20

Тук се изказват...

преди 2 години

...хора, които дори не знаят, че в България деликатесът "кленов сироп" е няколко пъти по-скъп от натуралния мед...А степента на промишлена преработка в него е несравнимо по-висока от тази в меда...И те така с предпочитанията!

19

хомо хабилис

преди 2 години

До неандерталецкленовият сироп не е англосаксонска измислица. 90% се прави от хора с фамилии Трембле, Морен, Коте, Бушар...

18

Maple leafs

преди 2 години

Кленов сироп или мед, кое е по-доброто слабително средство?

17

Pet

преди 2 години

До и ...Еми за какво да пишат? То като че ли остана само за ваксини и глупотевини. Аз не ги чета.

16

и ...

преди 2 години

В пчелния мед няма мазнини! Моля, поне малко внимавайте като пишете, а някои пише и глупости. Цялата публикация е ала-бала.

15

Съвет

преди 2 години

Което и да ползваш, ако не е в големи количества, е полезно. Може един месец мед, следващият кленов сироп. Всеки си има вкус и предпочитания.

14

кескьосе

преди 2 години

То в такъв случай нищо сладко не е полезно и въобще ... нищо не е полезно.

13

Анонимен

преди 2 години

Всичката захар е изключително полезна. Хапвайте си сладичко - тортички, шоколади и всякакви захарни изделия без ограничения. Не спортувайте изобщо защото ще си изтъркате ставите и ще си изхабите сърцето. Всяка вечер пийте здраво ракия и вино със здрави пържоли и кюфтета. Правете си най-малко по 200л вино и 100л ракия на година. Не се ваксинирайте изобщо. В края на краищата, колкото по-малко пенсионери в бъдеще, по-голяма ще ми бъде пенсията.

12

tt

преди 2 години

до 8 Меда съдържа 40% фруктоза, която не е нужна на тялото ни и поради тази причина се обработва само от черния дроб. Единствената разлика с алкохола е, че тя не действа на мозъка.

11

Пчелар

преди 2 години

Леко с меда. Ама много леко. Тия глопотевини колко бил полезен по лъжица на ден ги разправяйте на ендокринолозите си. Че диабета нежно се се усмихва на прага ви!

10

:)

преди 2 години

До Анонимен 2А мозъкът ти с какво се храни,с гювеч-зарзават ли!?

9

Анонимен

преди 2 години

До кескьосе Пчелите ги подхранват с захарен сироп. Много рядко някой отделя от меда за да подхранва зимно време пчелите.

8

кескьосе

преди 2 години

Подслажвам си с малко мед. Не мисля, че в природата има нещо вредно. Не може да се сравнява мед и рафинирана захар.

7

неандерталец

преди 2 години

Ауе, къф е тоя кленов сироп?! Трябва ли всичко да вземем от англосаксонците?

6

Анонимен

преди 2 години

Разтъркайте пръсти през захарта във водата и ще видите как меласата се отмива и остава само бяла кристална захар без хранителна стойност.

5

tt

преди 2 години

Захарта е 50/50 глюкоза и фруктоза. Меда е същото но малко по различно съотношение 60/40 и също е вреден, особенно за инсулиново резистентни. Аспартама не съдържа никакви въглехидрати(захари), но пък е токсичен. Най-добрия естествен и полезен подсладител е стевията.

4

Анонимен

преди 2 години

Кафявата захар е фалшива. Докато захарната тръстика се обработва от нея изтича и меласата която съдържа витамини и минерали и я отделят. Захарта се избелва с вар и още един препарат. След това се смесва бяла кристална захар с меласата от тръстиката и се получава кафява захар според количеството меласа се определя и самият вид на захарта. Московадо е с най-голямо количество меласа, демерара е просто оцветена. Когато закупите такава захар вземете малко от нея с 2 пръста и ги потопете във вода..

3

Анонимен

преди 2 години

Абе, аз сега като се замисля... Меда е животински продукт. Вегетарианците и веганите ядат ли го?

2

Анонимен

преди 2 години

Бялата кристална захар е отрова.

1

Анонимен

преди 2 години

Бяла кристална захар.