14

Ха ха

преди 2 години

*** Ценов, Точно така си го оплел както Карадайъ за родина и прародина. Значи какви са? Сорби, сърби или не немци?

13

запознат

преди 2 години

До Hikmet EfrahimНе е точно така Хикмет. През вековете, Османската империя е крала много християнски деца, и е имало много насилствено покръстване. С това не се различава по нищо от действията на БКП-то по смяна на имената на хората в населените с мюсюлманско население региони в България. Но да кажем БКП-то прави това 45 години, особено в последните 4 преди да падне режима, а Османската империя 500 години! Затова винаги ще имамт българите една вътрешна наследствена неприрязън към мюсюлманите

12

запознат

преди 2 години

До *** Ценови така и не така. Идват от Сърбия и езикът като звучене е много по-близко до сръбския. Но от Сърбия са минали през земи населени с полско и чешко население и от там са взели също доста заемки. Истината е, че като българин ги разбирам какво говорят на 70% и като писменост на 100%, защото пишат на латиница, но използват сръбски думи и граматика. И все пак, като облекло, обичай, имат доста заемки от Чехия и Полша.

11

запознат

преди 2 години

До vivomТака е, но само ела да видиш колко са интегрирани Синти-те и Ромите, и нищо нямат общо с тези от Столипиново Между другото, в Германия живеят 250 000 български роми, които са дошли от България в последните 10ина години. След 30-40 години и те ще бъдат добре интегрирани, нещо, което в България никога няма да се случи с тях

10

Ганчо Ценов

преди 2 години

Сорбите са сърби. река Вар е Вардар а Кавказка Алвания е днешна Албания. Спрете да четете казионните истории, АЗ СЪМ ПРАВ.

9

vivom

преди 2 години

Германците Синти и Рома ... в България това са българите синти и рома, които живеят в Столипиново, Факултето и подобни квартали. Синти и Рома ... звучи като Тимон и Пумба. Пуста политкоректност!

8

Каракольо

преди 2 години

Или пък кръвният данък Хикмете

7

Hikmet Efrahim

преди 2 години

И никой не ги е закачал.../Както смяната на имената на небългарите в България...

6

Анонимен

преди 2 години

Днес няма народ славяни но са били в миналото няколко племена и едно от тях са сорбите. И прабългарски език е мъртъв и сега само гръцки историци или хипотези.

5

Анонимен

преди 2 години

От кога има етнос славяни? Разкажете ми една славянска народна приказка и ми кажете за някакви славянски обичаи.

4

Анонимен

преди 2 години

Те сите немци са си 'славяни', но римо-католиците упорито са работили това да е обвито в митове и легенди, за друг произход.

3

Анонимен

преди 2 години

аз живея в Лусатия - уникални хора, уникална природа, чистота, красота. Говори се Сорбски, полски, чешки, немски и английски. Най-доброто място за живеене

2

Анонимен

преди 2 години

50 % от населението на Европа са славяни.

1

Анонимен

преди 2 години

Като не открихме славяни в България, ще ги търсим в Германия.