16

Факт

преди 2 години

Цитат: "Купуват черешите по 80 ст., надницата на беречите по 50 ст. " Край на цитата. Както добре знаем, надницата е възнаграждение за един работен ден. Ако тези берачи работят цял месец без прекъсване, ще получат 15 лева. 30 дни по 50 стотинки. Това е според автора на новината

15

Евроатлантик

преди 2 години

От фалирала Гърция ще дойдат гъркини да берат череши 50 ст/кг

14

Най изумителното е

преди 2 години

че не стига, че изкупните цени са ниски - по 80 стотинки на кг., ами продажните в магазина са високи - 10 лева за килограм. Ето това е наистина ДЕМОТИВИРАЩО.

13

Анонимен

преди 2 години

До ДДРОнегПодбиват им цената от запада, затова са ниски цените на пресните череши, по-добре да ги направят на компот и да продават сладка,компоти,сокове,сиропи,за да може да плащат по-добре на берачите,това са смешни пари - 50 стотинки за тази трудоемка работа.

12

Анонимен

преди 2 години

Да береш череши е много трудоемко и неудобно, да бяха им дали поне по 1 лев на килограм на хората и да го продават по 1,50 или 2,50 лева.Не купувайте никакви хранителни продукти от Италия, почвата в цяла Италия е отровена с токсични отпадъци , даже и радиоактивни варели има под някои ниви, мафията им унищожи почвата, водата и държавата!

11

Анонимен

преди 2 години

Добре де, колко килограма може да набере един човек за ден? 20-30? Заслужава ли си за 10-15 лв. на ден да се претрепеш като животно? И 100 кг. да набереш, пак са 50 лв, което не е много. Чак отпуски си взимали чиновниците...

10

ДДРОнег

преди 2 години

До Венсеремос комради! ..........За около час набирах една кофа череши - 5-10kg. Значи за 8часа - 80кг и надница - 40лв ?! ....НЕ, няма да се хвана на работа там ... засега!

9

ДДРОнег

преди 2 години

До Анонимен 7 . .......Смятам, че нарочно правят такива грешки, че да им цъкаме ст'инки с коментарите ?! .......Не ми се вярва да са чак толкова неграмотни ... или пък ?!

8

Венсеремос комради!

преди 2 години

За колко време се набира кило череши , сигурно не по- малко от 20-25 минути и то , ако има на дървото количество плод , а не да обикаля със стълбата , като пумпал. Значи 1.50 на час , 12 лв за 8 часа. Кой луд ще тръгне да бере по цял ден за такива стотинки . Тия в ред ли с с главата.

7

Анонимен

преди 2 години

50 стотинки на набран килограм НЕ Е 50 стотинки надница.Правете разлика, би трябвало да сте грамотни.

6

Анонимен

преди 2 години

Трябва да има забрана чужденци да участват в селското стопанство на България. Както и да купуват земеделски земи. Това е национално предателство. Институциите пак седят и гледат като бавноразвиващи се.

5

Г.Т.

преди 2 години

Ей затуй си имам череша у двора! Докате беря поне половин кило оплюсквам! Другото за съседите и приятели!

4

man

преди 2 години

Какво се пените кой колко взимал.. някой насила да ги е карал? Щом има балами на 50ст надница - ще има и кой да ги експлоатира. Аз ако имам масив с череши и ми се натискат на 50ст да работят, няма да имдавам по 2лв я..

3

АнонимеН

преди 2 години

ТАКА Е ПРОИЗВОДИТЕЛЯ И БЕРАЧИТЕ РАБОТЯТ, А ПРЕКУПВАЧА ПРАВИ 100% ПЕЧАЛБА ОТ РАЗ! ПОСЛЕ ПРОДАВАЧА И ТОЙ 100% ПЕЧАЛБА И АКО ИМАМЕ КЪСМЕТ ДА СА НА 4 ЛЕВА НА КИЛО ПАК ДОБРЕ :D

2

аз

преди 2 години

Когато реколтата е добра - цените нагоре защот реколтата е добра, когато реколтата е лоша - цената нагоре защото няма предлагане................ до миналата седмица цената на черешите беше 4-5 лева/кг.

1

Анонимен

преди 2 години

да от 50 ст за берача, и по 40 лева кг в Англия