50

Срам

преди 3 години

В него се предлага срокът за съставяне на техническите паспорти на съществуващи сгради да бъде отложен с две години до 31 декември 2024 г., а не до края на 2022 г. , както беше досега.Ей това сме българите - бавничко, бавничко - да не се преработим!

49

до 54

преди 3 години

Закона е от 2006. През 2006г. правителството беше на Станишев. НАРЕДБА 5 ОТ 28 ДЕКЕМВРИ 2006 Г. ЗА ТЕХНИЧЕСКИТЕ ПАСПОРТИ НА СТРОЕЖИТЕ. Блоковете с панелен тип са с изтекъл срок на годност. Не всички разбира се, но доста голяма част от тях.Панелните блокове, строени основно през 60-те и 70-те години на миналия век, вече наближават края на експлоатационния си живот. Не са вкарали този закон през последните 11 г., а през далечната 2006. Може да проверите.

48

Ха-ха-ха...

преди 3 години

Алооо, омбудсмана, решението е да няма такива излишни глупости като тези паспорти. Докога ще наливат пари в джобовете на строителните търтеи?

47

Анонимен

преди 3 години

ГЕРП са виновни.

46

Ей, освестете се

преди 3 години

Бюджета е продънен. Герб теглиха такива заеми, че и внуците ни ще вият! Няма пари бре! За пенсии, за администрация, за военни и милиционери. Няма пари! Добре, че съм в не в сивата, в "черната икономика" от 30 години. Всичко кеш, на ръка! 500 лева на точния човек и вече съм с ТЕЛК. Да бе, измамник съм! В измамна държава това ми е отговора!

45

Мяу

преди 3 години

Г,е,р,б,а,д,ж,и,и,т,е пак намериха как да си напълнят черните касички от общественото БГ население.

44

Анонимен

преди 3 години

Тия паспорти ГРОБ да си ги заврат ....... . Надявам се след 11 Юли да се забрави и за партията им и за паспортите .

43

Бау

преди 3 години

Какъв паспорт да правя на къща, която е построена през 1957 г. ,едва се държи на основите си?

42

жожи

преди 3 години

аз така и не чух каква е ползата, за какво ще се използват тези технически паспорти на старите сгради. Какво е това, което сега не може да се случва по причина липсващи паспорти и като си направим паспорт, как ще го ползваме и какъв проблем паспорта ще реши.Все пак не губя надежда че има нещо разионално във перманентните изисквания за нови или подновени документи, а не единствено да се събират такси и да се отваря работа за писарушки.

41

Анонимен

преди 3 години

Държавата може и да раздава пари на всеки, но парите ще свършат. Предлагам г-жата да даде личен пример - да дари заплатата си.

40

Анонимен

преди 3 години

Да ги отмени, не да помага

39

Анонимен

преди 3 години

Какво значи и означава - държавата. Това да не е бездънна яма. Дай тогава тая държава да раздава на всеки по Дачия дъстър.

38

Анонимен

преди 3 години

Явно омбудсмана не разбира каква е целта на паспортизацията на сградите. Целта е да се издоят гражданите а не да им раздава пари.

37

Анонимен

преди 3 години

Това което се прави ,като саниране не е никакво саниране а е само декорация,за да сеотмъкнат много пари от евросубсидиите.Не си мислете,че сградите стават по сигурни след облепването им със стеропор и с боя.Абсурд е да се мисли,че това наистина удължава живота им.

36

Анонимен

преди 3 години

Спомням си,как през'90-91бяхме задължени да си представим документите за собственост за жилищата си в частни фирми.Тогава отново вадихме документи но вече от частните фирми на архитекти,(че даже и на стр.техници) срещу заплащане.В последствие сгради,които не бяха потърсени от наследници бяха"приватизирани"(разбирай откраднати) и продадени от същите тези крадци.Така,че и този път ще се случи същото с мотива,че всичко се прави за доброто на хората.Може би,но на кои хора?

35

Black metal

преди 3 години

Преди около 10-12 години прехвърлихме моя роден дом на мене. Тухла, сграда , строена 1956 година, центъра. В кадастъра имаха ВСИЧКО, понеже стана проблем с етажите, по време на комунизма партера не са го броили, сега го броят, смешници. Това беше забавяне 1 ден, но кадастъра и ЕСГРАОН имат абсолютно всичко, + че си има там акт 16 и кой знае какво още. В нас може да влезне човек само ако АЗ го пусна, тия от мене ще видят от трите знаете кой пръст.

34

До омбудсмана

преди 3 години

Госпожа, моята къща е от седемдесетте години, държавата кога ще мие финансира.цял живот си живеят в панелки да си правят ремонти,санирания и д-р.на моята къща държавата не ми прави ремонти, покрива,изолации,дограми и т.н.какъв съм аз какви са те в тая държава.

33

Анонимен

преди 3 години

Когато са строени сградите всичко е било по план и тези планове и разрешителни са били издавани от архитектура и бллагоустроиствоНо когато се разреши частни фирми да се занимават с благоустройството ги отмъкнаха най нагло стотици хиляди документи от общините и се "приватизираха" от частните фирми.И преди година-две за да ги нахрани предишната власт измундри този закон.Мислите ли,че собствениците на замъци на запад имат Акт-16 и технически паспорти на замъците си.Но въпреки това си живеят в тях

32

Анонимен

преди 3 години

Когато са строени сградите всичко е било по план и тези планове и разрешителни за били издавани от архитектура и бллагоустроиствоо.Но когато се разреши частни фирми да се занимават с благоустройството МВР отмъкнаха най нагло стотици хиляди документи от общините и се "приватизираха" от частните фирми.И преди година-две за да ги нахрани предишната власт измундри този закон.Мисите ли,че собствениците на замъци на запад имат Акт-16 и технически паспорти на замъците си.Но въпреки това си живеят в тях

31

Анонимен

преди 3 години

Тези паспорти са още един пирон в ковчега на гербаджийската хунта.