17

Анонимен

преди 2 години

В типичния случай изведнъж се явява някой дотогава напълно неподозиран собственик, който представя законни документи, че е собственик от 8-10г и с право на строеж и проект. Кой, как, кога и защо е издал тези документи и доколко са законни не е важно, важното е, че ги има.

16

Анонимен

преди 2 години

Вредно е земята да се дава на про ***, защото ще я унищожат. При нас тези въпроси възникват, защото за лош късмет сме нямали феодализъм. Едно време феодалът не е позволявал земята да се унищожава със безумно строителство, а за сечене на гора без разрешение, направо са бесели бракониерите.

15

ааа

преди 2 години

Е как така не са местни, а имат къщи там? Какво означава според кмета да си местен, да си живял там 20 години ли? Много ясно, че ще протестират. Купуваш си къща с иглед към морето в малко и спокойно селце и изведнъж на 2 метра от оградата ти строят 4-5 етажни сгради.

14

Анонимен

преди 2 години

Няма как да е било в регулация "винаги". В регулация е влязло преди 5-10 години.Точно когато започна истерията със застрояването. Само в БГ има такава простотия като смяна на предназначението и това да е процедура, каквато е купуването на семки от магазина.

13

Анонимен

преди 2 години

Един местен човек си беше построил хубава къща, подходяща за хотел. В началото на демокрацията веднъж го посетили едни момчета в черни костюми и черни коли и му казали, че купуват къщата.-Но тя не се продава- отвърнал той- Може да не се продава, но ние я купуваме -заявилили те.По подобен начин бяха закупени доста парцели покрай морето.

12

Анонимен

преди 2 години

Тоест, тези, които имат там "летни къщи", не са местни и нямат право на приятна гледка? А тези, които ще строят и ще прецакат гледката, местни ли са? С предимство? Тоест, ние трябва да подкрепим строителството навярно само от завист и омраза към тези, които са се уредили с летни къщи, та още такива като тях да се уредят с къщи?

11

Анонимен

преди 2 години

Навсякъде строежи и бетон в БГ. Презастрояваме, унищожаваме си природата сами и след това ходим в Гърция на почивка, защото там има всичко и гледка, природа, въздух. Това ако е нормално?

10

мутроландия

преди 2 години

НА ВСЯКА ПОЛЯНА ХОТЕЛ НА ВСЕКИ ПЛАЖ ПОДПОРНА СТЕНА

9

Дзивко

преди 2 години

Както сме тръгнали, ще вържем Банско със Слънчака, по бетона, по бетона от планината та на морето

8

Анонимен

преди 2 години

Местните жители по крайморските селища не протестират срещу застрояването,защото много от тях продадоха на баснословни цени "нивите" на скалите и пясъка ,които знаем как си "върнаха" без да са били никога тяхни.

7

Анонимен

преди 2 години

Не е важно дали поляната се ползва за спорт или не бе, гербаджийско недоразумение такова! Важно е, че искате да бетонирате още едно останало незастроено място и да облагодетелствате 14 души! Разбрахме, че този терен ще се дели на 14 и е много интересно да се види кои точно ще вземат тези имоти. В една съседна община даже бяха картотекирали съдии , политици и пр. като крайно нуждаещи се, за да им ги дадат за стотинки. И тук е ясно, че цената ще е почти без пари.

6

.!.

преди 2 години

Значи просто не знаете колко се е бетонирало Царечо-Мичурин! Навремето зад плажа нестинарка имаше гора имаше дюни а в гората имаше бунгала! Беше като в рая! там прохладно мирише на гора! Сега там гора няма и дюни няма! Има едни 14 етажни хотели дето са заобиколили плажа Нестинарка! И хвърлят сянка върху плажа! Добре, че по комунистичеко време видях красотата на този плаж и на гората и на дюните! Сега това вече тя е БЕЗВЪЗВРАТНО ЗАГУБЕНО! И вискоч зарад ЕЙ ТАКИВА ГУЙНЯНИ КМЕТОВЕ!!!!

5

Анонимен

преди 2 години

Местните жители в Царево трябва да си решат дали са съгласни с такъв проект. Мазните шопски селендури да си стоят в зассранната дупка около Витоша. Шопи на морето не щем!

4

Анонимен

преди 2 години

Не заслужаваме да живеем на тази земя. Прекалено примитивни сме.

3

Сатира

преди 2 години

Бетонирайте всичко, ако може и небето! А колко пари ще взема кмета от тази цялата далавера. Ясно е че е и в негов интерес да се строи.

2

Анонимен

преди 2 години

Лапчев мисли само как далапа. Видяха една поляна и им текнаха лигите. След тях и потоп!

1

сериал

преди 2 години

Много боли когато си мислиш, че имота ти в средата на полето ще е първа линия вечно и цената ще е тройна. Не ще протестират ами ще си късат ризите пред общината столичани.