9

Анонимен

преди 2 години

В обслужващата класа няма как да използваме думи, като "кадър" и "квалифициран". Това са или ученици, които искат да припечелят нещо, или тотални неудачници. Изключваме шеф готвачите, за които няма как да няма работа, даже има огромен недостиг, а заплащането е много прилично. Това да знаеш 2 чужди езика не е някаква особена квалификация. Дете седми клас може да говори свободно немски и английски, например. Квалификацията е из ИТ сектора, лекари, зъболекари, архитекти и подобни.

8

Анонимен

преди 2 години

От кога камериерка или сервитьор се води квалифициран кадър?!

7

Анонимен

преди 2 години

Драга, Кристина, по времето на комунизма мисленето беше "ако работя, имам право на достойно заплащане и достойна пенсия". Това обаче е една лъжа. Не е достатъчно да учиш и работиш. Трябва да учиш и работиш правилните неща в контекста на определено време и място. Който иска да има пари в Европа през 21ви век трябва да учи и работи в сфери с висока добавена стойност. Туризмът не е такава сфера и в България винаги ще е мизерия за работещите в него.

6

бай онзи

преди 2 години

с други думи - водата е мокра ...гениален извод :D

5

Призив

преди 2 години

Знам ги тези бизнесмени, въртят клекшопове и пица на парче...бизнесмени по анцузи

4

vlady

преди 2 години

Това е в съответствие със социалдемократическия модел на големия български икономист проф. Ал. Томов - да не се плаща или да се плаща колкото може по-малко на служителите. В туризма Албена прилага най-строго социалдемократическия модел към персонал и доставчици, прилагат го и в други отрасли примерно друг голям учен проф. дтн. Ковачки.

3

Анонимен

преди 2 години

Така е не само по морето. В цяла България е така. По фабриките - същата работа. Квалифицирани работници, а те са много нужни, няма, защото същата работа ще я вършат в чужбина за доста по-добри условия. Работодателите вече го усещат от няколко години. Все още някои опитват да лъжат с мантрата "Отвън за твоето място чакат...", но вече и децата им се смеят на плитките опити.

2

Анонимен

преди 2 години

Квалифицирани за какво? Да ти се прави на голям шеф някакъв пълен *** концесионер ли? Или велик "бизнесмен", собственик на хотел, проста нацепена батка от Меден рудник? (без да искам да обидя жителите на този квартал, само за пример го давам). Да ти крещят, че не ставаш за нищо и да ти подхвърлят трохите от трапезата... много ясно, че ще ходят в чужбина, и заплата е заплата, и отношението не е като към ***

1

Анонимен

преди 2 години

Хахахахаха тея пак се разревахане разбраха ли че докато не се научат на обслужване - на нииво ще е така !