24

чалма

преди 2 години

а фигуранто беше при мюфтията

23

Анонимен

преди 2 години

Дали е ревал

22

Анонимен

преди 2 години

Анархия ама в добрия смисъл на думата

21

Анонимен

преди 2 години

Уста няма, а яде; ръце няма, а краде. Що е то?- Добродетелната дружина.

20

Анонимен

преди 2 години

Чунчуру ведере на куку ведере, чунчуру дупка напълни копанка. Що е то?- Подновеното "Книжевно дружество" в Браила.

19

Анонимен

преди 2 години

Събраха се, наготвиха, кога да ядат - побягнаха. Що е то?- Читалището "Братска любов".

18

Не е лошо

преди 2 години

Ерго - няма лошо.

17

Истината

преди 2 години

Янев, ако имаше малко доблест щеше да се гръмне а не да изпълнява мръсните поръчки на фигуранта Радев. Все пак е бил български офицер, при това генерал!

16

Анонимен

преди 2 години

1 юни е ден на детето. На 2 юни 1948 г. точно в 12 часа е даден първият сигнал за едноминутно мълчание в цялата страна в почит на загиналите за свободата и независимостта на България.

15

Хаджи Димитър,Ботев

преди 2 години

Но съмна вече! И на Балкана <>юнакът лежи, кръвта му тече, <>вълкът му ближе лютата рана, <>и слънцето пак пече ли пече!

14

Хаджи Димитър,Ботев

преди 2 години

Жив е той, жив е! Там на Балкана,...потънал в кърви лежи и пъшка...юнак с дълбока на гърди рана,...юнак във младост и в сила мъжка....На една страна захвърлил пушка,...на друга сабля на две строшена;...очи темнеят, глава се люшка,...уста проклинат цяла вселена!..Лежи юнакът, а на небето...слънцето спряно сърдито пече;...жътварка пее нейде в полето,...и кръвта още посилно тече!..Жътва е сега.Пейте робини,...тез тъжни песни.Грей и ти слънце...в таз робска земя!Ще да загине и тоя юнак...Но млъкни

13

Веселинъ 7112136860

преди 2 години

Христо Ботевъ е великъ! За разлика от Василъ Кунчевъ-"левски", който не турци,а българи убиваше. Същият този "левски",бидейки от nомаshки произходъ, прокламираше масоно-еврейска република, композирана от турци,цiganи и евреи. В това ли му е величието? Величие ли е да слагаш под общ знаменател хора,измъчени от робство и техните кървави робовладелци? Не, това не само ,че не е величие, но е падение пред нормалната човешка етика. Вечна памет пред делото на Христо Ботев! Забвение за пomacka "левски"!

12

Анонимен

преди 2 години

Стефан ЯНЕВ, КОЙ Е ТОЗИ?

11

Анонимен

преди 2 години

До АнонименБотьов,Левски,Раковски,Стамболов....Доган,Данчо Ментата,Сидеров,Копейкин....Къде сбъркахме бе хора ...Къде,бе?----------------------------------------------------------------------------И по онова време е имало предатели, както и сега ги има. Спомни си Ненко Терзийски, Черню Керемедчийски и Иванчо Хаджипенчович. Трябва време да се отсеят стойностните хора.

10

Помнещ всичко

преди 2 години

До Анонимен 9 - Ако ми позволите да бъда максимално деликатен - сбъркахме на 14 декември 1989 ...

9

Анонимен

преди 2 години

Ботьов,Левски,Раковски,Стамболов....Доган,Данчо Ментата,Сидеров,Копейкин....Къде сбъркахме бе хора ...Къде,бе?

8

Хайдути, Ботев

преди 2 години

Я надуй, дядо, кавала,след теб да викна - запея...песни юнашки, хайдушки,...песни за вехти войводи -...за Чавдар страшен хайдутин,...за Чавдар вехта войвода -...синът на Петка Страшника!...Да чуят моми и момци...по сборове и по седенки;...юнаци по планините,...и мъже в хладни механи: ...какви е деца раждала,....раждала, ражда и сега... българска майка юнашка; ...какви е момци хранила,...хранила, храни и днеска...нашата земя хубава!......

7

Патриот

преди 2 години

Патриот е - душа даваза наука, за свобода;но не свойта душа, братя,а душата на народа!И секиму добро струва,само, знайте, за парата,като човек - що да прави?продава си и душата.

6

Анонимен

преди 2 години

Чекай сега да се изясниме. ДНЕС Е ДЕН НА ДЕТЕТО. Денят на Ботев и останалите дали живота си за България не беше ли втори юни?? Тия съвсем ни побъркаха. Дан би пък Радев ще слага цветя утре отделно?

5

Майце си,Ботев

преди 2 години

Ти ли си, мале, тъй жално пела,...ти ли си мене три годин клела,....та скитник ходя злочестен ази....и срещам това, що душа мрази?....Бащино ли съм пропил имане,....тебе ли покрих с дълбоки рани,....та мойта младост, мале, зелена....съхне и вехне люто язвена?!....Весел ме гледат мили другари,....че с тях наедно и аз се смея,....но те не знаят, че аз веч тлея,....че мойта младост слана попари....Отде да знаят? Приятел нямам...да му разкрия що в душа тая;...кого аз любя и в какво вярвам -....мечти и мисли - от що страдая