29

Selling

преди 2 години

Technology and methods ain't something new. Its considered fair trade and good deal and good business and in that case gotta choose - good deal or bad deal. Selling mister Sackscobourgotta to us was a very bad deal ...don't you agree? While my deals are a good trade for which I ask to return what is ours and a royal Nazi kin dead.Sounds fair to me! Not like his deals though ...

28

До мислителя

преди 2 години

Ако беше учил физика, по-конкретно термодинамика щеше да си спестиш много мислене и фантазиране. Първо - хелият се намира и добива трудно, в свободно състояние почти не съществува защото изтича директно в космоса, освен това се съхранява трудно защото няма съд или материал, който да го задържи - молекулите на хелият преминават през всяка преграда. Второ, ако ракета можеше да се изведе просто с изпускане на газ то и Союз щеше просто да изпусне кислорода/водорода, вместо да ги гори.

27

Ако обичате господа

преди 2 години

Продадох ви хобито си и магазина е празен, няма засега друго какво да ви продам.Смятам, че тези четири неща са достатъчни - вакуумно налягане, космическата бълха, гравитационно облекчено то извеждане в орбита, петте образователни процеса.Вашата част от сделката си остава за вас!Тоя род трябва да бъде изтрит!

26

Големият успех:

преди 2 години

На САЩ не беше да докопат Фон Браун, Фон Браун в последствие се оказва рудиментарен за ракетната и космическата наука, нищо че е проектирал две -три-пет неща дето са коствали доста съюзнически животи. Пионка за пионка. Големия успех е да хванат колониалният нацистки вицекрал на България още като детенце и след 45 години автономия да го върнат отново тук, където да го използват за златна кокошка да им снася златни яйца отново и отново.Диамантени яйца в настоящата ситуации в замяна на мъртъв наци

25

Да ти кажа ли?

преди 2 години

Ние няма какво да крием, вие го направихте така че да нямаме какво да крием, но САЩ имат - след втората световна - нейната първа фаза - в момента сме в третата фаза на втората световна война... Определени учени от третия райх бяха наети да работят за САЩ - един от тях е Фон Браун - фау1, фау2 - с такова резюме как да го не вземем на работа, но не само учени бяха взети на работа нали господин Байдън.Още един продукт на Третия райх сте преценили, че има потенциални бъдещи ползи. Саксен Кобург Гота

24

Не става с един:

преди 2 години

Нестабилно е и е опасно. Както и да застава - отгоре пречи на товара и на скоростта, трябва бавен двигател, много бавен и той ще се тормози на тая скорост. Ако е с форма на поничка около носителя не става увеличава триенето и изостава.Требва да са поне осем за да имат достатъчна подемност и в същото време да образуват стабилна въздушна геометрия и форма.Но пак казвам. Решението работи и по добро от тяхното, това че иска промяна и преосмисляне на досега, не е мой проблемСаксии мъртъв

23

Ще дефинирам:

преди 2 години

Два термина:Гравитационно облекчено извеждане в орбита.И продукти на нацизма използвани по възможно най-лошия начин. Фон Браун и Симеон 2 Сакскобурготски.Използвани за крадливи намерения.

22

Анонимен

преди 2 години

"олято", "ранно".... От сутринта ли сте се нафиркали?

21

Замисли се:

преди 2 години

За термина художествен синтез, много хора не могат да разберат пространствения начин на мислене (защо ли?) Науката целенасочено го дискриминира - дясното Елон, дясното полукълбо. Ето пример много хора говорят за някакви антигравитационни или хполета. Не може ли да излъжем гравитацията? Можем всеки ден го правим. Като примера с ракетката - към нея вързани хелиино балони във форма на ромб дето правят гравитацията не 1,а 0.1.Мразя Фон Браун и Сакскобурга досещаш се защо предполагам!

20

И като се замисля

преди 2 години

Защо ли е нужно ракетно гориво - ако е сгъстен въздух или азот на оная височина дали няма да свърши подобна работа....

19

И последно:

преди 2 години

Нали знаеш как на корабите пускат едни хвърчила при попътен вятър за да намалят разхода на енергия, ами ако тия балончета ги вържете за центъра на ракетката , ама тягата е под тях ..... Колко ли ще намали разхода на гориво - да не е да стане така, че да ги откачате чак в орбита .....

18

И още една мисъл

преди 2 години

Само си разсъждавам при условие, че хелия е много по-лек от въздуха , къде и как и защо и изобщо трябва ли окачването.

17

Ко ме гледате:

преди 2 години

Направете малък тестов и пробвайте, за к'во е нужно ? Хубаво де на прав път сте, ама тия неща за кацане са по-големи за маневриране горе и насочване. Четири големи балона, четири малки, малко първокласен такелаж с телеметрия, малка ученическа ракетка с датчик за височина и на бас че ракетката ще достигне немислими височини. Виж запалването горе може би има нужда от преосмисляне...

16

Мотивите ми?

преди 2 години

Само и само да разкарате нациста от тука и методите му и да си вземем парите даже и инфлирани ще ви продам решение, което да е взаимноизгодно даже и при разходите за отстраняването на нацистко фашистката гнилоч.Тия за кацането го докарват до траектория за орбита и тогава стартираш големия двигател.

15

Може да се направи:

преди 2 години

Четири носещи, четири нулиращи гравитацията.Идеята е следната малките са за максимална височина да държи товара и ракета там, докато освобождавате големите да са далече и после с прецизните работи дето си ги направил за кацане насочваш в траектория за орбита.

14

Ще прилича

преди 2 години

На едно голямо:+И в центъра е ракетка.

13

Анонимен

преди 2 години

Перфектно си е времето, който иска жега да ходи в пустинята, който иска сняг в планината.

12

Елон

преди 2 години

Виждал ли си мерник на пушка? Условно е от девет точки север/юг, запад изток и към тях северозапад,североизток ,югозапад, югоизток осем балона осем въжета - четири носещи, четири подреждащи, в центъра е товара. Така изглежда в горна проекция.Изкарвате го до разредените слоеве - по-малко ***, по-малко разстояние за изминаване, по-малко гориво, по-голям товар. Ако въжетата са достатъчно дълго и заряда по малък началния няма голямо хелиино бум и минава.

11

Елон

преди 2 години

Как си след бълхата? Защо е необходимо изстрелването да е от земята?Защото Фон Браун ли казва така? Тия управляемите кацащи ракетки нещо се чупят при кацане, ами ако стартирането на двигателя е на 15 километра над земята тия твойте механизми могат ли да изведат товара в орбита? Не един балон а четири и оставят отвор помежду си!

10

Вальо Топлото

преди 2 години

Спокойно Топлофикацията ще ви стопли и сметките ви ще скачат като курсовете по борсите. Хората ще трябва да се отбраняват от топлофикационните дружества и топлинни счетоводители. Барикади протести, пълен демонтаж на цели сгради от съоръженията на топлофикация. Хората да моржуват по-добре на студ отколкото затънал в дългове към топлофикацията.