140

Анонимен

преди 2 години

Гарван, гарвапу око вади ли бре, серсеми?

139

Анонимен

преди 2 години

Хората са богати защото са по-интелигентни от вас и знаят как законно да си спестят данъци. Пример е ако реинвестираш в бизнеса == нови работни места == не плащаш данък. Тук обаче, не се реинвестира, а се купуват джипчета и бетони.

138

Анонимен

преди 2 години

Независимо от това колко плащат Безос, Мъск, Бъфет и независимо от пиндостанските санкции, фиксингът на рублата цяла седмица е нагоре и в зелено. Майтапчията бай Дончо посъветва байДжо да не заспива на срещата с руския президент на 16.06 и да предаде най-добри пожелания на Путин. Мишустин денонсира меморандума с Пиндостан за откритата суша, а руската корпорация Ростех произведе акумулатор, който служи 20 години без да му е необходимо подзареждане.

137

НЕ уоук зомби

преди 2 години

до 178Никой не ме е подвел. Разбира се че има разни вратички за облечения на тези с парите. Не съм против богатите да печелят. Когато те са богати и отварят работни места. И когато не пречат на малките и средните бизнеси. И не изнасят производствата в Китай и подобни с привилегии. Тръмп спря това. Възроди народа на САЩ . И затуй му спретнаха пуча. И дори Фаучи и Китай с ковида. И напълниха гуши. Само те ли да лапат.

136

до 175

преди 2 години

При Байдън ще ги изпохващат за шлиферите. Че нали затова го назначиха Бидон и махнаха Тръмп с фалшифи избори. Я кажи кой от тия огромните бизнеси не е за Бидон и не е пръснал пари за изборната измама! Ами Китай и не само Тик Ток? Ами Иран, ами Русия със Северен Поток 2 . Ами ваксините за пеленачета? Чрез тоя изкуфел страрец е....ха ***..та на САЩ и Света

135

Анонимен

преди 2 години

До 174 --- Никой НЕ твърди обратното, но в статията има сериозни пропуски, които са ви подвели. Когато богатите декларират данъците си, посочват ясно и точно колко пари са отпуснали на конкретни държави, за медицинско осигуряване, за храна, за научно-технически разработки и това е скрепено с ПРОВЕРИМИ документи. По тези причини има перо в таксовите документи, за такс релийф и подобни за редуциране на вземанията.

134

НЕ уоук зомби

преди 2 години

до 172Умико, Тръмп е бил бизнесмен и като такъв е действал по законите. Няма как бизнес-комунистите да ги ползват в своя полза, а той да отказва се прави на самарянин и да го съсипят. Но Тръмп докато бе Президент направи данъчна система която облагоделства и малкия и средния бизнес и жени и чернокожи и латиноси и азиатци. И намали регулациите. И успя да постигне рекорди. Но бизнес-комунистите не харесаха това. Затуй назначиха Байдън.

133

Анонимен

преди 2 години

Поздрави от Флорида:Плащам 18% данък, след като Тръмп го намали от около 20%. А колкото до онези с милионите, винаги е било така, те не плащат нищо защото бознесите им са извън държавата в повечето случай производството е в Китай. Някой ичудвн че въпреки 400 млрд долара получават 4000 на година от правителството помощ за децата? Просто използват системата максимално, не ги слушайте колко били загрижени за вас и подобни измислици

132

Анонимен

преди 2 години

Би трябвало да си спомняте как ЦРУ и ФБР изхващаха авоарите на хиляди щатски милионери и милиардери, укриващи кеш-пара из швейцарските банки и офшорни зони. ВСИЧКИ си платиха масрафите, за да не лъскат наровете в някой федерален дрънголник. Това не важи за народните милионери и руският им каунтърпарт. Със здраве! ;)

131

НЕ уоук зомби

преди 2 години

Престанете да лъжете. Безос и приятели плащат по-малко от 3%, а обикновените американци много повече от 14%. Засрамете се и спрете с лъжите, ако искате някой да ви приеме насериозно. Проверявайте преди да публикувате. В сайта ви не влизат само балъци. Или това искате?

130

Анонимен

преди 2 години

До 167 --- Така е, колега! Повече от ясно е, че вашите опоненти нямат хабер от данъчната система на САЩ и от факта, че индивиди от рода на Безос, Гейтс и прочее имат милиарди, които са в резултат на техните умения и акъл, способности и интелект. Те правят сбъркана аналогия с българските крадци и мошеници, забогатяли от кражби и далавери.

129

Анонимен

преди 2 години

За да си купиш компютър - плащаш; плащаш за лека кола, за храна, за обзавеждане, да отидеш на почивка, да посетиш бар или ресторант, да си купиш дрехи, да гледаш 3D кино,... за всичко! ЗАЩО някой трябва да ти плаща масрафите?! Направете си компютър, автомобил, столове, дивани, продавайте и... няма да имате проблеми. С какво са ви виновни бизнесмените, чиито продукти ползвате. Има нещо сбъркано в БеГе чиповете. :)

128

Коментатор

преди 2 години

Как сравнявате хора които са работодатели за стотици холяди с една писарушка, водопроводчик, счетоводител и т.н.? Ако Безос не си плаща заплата и не си продаде акции няма да има данъчни задължения. Правете поне разлика между income tax и capital gains tax.

127

Анонимен

преди 2 години

До книжарИ какво са виновни американците, че Бил Гейтс си прави каквото иска през фондациите, а пари все няма и в болниците там ставаш "бързо кредитиран"? И ние натам отиваме. Домуса, крайно нуждаещ се, му уредиха заем от Европа за завод, пък той от нямане на пари си купи телевизия, която набързо продаде.Ти пробвал ли си да кандидатсваш за заем за нещо, при по-изгодни условия?Всяка държава дължи пари на частни корпорации! И кои са тези по-големи от държавите?

126

книжар

преди 2 години

Все пак нали разбирате , че става въпрос за данък печалба от бизнеса, след като този бизнес е платил заплати на хиляди хора, данъците върху заплатите им , материалите и сметките си също с данъци към държавата. Можe ли да се сравняват отговорностите на човек осигуряващ съществуването на хиляди семейства и спомагателни бизнеси с тези на някой , който работи твърдо само по 8 часа на ден и разчита друг да мисли за прехраната му.

125

Анонимен

преди 2 години

Да си платят данъците със задна дата и лихви, или да влизат в затвора. Нали това е демокрацията, за разлика от дивия капитализъм?

124

Handel

преди 2 години

Милиардите им са на хартия - т.е. те се дължат на нарастването на стойността на притежаваните от тях акции. Акциите могат да носят доход (дивиденти - които вече се облагат с данъци) но иначе докато не бъдат продадени те не са реален доход. А когато се продадат вече разликата между покупната и продажната им стойност се облага с данък. И въпросните "разследващи" журналисти не са толкова чак неграмотни да не го знаят.

123

ББ

преди 2 години

До Русия=Психиатриятова са манипулации по тръмп-гьобелс,проверете си банковите,вярвате ли на съдебните си,можете ли да си позволите доктор,чувствате ли се Свободни и Защитени...за вас си отговорете...няма по- висша ценност от Свободата...Свободни ли сте???имате ли смелост да изкрещите...да Аз съм Свободно Човешко...или предпочитате крепостничеството,свободни хора сте...изора е ваш!

122

ББ

преди 2 години

и всеки американец има достъп ваксинация,най-добрите ваксини,всеки американец получи пари за преодоляване на китайската биологична,гражданите на русия и китай какво получиха?врагове...това им е последната мантра...имаме врагове и ..поради това ще сте ни крепостни...путин с яхти и олигарси...децата на руските Народи...пушечно месо...е докога?това ли е Национална политика?Народите на Русия заслужават да живеятщастиво и Свободни...и децатап на путин също

121

Русия=Психиатрия

преди 2 години

Слава Богу че САЩ все още не са се превърнали на социалистическаКочина въпреки неуморните опити на Демократите. Някой задавал ли си е въпроса защо Майкрософт, Амазон, Тесла, Интел и т.н. са създадени именно в САЩ а не във някоя от социалистическитеКочини ЕС, Россия, и Китай.