...хора, които дори не знаят, че в България деликатесът "кленов сироп" е няколко пъти по-скъп от натуралния мед...А степента на промишлена преработка в него е несравнимо по-висока от тази в меда...И те така с предпочитанията!
До неандерталецкленовият сироп не е англосаксонска измислица. 90% се прави от хора с фамилии Трембле, Морен, Коте, Бушар...
До и ...Еми за какво да пишат? То като че ли остана само за ваксини и глупотевини. Аз не ги чета.
В пчелния мед няма мазнини! Моля, поне малко внимавайте като пишете, а някои пише и глупости. Цялата публикация е ала-бала.
Което и да ползваш, ако не е в големи количества, е полезно. Може един месец мед, следващият кленов сироп. Всеки си има вкус и предпочитания.
Всичката захар е изключително полезна. Хапвайте си сладичко - тортички, шоколади и всякакви захарни изделия без ограничения. Не спортувайте изобщо защото ще си изтъркате ставите и ще си изхабите сърцето. Всяка вечер пийте здраво ракия и вино със здрави пържоли и кюфтета. Правете си най-малко по 200л вино и 100л ракия на година. Не се ваксинирайте изобщо. В края на краищата, колкото по-малко пенсионери в бъдеще, по-голяма ще ми бъде пенсията.
до 8 Меда съдържа 40% фруктоза, която не е нужна на тялото ни и поради тази причина се обработва само от черния дроб. Единствената разлика с алкохола е, че тя не действа на мозъка.
Леко с меда. Ама много леко. Тия глопотевини колко бил полезен по лъжица на ден ги разправяйте на ендокринолозите си. Че диабета нежно се се усмихва на прага ви!
До кескьосе Пчелите ги подхранват с захарен сироп. Много рядко някой отделя от меда за да подхранва зимно време пчелите.
Подслажвам си с малко мед. Не мисля, че в природата има нещо вредно. Не може да се сравнява мед и рафинирана захар.
Разтъркайте пръсти през захарта във водата и ще видите как меласата се отмива и остава само бяла кристална захар без хранителна стойност.
Захарта е 50/50 глюкоза и фруктоза. Меда е същото но малко по различно съотношение 60/40 и също е вреден, особенно за инсулиново резистентни. Аспартама не съдържа никакви въглехидрати(захари), но пък е токсичен. Най-добрия естествен и полезен подсладител е стевията.
Кафявата захар е фалшива. Докато захарната тръстика се обработва от нея изтича и меласата която съдържа витамини и минерали и я отделят. Захарта се избелва с вар и още един препарат. След това се смесва бяла кристална захар с меласата от тръстиката и се получава кафява захар според количеството меласа се определя и самият вид на захарта. Московадо е с най-голямо количество меласа, демерара е просто оцветена. Когато закупите такава захар вземете малко от нея с 2 пръста и ги потопете във вода..
Абе, аз сега като се замисля... Меда е животински продукт. Вегетарианците и веганите ядат ли го?
Кленов сироп или мед - кой натурален подсладител е по-полезен?