11

Анонимен

преди 2 години

Заради огромният размер на укритите доходи, трябва да има двойно или тройно облагане с данък на доходите до минималната работна заплата. Същото и с осигуровките. Не става един да получава 800 лева и чинно да си плаща данъци и осигуровки, а друг да получава 2000 или 4000 лева и да плаща върху минималната заплата.

10

Анонимен

преди 2 години

Данъците са пропорционални и няма таван. Таван има при осигуровките. Върху 560 плащаш 56лв. Върху 5600лв. плащаш 560лв. Защо да има необлагаем минимум? Ако са му малко парите да спре цигарите и алкохола. И да не се вози в 15-20 год.ауди. Има по евтини по-малко харчещи коли. Аз съм учил и работя по 12 часа на ден и ми скъсват г-то от данъци. Веднъж 10% печалба и след това 15% дивидент без да приспадат осигуровките. А той ще ми пие по среднощите под прозореца и пречи да спя, и няма да плаща данъци

9

Анонимен

преди 2 години

Задава се дългова криза в Китай. Тя ще обхване целия свят. Една от големите банки там не мой да си събере раздадените пари .Ще има проблеми.

8

Анонимен

преди 2 години

Данъците в България НЕ СА пропорционални, тъй като имат таван. Към 3000 лв. ако не се лъжа. След това продължаваш да плащаш 300 лева не завидимо дали вземаш 3000 или 30 000. Така вземащите най-много допринасят пропорционално най-малко към икономиката. Такова животно няма по света. Вместо да слагаме минимуми, да махаме максимума.

7

House M.D.

преди 2 години

Неуважаеми другарю Сатъров, защо трябва да се вдигне ставката за горницата? А, да, забравих. Ако не се вдигне ставката, няма да има за крадене.

6

Анонимен

преди 2 години

Да,в нормалните държави има необлагаем минимум - например в ЮК е 10 000 паунда на година - наеми,лични продажби или мизерен бизнес -Не дължиш данъци и декларации !А в бг взел си 5000 лв на година и дай - 10% печалба,плюс нзок, дзпо, до, девиденти, счетоводство, касов апарат и накрая ти остава НИЩО !

5

aa

преди 2 години

глупости ама страшни глупости

4

Анонимен

преди 2 години

Високи данъци в корумпирани държави като България не трябва да има. Първо да се гарантира харченето на събраните пари, чесно и без злоупотреби, тогава да се мисли за вдигане на данъци.

3

Анонимен

преди 2 години

Аз съм за намаляване на ролята на държавата в живота на българите. Колкото по-малко пари се дават на държавата, толкова по-малко пари могат да откраднат. За това е нужно намаляване на разходите- Нулеви държавни разходи за професионален спорт.- Ниски държавни разходи за "наука" и култура. - Намаляване на разходите за военна техника - ако трябва да харчим 2% от БВП за отбрана, нека да се харчат за заплати, че парите поне да се въртят в българската икономика.- Без финансиране за селски ВУЗове

2

Анонимен

преди 2 години

Прав е човекът. Стига сме излагали на пиадестал тъпите, некадърните и мързеливите. И без това в рамките на този век ще дойде времето на безусловния базов доход.

1

Анонимен

преди 2 години

ахааа, точно за тази обща данъчна тежест трябва да се говори повече, а не постоянно да ми излизат с мантрата, че видиш у нас данъците били най-ниски, защото ДОД е 10% и трябва да сме много щастиливи. Не, данъка у нас е 40%.