101

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 114да съществува бе кой я иска в границите си? само да признае българската си идентичност и толкова Като не е важно за тях за нас е. Просто няма повече да спекулират с това и да пишат глупости в учебниците си. А те се пънат като магарета на мост. и защо като, те са си просто магарета. Това какво идва да каже? такива каквито са не ни трябват- изкривени и абсолютно лишени от чувство за реалност. само да си слагаме таралеж в гащите.

100

Анонимен

преди 2 години

Истината е една и тя важи за цял свят, не само за Балканите: Малцинствата са извор на напрежение и раздори, даже и на войни. Те са "пета колона" на държавата-майка. Затова, всички от дадена националност трябва да си живеят в страната-майка. Така ще има траен мир и приятелство!

99

Анонимен

преди 2 години

Македония трябва да продължи съществува като независима и самостоятелна държава на Балканите

98

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 96Не си напълно прав. Не е като да няма поставен прецедент с Кипър. Друг е проблемът, че затова трябва да сме мощна държава с 40 милиона население.

97

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 104Чукча писатель, не читатель. Проспал си история за 5ти клас драги. Крайовската спогодба се признава защото е сключена преди да обявим съюз с Германия. Следователно нямаме отношение във войната като неутрална страна. Комунистите ни разтуриха държавата и създадоха всички предпоставки, да сме *** управлявана и днес от внуците на неграмотните шумкари. А СССР ни освобождава от личния капитал, както и читавия човешки капитал. Я чрез бомбене на църкви я чрез други методи.

96

Добре би било

преди 2 години

До Т.Петковжена ти да се люби само с теб, а не с половината квартал. Добре би било децата ти да не са в държавни училища, където, гаранция, ще станат наркомани, *** и биячи на шанаджии. Добре би било да си учил на времето, та да не ти се налага децата ти да стават парцали.Цар Вуле!

95

Пръц!

преди 2 години

Сега какво ще правим? Размърдат ли се територии до нас - и ния ще го ядем.

94

До 104

преди 2 години

Пълни глуппости. Русия и СССР ни било помогнали с това, че взривяха църкви, смениха самосъзнанието на хиляди българи, избиха елита на нацията, фалираха държавата три пъти, откраднаха ни златния резерв, създадоха организираната престъпност, и т.н. Вие сте глуппаци!

93

Анонимен

преди 2 години

Понеже пак прочетох някои съглашени на великите сили, това мога да кажа: на балканите господстват великите сили, вършат своята етническа инженерия, кроят и прекрояват граници с цел да нарежат балканските държави на малки парченца, да ги направят слаби и напълно зависими от световните господари

92

Анонимен

преди 2 години

До Т.Петков Много прав сте. Балкан е потурченото име на България. Българ, Балкар, Балкан.

91

Анонимен

преди 2 години

До да,да ама не Без армия няма как добър договор. Германия има армия но пада и ако не е Сталин, няма Добруджа. "Помогнали" Германия ама най-много са ни помогнали Русия ис СССР. Македония е много трудно защото те са в сандвич и като вкараш армия тя е в капан от моретата и другите армии.

90

да,да ама не

преди 2 години

До Анонимен 1001.Буров и други банкери с хитрото ранно изкупуване на румънски държавни ценни книжа! В край на сметка това е вид търговска сделка между държави! Това е и една от важните причини след края на ВСВ Южна Добруджа да си е българска! Безспорно има и други фактори!2. Цар Борис с добрата дипломация за сключване на договора!

89

Т.Петков

преди 2 години

Добре би било на Балканите да се създаде една единствена държава - БЪЛГАРИЯ!!

88

Анонимен

преди 2 години

Германия ни е помагала най-много през годините. Крайовската спогодба кой я издейства? А кой осъществи националния ни идеал(макар и за кратко)? Все Германия.

87

Анонимен

преди 2 години

"Ха нека видим дали ще ни я върнат НАТО." - Няма как никой да ни я върне, докато макетата се мислят за различни от нас. Въпросът е кой ги е накарал да се мислят за различни. Все едно аз да ти дам чаша с отрова, да те накарам да я изпиеш и след това да ти кажа - хайде сега отивай при твоите приятели да видим дали ще те спасят... :)

86

да,да ама не

преди 2 години

До Без коментар Ми да! Затова като кажат, че вероятно в България ще има земетресение не знаят къде - на Тасос ли, на Вранча ли, в Скопие ли.....! Добре, че има Гугле, Уикипедия, Фейс, Туит и прочее! Че то, ако чакахме на историци като Пантев още щяхме да спим на кълката, че свободата ни е донесена и дарена от "дядо Иван"!

85

Анонимен

преди 2 години

"Едно е да признаеш, че в дадени моменти сме били приятели и сме имали изгода един от друг, съвсем друго е да твърдиш, че ВИНАГИ са ни помагали. Мен това ме дразни при русофилите." - И още нещо. Същото ме дразни и при русофобите, но с обратен знак. Русия е просто една държава, която си преследва интереса, като всички останали. Понякога интересът ни е общ и би трябвало да си го преследваме заедно. Понякога е различен и би трябвало всеки да си го преследва. Нито ни е вечен враг, нито вечен приятел

84

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен Ето сега Македония е в НАТО и няма никаква Русия. Ако искаш и гръцка Македония дори. Къде виждаш Русия там. Ха нека видим дали ще ни я върнат НАТО. За гърцка Македония май а абсурт.

83

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен"Санстефанския е след Рахстат и съответно го анулира"Глупости. Санстефанският договор винаги е бил считан за временен като още предварително русия се е разбрала с останалите велики сили че заедно ще начертаят границите и точно това правят в берлин. И русия и Австрия са били против обединена и силна българия.

82

Анонимен

преди 2 години

"Не знам дали Русия ВИНАГИ ни е помагала и винаги ни е била приятел, но знам, че това е ЕДИНСТВЕНАТА държава и народ, от които сме имали някаква полза и помощ." - Едно е да признаеш, че в дадени моменти сме били приятели и сме имали изгода един от друг, съвсем друго е да твърдиш, че ВИНАГИ са ни помагали. Мен това ме дразни при русофилите. Факт е, че е имало руско-турска война 1877-78г. вследствие на което се освобождаваме. Факт е обаче, че Македония днес не е българска основно заради Русия.