109

Анонимен

преди 2 години

Само дето сърбите имат танкове, а нашите ги подарихме на Македония.

108

someone

преди 2 години

Сърбите никога не са ни считали за никакви братя, доста лицемерие от словата на Вучич, на сърби никога не трябва да се вярва ,те винаги са ни забивали нож в гърба, за тях силна България би било катастрофа.

107

Логика

преди 2 години

Е как бе ? Нали и двамата с Вучич сте московски мекерета ! Краставите кучета винаги се сдушават !

106

Тюрк

преди 2 години

Казаха ли ви го ? Само В Турция няма да чуете лоша дума за България от всички страни наоколо.

105

Анонимен

преди 2 години

116 Това прави Русия, още от Средните векове, до днес. Помагат й националните предатели, от петата колона на руския агресор.

104

Анонимен

преди 2 години

Радев, да беше попитал сръбския президент, който, като него, изпълнява и функцията на премиер, какъвто бе, преди да стане президент, защо е превърнал Сърбия в руска база, въоръжена до зъби и продължава, да я въоръжава?

103

Анонимен

преди 2 години

ЦРУ се занимава с разбиването на единството на сродните народи.Фак.т.Големия брат работи.

102

Анонимен

преди 2 години

Соц идилия.

101

Анонимен

преди 2 години

Прилича ми на среща на стари другари по партийна линия. Важното е да има обич.

100

Време е...

преди 2 години

Време е за яйца и домати срещу президенството, зеленият чорап Радеф орезили България.

99

Анонимен

преди 2 години

И какъв бе поводът за срещата? Може би, закъснял актив за президента, в международен план.Нищо няма да се промени за българското малцинство в Сърбия. При всяка среща между наши и сръбски лидери, сърбите "правят много", но само на думи, не на дела.

98

Анонимен

преди 2 години

Гърците съхраняват мъдростта на шумери, асирийци, финикийци, поради това, че само те, са имали азбука. Е, после са си присвоил всичко, като свой епос и културно достижение. Балкански манталитет, още в древността.

97

Анонимен

преди 2 години

100 България е била империя, за каквато гърците могат, да мечтаят. Поради разпокъсания си каменист, островен релеф, гърците никога не са имали силна, единна държава. Градовете-държави, са воювали помежду си, препитавали са се с овцевъдство, търговия, били са администратори, слуги в Източното Римско царство-наречено от историците Византия. Единствено, Александър Велики, разширява царството си, но то трае само 15 години. Единна държава Гърция получава едва 30-те години на 19 век.

96

Анонимен

преди 2 години

100 Написал си пълни глупосги, срещу които има средновековни книжа, доказващи, че именно, в България, са работили учениците на светите братя, които преобразуват глаголицата, в кирилица. Гърците са си имали своя азбука, може би, от нея е взаимствано нещо, но това не я прави кирилица. При второто си посещение в България, папата каза, че България е родина на кирилицата, има видеа в нета, *** на сайта на Ватикана, виж, информирам се правилно.

95

Анонимен

преди 2 години

Този го слушах като говореше пред бизнеса, всяко второ изречение беше - "" Аз като се срещнах с еди кой си президент или Мин. председател "". Скоро ще задмине Боко по хвалби.

94

Анонимен

преди 2 години

105 Ти, чел ли си ги? "За буквите", на Черноризец Храбър, изучавахме в университета, по-подробно, заедно с някои жития. Смята се, че под това име стои самият Симеон Велики, който е бил високо образован, духовен мъж и смел войник. Опасно, за враговете му, съчетание на качества.

93

Анонимен

преди 2 години

102 Наум е работил в друга школа, има и църква на неговото име. Петимата ученика на светите Кирил и Методий са: Горазд, Климент, Наум, Ангеларий и Сава/не сръбския, той е живял в 14 век/.

92

Словянин

преди 2 години

Ако /пра/българите и слОвяните не са имали сполуката да живеят до Източната Римска империя /Византия е нямало изобщо/, щели са да останат варвари. Спорно е кои са били по-големи варвари - слОвяне или /пра/българи? Който не е чел "За буквите" на Черноризец Храбър и поне 10 жития и/или стихотворения от тогава, няма право да се изказва за кирилица и глаголица. Останалото е аматьорство!

91

Анонимен

преди 2 години

Климент Охридси е бил висш духовен администратор, в държавата България, изпратен от българския цар БорисI, в българския град Охрид, за да просвещава българите в царството му.

90

Словянин

преди 2 години

1.Кирилицата не е българска азбука, а гръцка, създадена е още пр.Хр, има прибавени само 8 глаголически букви, които са пак създадени от гърци.2.Траките са били безписмени, за каква тракийска азбука става реч?3.Глаголицата е била предназначена за великоморавците /днешните чехи и словаци/.4.Фонетиката на глаголицата съвпада 100 % със слОвянските фонеми - които са общи за вси слОвяне през 9 и 10 в.5./Пра/българите са били варвари, дори висшата аристокрация в Плиска и всъде и живеела в землянки.