34

Анонимен

преди 3 години

Там къде е било протекция на Рушия всичко може да стане. Тука складове за боеприпаси гърмяха, правителството е пълно с руски агенти, олигарси са завзели държавата. Бе там къде е стъпвал руснак трева не никне.

33

Анонимен

преди 3 години

Аз ям гъби хранещи се с оборска тор.

32

Анонимен

преди 3 години

Анатолий Дятлов много добре си свърши работата.. После плую по реактора :))

31

Анонимен

преди 3 години

"скъпият нов саркофаг, поставен над залата преди пет години, може да е виновен"Няма да е за първи път "подобренията" да доведат до влошаване на ситуацията. Уж нова и модерна технология, а изпълнението калпаво ...

30

Нилсьо Борчов

преди 3 години

Десетилетия след аварията в Чернобил, учени откриха особен вид гъби!!!Откриха така наречените "радиотрофични гъби"!Това ще рече, гъби, хранещу се с радиация! Гъби ядящи радиация!!!Вие бихте ли яли такива гъби???

29

Анонимен

преди 3 години

До долния коментар,По-скоро е графит не е плутоний

28

Още по-точно

преди 3 години

...24110 години четири месеца и 11 дни.

27

Кyp-pчатофф

преди 3 години

До: номер 32Не си съвсем пунктуален, колега!Периода на полуразпад на Плутоний 239 е определен на 24 110 години точ-но!

26

Анонимен

преди 3 години

Не вярвам на това, което пише, по-скоро са намислили нещо лошо, да не дава Господ!

25

Анонимен

преди 3 години

Полуразпада на силно радиоактивния плутоний (pu-239) е 24 000 години. И тъй като е тежък пада над и около авариралата централа. В youtube има клипче на една девойка, която намира парченце плутоний в т.н. Червена Гора близо до четвърти блок. Каналът й е bionerd, ако ви е интересно.

24

izh

преди 3 години

Eх, хубаво нещо си е съветската техника. А за болните от левкемия и умрелите, нали направихме паметник, малко ли им е?

23

Анонимен

преди 3 години

И още нещо- нарича се период на полуразпад, което показва стабилността на изотопа.

22

Анонимен

преди 3 години

Дрън Дрън,Журналист открива топлата вода, полуумен манипулатор му разказва спокалиптична картина в стил si-fi, и тръгва та няма спирка.А в същия стил имаше хипотеза, че ако горещото ядро не се удържи от бетонния съркофаг, то ще стигне до течното ядро на планетата. Собствена енергия за взрив, няма.

21

дедо

преди 3 години

Едно време като се взриви всички нагъвахме череши и зеленчуци и на никой нищо му няма,всички сме живи и здрави. Обаче "демокрацията" в сегашния вид колко народ унищожи и уби не е истина. Евала на Румъния даже,дръпнаха със 200 години пред нас като смазаха корупцията. Тук няма никой!

20

Анонимен

преди 3 години

До АнонименДовършвам ти изречението "натрупването на определено количество уран (критична маса) води до верижна реакция (ядрен взрив), но това се случва веднага щом се достигне критичната маса. Щом досега не се е случило - няма кри - тична маса ,за да се образува верижна реакция и взрив

19

Ба

преди 3 години

1.Деленето е естествен процес.2.Чернобил никога не е избухвал.Извод:Номера по т.1 няма да мине пред дядо ви, ако сте изпили половината дамаджана.Опитайте т.2, ако сте изпили цялата.Горе-долу тва е схемата на тоя дето е писал заглавието.

18

ДБ и ИТН стадо

преди 3 години

Червените начело с пилотчето радеф взеха властта и се почна беззаконие, престрелки и убийства, а сега и чернобил... как бе радеф успя само за ден да сринеш държавата а? Какво следва ще взривите някоя църква ли?

17

Анонимен

преди 3 години

Според мен,няма такова нещо и такива процеси, по-скоро са намислили нещо и ще го представят като авария!

16

Анонимен

преди 3 години

Урана се дели и нищо на тоя свят не може да спре процеса на делене. Уран238 се разпада наполовина за 4,5 млрд. г., а Уран 235 за 500 млн. г. Докато в запечатаната централа има уран, там винаги ще се регистрира разпадане, не може да бъде иначе (поне следващите няколко млрд. години). Отделен е въпросът, че натрупването на определено количество уран (критична маса) води до верижна реакция (ядрен взрив), но това се случва веднага щом се достигне критичната маса. Щом досега не се е случило - няма кри

15

Анонимен

преди 3 години

Украйна е с ниво на развитие на африканско племе нищо чудно да се взриви