИш - Съдба?Някой някога взел решение за народа за векове напред...

5

однако

преди 2 години

Надявам се, че Раиси ще изгради силно, креативно и резултативно правителство, което ще реши проблемите на страната. Настоящият президент Хасан Рухани работи прекрасно, но някакси не успя да издигне Иран до полагащото му се и отредено място на Център на концентрация на управление в глобалния многополюсен свят.

4

Анонимен

преди 2 години

В Иран са в пъти по бели, по богати, по интелигентни и по морални от хората в България. Най добре като настъпи момента да ни завземат от из между руснаци, турци и евреи да иранци.

3

Анонимен

преди 2 години

Да уточним името. Ебрахим по-близо до Ибрахим ли е или е по-близо до Абрахам?

2

АнонимеН

преди 2 години

ПРИ ТЯХ ПРЕЗИДЕНТА Е БЕЗГЛАСНА БУКСА!!! ТАМ УПРАВЛЯВА АЯТОЛАХА И ДОРИ НА ПАРИТЕ СИ СА ГО ТУРИЛИ!

1

aa1830

преди 2 години

Иран е велика държава! А народът и е на светлинни години от арабите в региона.