58

ветеринар

преди 2 години

Като работещ в сектора,мога да ви кажа ,че "убиха" малките животновъдни ферми и натъпкаха с пари големите техни хора и отказаха дребните фермери от съществуване.За сметка на това кучета и котки - колкото щеш.Големият фермер няма да ви предложи качествена продукция/ тай предлага количество/, а малкия фермер ще ви даде добра храна.

57

"κ&

преди 2 години

До Христо ХристовРепарации на Гърция се плащаха и с кашкавал от родопските мандри! Кашкавала се правеше на пити по около 6 кг, отлежаваше, опаковаше се в найлонови торби с надпис , товареше се в тировете и така! Има още живи мандраджии от онова време - който не вярва да иде към Девинските села и да пита! А в селското ни стопанство съсипията започна още при Луканов, Беров.....! Къса е човешката памет - колко овце, крави... "бурканизирахме" през 1993-96г?!?!

56

анонимен

преди 2 години

До Христо ХристовРепарации на Гърция се плащаха и с кашкавал от родопските мандри! Кашкавала се правеше на пити по около 6 кг, отлежаваше, опаковаше се в найлонови торби с надпис "κεφάλι τυριού", товареше се в тировете и така! Има още живи мандраджии от онова време - който не вярва да иде към Девинските села и да пита! А в селското ни стопанство съсипията започна още при Луканов, Беров.....! Къса е човешката памет - колко овце, крави... "бурканизирахме" през 1993-96г?!?!

55

пияница мистик

преди 2 години

До Христо ХристовСамо като ти чета скудоумните коментари и веднага разбрах, че си дърт пенсионер и комунист с промит мозък. Щом говориш за средата на 70-те си ми ясен. А статията е за съвсем друго. Че сега се произвежда много повече от преди, но само от огромни ферми и предприятия, които са силно индустриализирани и високо технологични. А малките ферми, които произвеждат много по-чист продукт, БИО продукт, изчезват. Иначе нищо фатално не е станало. Който има пари, пак ще си купува качество

54

Вейхайвей

преди 2 години

До СофиянецЩо говориш глупости бе? Кой и кога създаде латифундистите?

53

Софиянец

преди 2 години

Кореняк Софиянец съм ...нямам село но с удоволствие бих се занимавал с животновъдство , стига да има полза от това !!! Но след като БоКо и компания вкараха всякакви чуждестранни фирми да заливат с еФтиНа и некачествена продукция ...убиха всякаква креативност и амбициозност в един български гражданин решил да предприеме начинанието "животновъдство" !!!!ГерП....затвор за всички тях !!!!

52

Татул до 53

преди 2 години

Абе к'ъв Сталин те гони теб. Откакто влязохме в Европейският съюз селското стопанство и по точно животновъдството умря. Ти ми говориш за Сталин. Тук се прокараха икономически интереси. Умишлено се затри цялото стопанство на обикновения човек и от там на големите ферми. Само по някои програми връзкарите цоцат парички. Иначе си спомням по времето на дядо ми. Произведат агнета, и веднага на тировете за чужбина. Плащаха в долари. Сега затриха всичко инак кой ще купува *** на Европа и Сащ

51

Анонимен

преди 2 години

Едно време 80% от населението е живяло по селата и абсолютно всяко семейство е отглеждало животни. Задължително овце, кокошки и прасе. По богатите са гледали и крави биволи, и коне за работна тяга. Това е истинският живот. Сред природата, със животните, да обработваш земята и да ядеш плодовете и. А сега е една изкуствена и фалшива работа която за щастие ще приключи много скоро и повечето безполезни гражданя ще изпукат от глад.

50

Анонимен

преди 2 години

Ми то никой не ще да бачка нормална работа вече. Как да има ферми и животни? Младите не искат да живеят на село като са живели нормалните хора през последните 10 000 години. Сега искат всички до един да са в градовете и да "работят" като инфлуенсъри в социалните мрежи. Това е едно унищожено поколение. Едни първосигнални келеменца който са загубили всякаква връзка с реалността. Трябва да дойде наистина голяма криза и да се опразнят магазините. Чак тогава това калпаво поколение да му дойде акъла.

49

Анонимен

преди 2 години

до би тък - и това ли модерирате, неграмотници? Така се наричат селскостопанските животни и думата е ползвана за да обозначи тях. Некадърници! Свобода на словото в България? Оксиморон!

48

Анонимен

преди 2 години

Както и останалата част от икономиката ни, и то бе затрито умишлено - под натиск на външни икономико-политически сили, за да могат да разширят пазарите си и да намалят конкуренцията. Не бяха птичи грипове, не бе поголовно и незаконно избиване на *** у нас! Поголвна сечу престъпна политическа дейност на управляващия монопол, който за едни комисионни направи от България земя на едрия чужд монопол!Сега останаха хората, но повечето вече ги няма. Сега откъде ще крадете?

47

Анонимен

преди 2 години

Сви се защото парите отиват в чекмеджето на Бойко и со.

46

Анонимен

преди 2 години

До Юдеи-Семит-ГлобалистВ Холандия , а вече и в Израел произвеждат по изкуствен начин месо, но излиза скъпо и надали някога ще навлезе на пазара, доколкото знам, само Китай са поръчали от Израел такова месо.

45

Анонимен

преди 2 години

Къето е стъпил Сталин след войната е така!Където е Чърчил и Рузвелт е друго!Който е пътувал вижда разликата и знае за какво става въпрос.То си е подписано и още не сме се откъснали от този договор.Видяхте как Борисов направи газопровод за Москва без нито едно отклонение за Българи,а минава през земите ни!Дали е земеделие,дали гориво,дали друго е без значение!Каквото каже Москва това се случва тук!И не само тук,а където е стъпил Сталин!!!!!

44

Анонимен

преди 2 години

До ЯГОДИ по 3 лв.Затова купувай български сортове ягоди, те са меки и много вкусни, а не са ГМО като тези, които продават на запад и в България ! Българските сортове зеленчуци, плодове и жито са едни от най-добрите и вкусни в световен мащаб, не се шегувам, това е самата истина и са създадени от българските учени по естествен път - чрез селекция,а не с химикали и генно инженерство!

43

Юдеи-Семит-Глобалист

преди 2 години

нали ви казаха вече - месо само от Лабораторията, така наредиха Шефовете, които Ви притежават!

42

Анонимен

преди 2 години

То не е само животновъдството.Всеки отрасъл е монополизиран от комунистите,без значение как се казва партията им.Не са слизали от власт,само се пишат десни!Искат който прави бизнес в БГ да им е подчинен!Всичко искат да контролират и го правят,затова няма инвеститори и бягат от България!!!!!!!!!!!!!!!

41

Анонимен

преди 2 години

леле, направо се разплаках.мъка мъка!

40

Аноним

преди 2 години

В цял ЕС намалявало животновъдството, в от къде идва месото ?

39

Анонимен

преди 2 години

Имахме 16 милиона овце преди неокапитализма, сега имаме на отчет 2 милиона виртуални овеце за усвояване на еврофондовете за животновъдство.