Тука обсъждаме с един готвач българската кухня и той от време на време си записва. Аз му казах че не се налага. Аз просто за приказката ... Той отвърна: "Вие знаете какво да ядете."
До българинАз не купувам дори гръцка салата - на шопската салата се слагат стафиди и се казва гръцка салата. Както знаете, в българската кухня има строго разделение между плодове и зеленчуци. А салата подсладена с мед и или захар - въй, въй, въй!
колкото повече толкова повече. Вий пържете в мас, миришеща на *** и ползвайте рафинирано олио с неизвестен ГМО произход и гаден вкус. от зехтина върджин екстра с мек вкус по-хубаво няма... може би кокосовото еко масло да е по-добро, но зехтина има способност да запазва младостта, защото маслиновите дървета преживяват стрес от сушата и оттам веществата в зехтина стимулират клетките да живеят по-дълго.
За пържене - свинска мас. За задушаване на зелечуци - олио. За сурови салати - зехтин. Досадно ми е да обяснявам защо. Изобщо, всичко над 130 градуса е проблем. Зехтина /дървеното масло/ се предава първи.
В какво количество е полезен зехтинът?