36

Анонимен

преди 2 години

Гад духай супата

35

ТЯ СИСТЕМАТА

преди 2 години

Е ДОБРА. ТИ И КОСТОВ НЕ СТЕ ДОБРЕ У ГЛАВАТА. ПРЕЗ 1997/8ГОД. ОРЯЗОХТЕ ПЕНСИИТЕ НАХОРАТА А ДРУГИ ПЕНСИОНИРАХТЕНА 68- 70 ЛВ. МЕРЗАВЦИ. СЪС СТАЖ И ГОДИНИ 68 ЛВ. А СЕГА СЪС ТОЗИ СТАЖ И ГОДИНИ ВЗИМАТ ПО 1100 ЛЕВА.

34

дърт

преди 2 години

Швейцарското правило може да е разумен инструмент ако се отчита реалната инфлация, а не стъкмистическата измишльотина!

33

Койчо

преди 2 години

Бати нейков кой *** е измислил българска пенсия да се изчислява като швейцарска с тяхно правило.Швейцареца и той ли е с 300 лв пенсия

32

4epa

преди 2 години

ШВЕЙЦАРСКОТО ПРАВИЛО ЗА ТЯХ - КОЙ Е ЛУД ДА ВНАСЯ ОСИГУРОВКИ В БГ - НАСЕЛЕНИЕТО ИЗ4ЕЗВА ОТ КЪДЕ ЩЕ ДОЙДАТ ПАРИ ЗА ПЕНСИИ СЛЕД 20- 30 години !!!!

31

Анонимен

преди 2 години

Да ви кажа как се пенсионират в Румъния. У нас пенсията е 36% от последната заплата а у тях 80%". Второ Ако си се пенсионирал със заплата да кажем 1 000лв, но човека, който е седнал на твоя стол му вдигнат заплатата на 1500 лв.-, то веднага твоята пенсия се преизчислява на основа 1 500лв. Да не говорим за заплатите. Десетки хиляди румънци идват на почивка у нас, но дали има и 100 българи на почивка в Румъния не съм сигурен.

30

Българин

преди 2 години

Демократите окрадоха България след 1989 година. Само по времето на СДС-Иван Костов, бяха приватизирани активи за 200 милиарда, срещу 20 милиона. Веднага след 1989 година, демократите от СДС окупираха всички ръководни позиции, дадоха си голями заплати за сметка на работниците, които кучета ги яли - 40 години трудов стаж, а после демократите му отпускат 300 лева пенсия. Докато крадяха, демократите лъжеха хората - комунистите откраднаха това и онова и по-малоyмните им повярваха

29

бай Иван

преди 2 години

Комунистите винаги цитират нещо от чужбина,което им е угодно.За партийни секретари и номенклатурчици,които си определяха големи заплати,сега тавана на пенсиите,за" заслуги "и по криминалната приватизация! През 1985 година Огнян Дойнов изнесе 11 млд в Австрия.Тия пари се върнаха в сметките на комунистите за приватизацията.Обикноврният човек заработил тия пари кучета го яли,с 42 години трудов стаж,302 лева пенсия.

28

Жалко за народа

преди 2 години

Нашите управляващи са предвидили един единствен "инструмент" относно пенсионерите, но той няма нищо общо с т.н. швейцарско правило. Той е български патент и има четвъртито сечение добре познато на българските пенсионери от деситилетия.

27

Анонимен

преди 2 години

Този съветник бил ли е в Швейцария? Питайте един швейцарец и той ще ви каже, че австрийската система е по добра! В нея плащат обаче всички които имат някакви привилегийки накуп т.е. политици, лекари , адвокати, зъболекари и.т.н.

26

suiss

преди 2 години

Пенсионната възраст в България е много висока и това е с цел да няма пенсионери. Пенсията е залъгалка да могат да хващат балъци да им работят. И тези глупости че възрастните им трябвали да им работят че били много ценни са невероятни. Ама как само ви баламосват не е истина. И в цирка няма такива неща.

25

Вейхайвей

преди 2 години

До ЙЙСъщо. Пенсионната ни система е недоразумение.Сам човек не може да се осигури за пенсия. Трябва да има фирма. Защо? Какво пречи всеки да си внася колкото желае, но с гаранцията, че ще си ги получи. Не става въпрос за т.нар. ДЗПО.

24

Борбата е ;

преди 2 години

Не как да се даде пенсия на работещия ,а как да се вземе повече от работника и да се даде на администрацията ! За това постоянно ти се цитират някакви непонятни методики и правила и накрая пак милиционера на 45 г млад пенсионер работи втора работа и то с двойна пенсия на работника -- а за онези от по--високото там пък е куче влачи диря няма ,,,

23

600 000 -са вечен

преди 2 години

--длъжник . Като не им стигат работниците да првят една амнистия и тези хора ще излезнат на чисто . Инче в сивия сектор завинаги .

22

До 8 и 13

преди 2 години

Държавните служители най-много от всички искат да си плащат техния дял от осигуровките, като всички останали. Кога най-после ще го разберете?

21

Анонимен

преди 2 години

Още от дядо ми знам "Cиганин, българин не храни" :). А в момента основната работна сила в българия са ромите.. Вече има глад за хора във всички сфери.. преди недостигаха грамотни хора. Вече не достигат и грамотни и неграмотни. Дори и черните братя не им се хваща на черна работа. Добре, че на мен не ми пречи и още имам сили, че да си правя всичко сам.

20

До 8 и 13

преди 2 години

Изобщо не сте наясно с осигуровките на държавните служители. Те си плащаха своя дял от осигуровките, както всички останали, но в един момент държавата ги прецака, като им намали заплатите и пое на 100% осигуровките им и те уж получават същата нетна заплата. Прецакването е, че с по ниски заплати, при всичко свързано с размера на осигурителната сума, те получават по-малко , например болнични, а накрая и по-малки пенсии.

19

До застраховател

преди 2 години

Ако имаше такива застраховки преди години, със сигурност щях да си направя. С моите вече констатирани заболявания не се включвам в покриваните застрахователни рискове. За младите препоръчвам.

18

Анонимен

преди 2 години

Най справедливо е преизчисляване на пенсиите по стаж8

17

до 16- застраховане

преди 2 години

Чел съм оферти --на толкова ниска цена не съм попадал ?